Sport

Labdarúgás: a hajrában verte a HFC az FK Szegedet + FOTÓK

Labdarúgás: a hajrában verte a HFC az FK Szegedet + FOTÓK

2015. március 21., szombat
Labdarúgás: a hajrában verte a HFC az FK Szegedet + FOTÓK
fk_hfc21_gs

Magyar pályákon ritkán látható jó hangulatban a hajráig kiélezett, szoros küzdelmet vívott egymással az FK 1899 Szeged és a HFC, de az utolsó percekben a listavezető fordította a maga javára a tavasz rangadóját.

Már a mérkőzés előtt 15-20 perccel tudni lehetett, nem mindennapi derbi következik a megyeegy két éllovasa között. A hangtechnikai eszközök Etelka sor felől érkező robaja és az egyre jobban benépesülő pályaszéli korlát előrevetítette azt a kiváló hangulatot, ami az elkövetkező két órában uralkodott a Felső Tisza parti stadionban. A mérkőzés aztán magas iramban, kiegyenlített erőviszonyok mellett kezdődött, de az első félidő során egyik fél sem került igazán közel a gólszerzéshez. Szünet után viszont igen hamar megrezdült a háló. Az 50. percben

Slobodan Dordevic

kapott egy kiugratást, ugyanakkor a szerb center lesen tartózkodott, ezért nem avatkozott játékba. Nem úgy a mögötte érkező

Sasa Nikutovic

, aki egy az egyben mehetett

Vasas Gáborra

. Eltolta a labdát a kapus mellett, aki elvetődve elhúzta a támadó lábát.

Dobai János

tizenegyes helyett előnyszabályt alkalmazott, hiszen a lecsorgó labda

Tóth Józsefhez

került, majd a bepasszt Szabó Dávid helyezte az üres kapuba. (0-1) Szinte azonnal érkezett azonban az FK válasza, miután egy szöglet közbeni birkózás kifutásaként

Turján György

esett el a HFC büntetőterületén belül. Ezt már befújta a játékvezető, a mészpontról pedig

Dóra János

bombázott a gólvonal mögé. (1-1) A játék képe alapján úgy tűnt, döntetlenre végződhet a rangadó, de a 84. minutumban a vendégek is tizenegyeshez jutottak egy a korábbihoz kísértetiesen hasonló szituációt követően: ezúttal

Boldizsár Bálint

és Dordevic páros mutatványa végződött sípszóval.

Zdravko Maravic

a bal kapufa mellé helyezte a tizit, Vasas nem érhette el, hiába érezte az irányt. (1-2) Innentől az erejükkel elkészülő diszkoszvetősök már nem tudtak megfelelően felpörögni, a piros mezesek pedig további két gólt értek el a fellazult védelemmel szemben. Sikerével a HFC már tíz ponttal vezeti a tabellát a riválisok előtt, míg az FK 1899 Szeged visszacsúszott a dobogó legalsó fokára, a Kisteleket 3-1-re verő Tápé mögé.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző
2015. március 21., 19.00
FK 1899 Szeged
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Dobai János • asszisztens: Török Tamás, Szeri Tamás
1
-
4

Csongrád megyei I. osztály, 19. forduló:

FK 1899 Szeged - Hódmezővásárhelyi FC 1-4 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző. Vezette: Dobai János (Török Tamás, Szeri Tamás).

FK Szeged:

Vasas - Szabó T., Boldizsár, Turján, Makai, Molnár, Gyurkovics (Lajkó 85'), Szőcs, Vékes, Dóra, Mihalkó.

Vezetőedző:

Tóth János.

HFC:

Vígh - Tóth J., Tóth I., Kökény (Faragó 81'), Nagy, Lazinica, Szilágyi (Marton 79'), Szabó D., Nikutovic, Maravic (Varga 90'), Bertók (Dordevic - a szünetben).

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Dóra (54' - tizenegyesből), ill. Szabó D. (50'), Maravic (85' - tizenegyesből), Faragó (89'), Nikutovic (90+2').

Sárga lap:

Gyurkovics (31'), Szabó T. (42'), Turján (50'), Boldizsár (85'), ill. Tóth J. (21'), Nagy (58'), Maravic (63'), Szabó D. (78'), Dordevic (88'). Tóth János:

"Szeretnék köszönetet mondani a szurkolókra, akár a két B középnek, illetve mindenkinek, aki kilátogatott erre a mérkőzésre. Olyan megyeegyes találkozóra, ahol ennyi néző volt, nem is emlékszem. Nagyon jó érzés a játékosoknak is, és nekünk edzőknek, vezetőknek is, hogy meg tudtunk mozgatni ennyi embert. Ezt mondtam a fiúknak is, hogy erre is legyenek büszkék. Továbbá arra szintén, hogy több mint nyolcvan percig egy olyan mérkőzést tudtunk játszani a Vásárhellyel, amely kapcsán nem mondhatja senki, hogy óriási különbség lett volna a két csapat között."

