Közélet

Szalaggal tekerték be a Mátyás téri Szent Ferenc szobrot

Szalaggal tekerték be a Mátyás téri Szent Ferenc szobrot

2015. március 9., hétfő
Szalaggal tekerték be a Mátyás téri Szent Ferenc szobrot
sztferenc_szobor

Ismeretlen elkövetők szalaggal tekerték körbe Alsóvároson Szent Ferenc szobrát vasárnap. A ferencesek már megszabadították a szobrot kötelékeitől.

Vasárnap reggelre a fent látható kép fogadta az Alsóvárosiakat - ismeretlen személyek egy rúdhoz erősítve szalagokkal tekerték körbe a Mátyás téren található Szent Ferenc szobrot. Vandalizmusnak túl bonyolult, véleményformáló köztéri installációnak pedig nehezen értelmezhető, ön szerint mi járhatott az ismeretlen "művész" fejében? Akármit is akart ábrázolni, a ferences templom munkatársai eltakarították azt. A szegediek által csak „kutyás” szoborként emlegetett műalkotás

Szent Ferencet

ábrázolja, amint szent beszédet intéz a város barmait, sőt embereket felfaló farkashoz: „Gyere ide, farkas testvér! Krisztus felől parancsolom, hogy se nekem, se másnak ne ártsál. Farkas testvér, te nagy kárt teszel e vidéken. Irgalmatlan gonoszságokat cselekedtél, mikor elpusztítottad és megölted Isten teremtményeit az Õ engedelme nélkül, s hozzá nemcsak a barmokat szaggattad széjjel és faltad fel, hanem az Isten képére teremtett embereket is meg merted ölni, és széjjel merted tépni.” Meghallgatva a beszédet, a farkas megszelídült - adta hírül az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont Facebook-os oldala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.