Írjon nekünk

Sport

Női labdarúgás: pontot rabolt a SZAK a Feminától + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

femina_szak011

A szezonban másodszor végzett döntetlenre egymással a Szegedi AK és a Femina, ezúttal a fővárosi együttes otthonában.

A múlt heti MTK elleni papírforma vereség után nem indult kedvező előjelekkel a találkozó a Szegedi AK számára. Még mindig nem érkezett meg a a bosnyák válogatott kapus, Almina Hodzic játékengedélye, Zimányi Kovács Anikó sérülése még nem jött rendbe, és többen is kisebb-nagyobb sérülésekkel kellett, hogy vállalják a játékot. Pályára tudott viszont lépni a két új szerb játékos, Barta Dijana és Sanja Tumbas Loketic.

Hazai fölénnyel indult a találkozó. Nagyrészt a Femina birtokolta a labdát, így inkább a szegediek térfelén pattogott a labda. Egy bedobást követően a 20. percben Beke Adrienn fejelte tovább a labdát a tizenhatos sarkánál, amely pattant egyet, és az elmélázó védők között Berhardt Barbara ébredt leghamarabb, aki levette azt, majd fordulásból a lábak között a hálóba vágta – Földesi Liliennek esélye sem volt, mert a védőktől nem láthatott semmit -, így gyakorlatilag valódi helyzet nélkül szerzett vezetést a Femina (1-0).

Továbbra is a hazaiak kezdeményeztek, így a szegedi kapusnak többször is határozottan kellett játékba avatkoznia. A vendégek nehezen tartották a volt szegedi Horváth Hannát, akinek mozgékonysága sokszor okozott váratlan helyzetet a vendégkapu előtt. A félidő derekán kiegyenlítettebbé vált a játék, majd az utolsó negyedórában már inkább a SZAK akarata érvényesült, újabb gól azonban nem született.

A második félidőben Cserenkó mester védő helyett csatárt hozott be, ezzel egyértelműen jelezve, hogy pontokért jött a szegedi csapat a Budai II. stadionba. Váltakozva kerültek veszélybe a kapuk, de igazán komoly helyzet jó ideig egyik oldalon sem alakult ki. Egyre több pontrúgást végezhetett el viszont a SZAK, ami szinte minden alkalommal veszélyt jelentett a Femina kapujára.

A 75. perben Szil Tünde végezhetett el középről, 25 méterről egy szabadrúgást. Bal felső sarokba tartó, jól helyezett labdáját azonban Lukács Ágnes a kapufa segítségével nagy bravúrral kiütötte. Rá két percre Lévai Nikolett vágott ki egy hazai beadást a szegedi kapu torkából.

A végjáték izgalmasan alakult, hiszen a szegediek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, így a Femina is kontrázhatott. A 83. percben Szalai Ágnes lépett ki középen egy ígéretes átadással. Lefutotta a védőjét és csak a kapussal állt már szemben, de elfogyott nála a szufla, és 16 méterről leadott lövését a kapus hárította. Közben a másik oldalon Gólik Fruzsina futotta meg védőjét, de kissé kisodródott, így a rövid felsőre leadott lövését Földesi gyors reflexmozdulattal kiütötte az alapvonalon túlra.

A 89. percben a nagy ambícióval játszó Szalai Ágnes szögletét Sanja Tumbas Loketic fejelte rá 5 méterről, de Lukács Ágnes ismét lehúzta a labdát a kapu előteréből. A 92. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, mert Szil Tünde jól helyezett, 22 méteres szabadrúgása megtalálta az utat a hálóba (1-1).

A játék összképe alapján reális eredmény született, hiszen két ellentétes félidőt láthatott a közönség. Az első játékrészben a hazaiak, a másodikban a vendégek tettek többet a győzelemért. A szegediek nagyon jó szellemben, harcosan futballoztak. Egyenlítésük is annak köszönhető, hogy az utolsó pillanatig megalkuvást nem tűrően küzdöttek, és végig hittek a pontszerzésben. Némi szerencsével akár a győzelmet is megszerezhették volna…

Női labdarúgó NB I, 13. forduló:

1. FC Femina – Szegedi AK 1-1 (1-0)
Budapest, Budai II. László Stadion. Vezette: Király Szilveszter (Kovács Brankó, Somogyi Sára).
Femina: Lukács – Boda (Burján -a szünetben), Gyöngyösi, Szeitl, Beke, Lengyel, Hegyi (Jakus 77′), Görög, Török, Horváth, Bernhardt (Gólik 58′). Vezetőedző: Herczku István.
SZAK: Földesi – Harcel, Kardos, Mesterházi, Nagy (Tumbas Loketic – a szünetben), Szalai, Lévai, Szil, Dudás (Végh 85′), Papp (Guth 63′), Barta. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Bernhardt (20′), ill. Szil (90+2′).
Sárga lap: Lengyel (43′), Horváth (75′), ill. Mesterházi (70′), Dudás (83′).

Herczku István (Femina): “A játék képe alapján nem vagyok elégedett a döntetlennel, hiszen végig uraltuk a mérkőzést. A kétes játékvezetői ítéletek abszolút befolyásolták a játék képét és a végeredményt. Sajnos a játékvezetők lényegesen gyengébbek a női NB I-ben, mint a játékosok, és ez rányomja a bélyegét az egész bajnokságra. Ezt biztosan másik csapat is elmondhatja magáról, de sajnos ez a dolog bennünket folyamatosan súlyt – a mai napon is ez történt. Készülünk az alsóházra és ott minél jobb eredményt szeretnénk elérni.”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Pontért, pontokért jöttünk ide Rákospalotára, és úgy gondolom, rá is szolgáltunk a döntetlenre. Mivel az ellenfél még vezetett a 91. percben, így nem lehetünk elégedetlenek, bár úgy gondolom, ha kissé szerencsésebbek vagyunk, vagy a jó isten ránk kacsint, akár három ponttal is távozhattunk volna. Szerintem az erőviszonyokat tekintve a két csapat nagyjából egy szinten van. A rájátszásban az ilyen mérkőzéseket hazai pályán mindenképp meg kell nyernünk, bár ha bent akarunk maradni, szükség lesz az idegenbeli bravúrokra is.”

Szeitl Szilvia (Femina): “Nem vagyunk elégedettek az egy ponttal, mivel ahhoz, hogy a felsőházba jussunk, 3 pontot kellett volna szereznünk. Mi is hibásak vagyunk amiatt, hogy nem sikerült megszereznünk a győzelmet, hiszen az utolsó 20 percben eléggé pontatlanul futballoztunk, de úgy érzem, a játékvezetői döntések is jelentős mértékben sújtották a csapatunkat. Rövidesen újra találkozunk az alsóházban, akkor megígérem, hogy győzni fogunk!”

Nagy Dzsenifer (SZAK): “Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, úgy gondolom, reális ez a döntetlen. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de küzdöttünk, hajtottunk és kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. Mindenképpen a bennmaradás a célunk, remélem jövő héten az UTE ellen megszerezzük első győzelmünket is!”

Sport

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu-vb-t

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Eredetileg július 10-től 12-ig tartott volna.

Tovább olvasom

Sport

Látványos drónfelvétel készült az Etelka sori uszodaépítésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Madártávlatból győződhetünk meg arról, hogy egyre látványosabban körvonalazódik az új fedett uszoda.

Tovább olvasom

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Aktuál