Bódi Attila:

"A két szurkolótábor olyan hangulatot teremtett, hogy azt néhány NB I-es klub is megirigyelné. Káprázatos volt, amit a szurkolók műveltek, mind a két oldalról. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy a két csapat is nagyon színvonalas mérkőzést játszott. Az elmúlt időszakban többször lenyilatkoztam, és a fiúknak is mondtam, hogy nem tetszik a ritmusunk, a sebességünk, lassú, sétálós futballt csinálunk. Hát ez a mai meccs egyáltalán nem volt sétálás! Le a kalappal mindkét csapat előtt, az FK sem véletlenül áll a második helyen, a játékuk alapján az teljesen megérdemelt. A mérkőzés is, amellett, hogy véleményem szerint megérdemelten nyertünk, nagyon szoros volt. A 85. percig egy abszolút ki-ki mérkőzés volt. Bár érzésem szerint mi irányítottunk, az FK nagyon szép munkát végzett. Ez az, ami a csapatom győzelmének értéket megemeli. Nem szoktam agyondicsérni a játékosaimat, de most mindenki megérdemli, azt hiszem."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége a mérkőzésnek, az eredményt tekintve magabiztos győzelmet aratott a HFC, ezzel lényegében az utolsó riválisát is leszakította magáról a bajnokságban.
90+2'
GÓÓÓL!!! Tóth József indításával Nikutovic mehetett egyedül, eltolta a labdát Vasas mellett, majd éles szögből gurított a hálóba. 1-4!
90+1'
Három perc a jelzett hosszabbítás.
90'
Maravic számára véget ért a meccs, Varga Róbert állt be.
89'
GÓÓÓL!!! Elcsúszott az FK védekezése, Faragóra nem maradt ember, ezt pedig Nagy vette észre. A csereként beállt vásárhelyi egy állítás után jobbról ballal lőtte ki a rövid alsót. 1-3!
88'
Ismét egy lap, Dordevic nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást a félpályánál.
86'
Cserél azonnal Tóth János, Gyurkovics ment le, Lajkó állt be.
85'
Boldizsár reklamálásért kapott sárgát.
85'
GÓÓÓL!!! Maravic balra lőtte a tizit, és bár Vasas érezte az irányt, a jól helyezett lövésre nem érhetett oda. 1-2.
84'
Tizenegyes! Kísértetiesen hasonló a helyzet! Egy szögletnél Dordevic esett el Boldizsár szorításában!
81'
Kökény helyét Faragó Béni vette át a hajrára.
80'
Kökényt kell ápolni, saját kapusával ütközött egy felívelt labdánál.
79'
Csere a vendégeknél, Szilágyi helyett Marton Bence szállt be a meccsbe.
78'
Szabó Dávid előbb fellökte Molnárt, majd rálegyintett a bíróra. Ez így együtt már sok, villant a lap.
76'
Felhördült a hazai publikum: Szőcs kiugratásával Dóra jutott a vendégek védelme mögé, 14 méterről a hosszú felső fölé tekert. Más kérdés, hogy közben a partjelző lesen látta a rutinos támadót.
72'
Kisebb káosz a vásárhelyi védelemben, Dóra vett át a tizenhatoson belül teljesen szabadon egy gyertyaként aláhulló labdát, Kökény pánikszerű felszabadító rúgása akadályozta csak meg abban, hogy igazi ziccerbe kerüljön.
68'
...Szilágyi lapos lökete a tizenhatosig jutott.
67'
Turján lépett oda túl keményen Dordevicnek, 35 méterről lőhet szabadot a HFC.
63'
Talán Maravic kapott sárgát. Nehéz megítélni, mert egyszerre hat piros mezes rontott Dobaira, miután a ziccerben kilépő Nikutovicot Szőcs hátulról megrántotta, így Boldizsár menteni tudott előle, a bíró pedig szögletet ítélt szabadrúgás helyett.
62'
Vékes Martin! A szélső nagy helyzetben az oldalhálóba stukkolta Makai felívelt szabadrúgását.
61'
Dóra tartott meg egy labdát négy (!) vásárhelyi között, Lazinica rúgta hátulról bokán, majd az FK csékája azonnal fel is ugrott egy kis kakaskodásra. Dobai sporttárs mindkét játékost csak figyelmeztette.
58'
Egyre több az indulat a meccsben, Nagy András is reklamálás miatt sárgult be.
57'
