Stagnál a belvíz állása az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Belvíz - Elöntött kukoricaföld Szekszárdnál

Továbbra is 37 750 hektár a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 21 050 hektár vetés vagy szántó.

A legnagyobb belvízi elöntés továbbra is Csongrád megyét érinti, ahol 28 900 hektár van víz alatt.

Az elmúlt hét végén a Tisza-vízgyűjtő északkeleti részén területi átlagban 10 milliméter körüli, máshol 5 milliméter alatti csapadék jelentkezett. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) területén a háromnapos csapadékösszeg 1,8 milliméter, a legtöbb eső Csengelén hullott, ahol 9,4 millimétert regisztráltak.

A nyolc belvízvédelmi szakaszon összesen 71 szivattyútelep üzemel, mintegy negyedük még mindig egész nap működik, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 940 ezer köbméter volt.

Az elmúlt 24 órában az igazgatóság 138 fővel végezte a belvízvédekezési feladatokat.

Az ATIVIZIG területén – a beérkezett adatok alapján – I. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben 9 településen: Bordány, Csanytelek, Domaszék, Eperjes, Kömpöc, Nagymágocs, Pitvaros, Szatymaz, Szentes. II. fokú készültség 4 településen van érvényben: Csengele, Dóc, Hódmezővásárhely, Kistelek.

Előző sztori

Baleset Szatymaznál, tűz Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Cirkuszi társulat kerestetik a Szegedi Várjátékokra