Sport

Kosárlabda: parádézott a Kosársuli

Kosárlabda: parádézott a Kosársuli

2015. március 29., vasárnap
Kosárlabda: parádézott a Kosársuli
kosarsuli61

Briliáns harmadik negyeddel döntötte el a Békés elleni bajnokit a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák magabiztosan győztek a viharsarkiak ellen, amiben Vejinovics, Czibere és Varga vállalt oroszlánrészt. Jövő vasárnap a Debrecen érkezik a Hódtói Sportcsarnokba, a rangadó tétje a bajnokság első helye lesz.

Jól kezdtek a hazaiak: három perc után 8-4-re mentek el, de egy időkérés után felzárkóztak a sötét mezesek, még fordítani is tudtak. Az első percek ragyogó játéka után a Kosársulinak nem jöttek össze a dobások. A rossz sorozatot Nyilas, Kelemen és Genal szakította meg, így a negyed befejezése előtt visszavették a vezetést. (21-19) Nem tört meg a lendület, Vejinovics hátmögötti passzal szolgálta ki a remeklő Grudát, akinek a ziccere után már 8 pont volt a kék-sárgák előnye, ami főként Farkas hibátlan dobásainak köszönhetően néhány perc után 2-re olvadt. A nagyszünetig azonban Nyilasék kicsit talpra álltak, és elsüllyesztettek pár kosarat ellenfelük gyűrűjében. 42-35-nél indult a harmadik periódus. Vasék kissé kapkodtak miután visszajöttek a pihenőről, szerencsére a viharsarkiak nem tudták kihasználni a lehetőséget. Genal és Varga vitte ekkor a prímet, majd Czibere három hármassal köszönt be. Lassan 20 egységre duzzadt a differencia a Hódmezővásárhely javára, amiben kulcsszerepe volt a ragyogó védekezésnek is. A Békésnek sikerült jobban a zárójátékrész eleje, Koma pontja után 72-56 állt az eredményjelzőn. Ám a zseniális dobóformát mutató Vejinovics negyedik trojkájával ismét olajra léptek dr. Elek András tanítványai, akik ekkor már 23 ponttal szakadtak el a vendégektől. A Vásárhelyi Kosársuli tovább növelte a különbséget, és megszerezte idénybeli 17. győzelmét, amivel életben tartotta esélyeit az alapszakasz megnyerésére.

Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK 101-71 (21-19, 21-16, 28-17, 31-19)

NBI B csoport 21. forduló. Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Radnóti M., Maár G. és Bálind A. Kosársuli: VEJINOVICS 20/12, Rostás I. 2, CZIBERE 12/12, Vas -, VARGA 23. Csere: GENAL 10/3, GRUDA 8, KELEMEN 8/3, NYILAS 10/6, Rostás G. 5, Kis Molnár 3/3. Edző: Elek András és Utasi Gábor Elek András: „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ilyen szép győzelmet arattunk!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.