Közélet

Válaszokat vár a szegedi Jobbik a roma lakópark ügyében + VIDEÓ

Válaszokat vár a szegedi Jobbik a roma lakópark ügyében + VIDEÓ

2015. március 5., csütörtök
Válaszokat vár a szegedi Jobbik a roma lakópark ügyében + VIDEÓ
jobbik03kf

Portaszolgálattal vetne véget a lopások és randalírozások sorozatának a Olajbányász téren lévő IKV-s ingatlan esetében a Jobbik. Tóth Péter kéri továbbá a Szeged-Csanádi Egyházmegyét és Kothencz Jánost, hogy nyilatkozzanak arról, hova tervezik építeni a cigány lakóparkot.

Március elsején az Olajbányász tér 1. szám alatti IKV-s bérleményben tett látogatást

Tóth Péter

. A jobbikos képviselőnek az ott lakók lopásokra, rongálásra panaszkodtak, illetve elmondásuk szerint az épület aljába gyakran térnek vissza hajléktalanok is. A hátsó udvart pedig szilánkok borítják, miután néhány helyi üvegeket dobál ki az ablakon. Tóth Péter szerint a portaszolgálat visszaállítása lenne megoldás, melyet egy korábbi lakógyűlés alkalmával az itt élők is kértek, akár a bérleti díj növelésének árán is. "Az előző közgyűlésre benyújtott költségvetési módosításunk éppen ezt a célt szolgálta volna, melyben erőforrásokat csoportosítottunk volna át, hogy az IKV rendészeti és portaszolgálatát meg tudjuk erősíteni, azonban ezt nem fogadták el" - mondta a jobbikos önkormányzati képviselő. Hozzátette: a portaszolgálat bevezetése a Székely sori ingatlan esetében is azonnal éreztette hatását. A márciusi közgyűlésre a szegedi Jobbik a lakásrendelet módosítását is be kívánja nyújtani, amelynek értelmében kiszűrnék, hogy ki kaphat bérleményt. Ennek részleteiről egy későbbi sajtótájékoztatón ígért tájékoztatást. https://www.youtube.com/watch?v=PifkVHXx6ss A jobbikos képviselő felszólalt a korábban Dorozsmára tervezett

roma lakópark

ellen is. "Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy

Kothencz János

és a Szeged-Csanádi Egyházmegye továbbra sem mondott le a cigány lakópark megépítéséről. A szegediekkel együtt mi is szeretnénk tudni, hogy pontosan hova tervezik építeni ezt, álláspontunk pedig továbbra sem változott: a pozitív diszkrimináció egy rendkívül szélsőséges formájának tartjuk, hogy bárki ilyen módon juthasson házhoz" - hangsúlyozta Tóth Péter. A képviselő ígérte: aláírásgyűjtéssel tiltakoznak majd, és minden erejükkel igyekeznek megakadályozni a lakópark felépítését, akárhová is tervezik azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.