Közélet

Szili Katalin a nemzetpolitikai államtitkárságon dolgozik

Szili Katalin a nemzetpolitikai államtitkárságon dolgozik

2015. március 19., csütörtök
Szili Katalin a nemzetpolitikai államtitkárságon dolgozik
szili_katalin01_gs

Szili Katalin Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Az MTI azt követően kereste meg Havasi Bertalant, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén, egy nemzetpolitikai témájú vitában a szocialista

Kiss László

megemlítette: arról hallani, hogy

Szili Katalint

a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg.

Semjén Zsolt

arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek - tájékoztatott Havasi Bertalan. Elmondta: az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Havasi Bertalan

emlékeztetett: Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején

Gyurcsány Ferenc

ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hozzátette: Szili Katalin miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik, és "

Orbán Viktor

megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.