Közélet

Új tantárgyakat dolgoznak ki a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

Új tantárgyakat dolgoznak ki a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

2015. március 10., kedd
Új tantárgyakat dolgoznak ki a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

A fiatalok alapvető pénzügyi ismereteinek és vállalkozói kompetenciáinak fejlesztésére dolgoz ki tantervet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) által vezetett munkacsoport, amely hamarosan az iskolai tananyag részévé válhat - tájékoztatta az NGM kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a 2013-ban hatályba lépett Nemzeti alaptantervvel megnyílt a lehetőség arra, hogy a 7-12. évfolyamos diákok pénzügyi és vállalkozási ismeretekhez jussanak a tanórákon. A két minisztérium márciusban és áprilisban országjáró rendezvénysorozaton mutatja be a tananyagot - olvasható a tájékoztatásban. Az NGM közleményében megemlíti: számos civil és pénzintézeti program, verseny érhető el az arra nyitott és érdeklődő intézmények számára, egyebek mellett az Európai Pénz7, amelynek keretében március 9-13. között több mint 90 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhet meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.