Közélet

Stagnál a belvíz állása az Alsó-Tisza vidékén

Stagnál a belvíz állása az Alsó-Tisza vidékén

2015. március 2., hétfő
Stagnál a belvíz állása az Alsó-Tisza vidékén
Belvíz - Elöntött kukoricaföld Szekszárdnál

Továbbra is 37 750 hektár a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 21 050 hektár vetés vagy szántó.

A legnagyobb belvízi elöntés továbbra is Csongrád megyét érinti, ahol 28 900 hektár van víz alatt. Az elmúlt hét végén a Tisza-vízgyűjtő északkeleti részén területi átlagban 10 milliméter körüli, máshol 5 milliméter alatti csapadék jelentkezett. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) területén a háromnapos csapadékösszeg 1,8 milliméter, a legtöbb eső Csengelén hullott, ahol 9,4 millimétert regisztráltak. A nyolc belvízvédelmi szakaszon összesen 71 szivattyútelep üzemel, mintegy negyedük még mindig egész nap működik, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 940 ezer köbméter volt. Az elmúlt 24 órában az igazgatóság 138 fővel végezte a belvízvédekezési feladatokat. Az ATIVIZIG területén - a beérkezett adatok alapján - I. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben 9 településen: Bordány, Csanytelek, Domaszék, Eperjes, Kömpöc, Nagymágocs, Pitvaros, Szatymaz, Szentes. II. fokú készültség 4 településen van érvényben: Csengele, Dóc, Hódmezővásárhely, Kistelek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.