Tóth Imre hozta kényelmetlen helyzetbe egy rövid hazaadással Vígh kapust, aki még éppen csak, hogy fel tudott szabadítani a szemből érkező Szőcs elől.
54'
GÓÓÓL!!! Dóra a hálóba lőtt erőből, Víghnek nem volt esélye, 1-1!
53'
Tizenegyes! Egy hazai szögletnél Turjánt rántották le a kapu előtti kavarodásban, Dobai pedig befújta!
50'
Turján rendkívül hevesen reklamálta a partjelzőnél az iménti leshelyzetet, sárgát kapott érte.
50'
GÓÓÓL!!! Vitatott helyzet után vezet a HFC! A lesen helyezkedő Dordevic kapott egy mélységi indítást, ő ugyanakkor megállt, így a mögötte érkező Nikutovic mehetett egyedül kapura. Már a büntetőterületen elhúzott lendületből Vasas mellett, aki kézzel elhúzta a lábát, az akciót kísérő Tóth József viszont begyűjtötte a lecsorgót, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta egy bepasszal Szabó Dávidot, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania. 0-1.
48'
Három gyors passzal termett a vásárhelyi kapu előtt a hazai együttes, a tisztán helyezkedő Dórához jutott el a labda a tizenhatos vonalán. A rutinos támadó akár át is vehette volna a játékszert, kapáslövése viszont elkerülte a bal alsót.
46'
Bertók helyét a robusztus Dordevic vette át a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egy csere történt a szünetben.
SZÜNET
45'
Dobai sporttárs véget vetett a félidőnek, amely során sokkal közelebb egyik fél sem jutott a győzelemhez. Az iramra nem lehet panasz, ettől függetlenül el lehet sütni az örök közhelyet: "egy gól jót tenne a meccsnek."
45'
Maravic a tizenhatos előterébe gurította a sarokrúgást, az érkező Nikutovic kapáslövése azonban a kapu fölött zúgott el 2-3 méterrel.
44'
Maravic nyesett középre balról, Nikutovic csukafejessel előzte meg védőjét, nem sokkal fejelt kapu fölé. A bíró ezt követően szögletet ítélt.
42'
Szabó Tamás kapott sárgát szövegért, nehezen viselt egy a javára be nem fújt szabadot. Talán ez is egy elkerülhető lap lett volna.
39'
Szőcs Tamás zseniálisan fűzte be a szélen a Nagy, Lazinica párost, végül utóbbi jobb híján a mezénél fogva húzta vissza. Dobai csak figyelmeztet, sárga ezúttal sincs.
36'
Szőcs az iméntihez hasonló helyzetben már jobb döntést hozott, beadását Dóra bólintotta kapura 12 méterről, de nem találta el igazán jól.
35'
Makaival pöröl Dóra, miután a társ kapura tűzött egy igen távoli szabadrúgást a szélről, ahelyett, hogy beívelte volna.
33'
Eltelt a mérkőzés egyharmada, eddig a HFC dominál mezőnyben, esetenként ígéretesen váltanak ritmust is Nikutovicék, de igazán nagy veszélyt még nem tudtak akcióból jelenteni Vasas kapujára.
31'
Gyurkovics teljesen indokolatlan helyzetben vágta földhöz a labdát Dobai ellene szóló ítéletén kiakadva. Villant a sárga lap. Jegyezzük meg, a szegedi játékos előtte hosszú másodpercekig küzdött Nagy Andrással a labdáért, minden bizonnyal dübörgött még benne az adrenalin.
27'
Makai lőtt élesen a rövidre egy oldalról járó szabadrúgást, ami aztán elakadt a védőkben. A kontrával három vásárhelyi indult volna meg, Szabó Tamás kezezése vetett véget a félpályánál az akciónak. A sárga elmaradt, Dobai elvtárs alighanem vétlennek ítélte az esetet.
24'
"Uh!" - zengik a déli oldalon, az esethez közel helyet foglaló nézők. Maravic szögletére Tóth József érkezett kiváló ütemben, életerős fejese kevéssel zúgott csak el a bal kapufa mellett.
21'
Ha jól láttuk, Tóth József kapott sárgát Vékes lerántásáért. A tizenhatos oldalvonaláról járt szabadrúgás az FK javára, ami aztán elakadt a sorfalban.
19'
...Maravic belőtt labdáját Turján bólintotta ki a tizenhatos előterébe, szerencséjére Nagy ismétlése 3-4 méterrel elkerülte a kaput.
18'
Boldizsár gyötörte földre Nikutovicot a hazai tizenhatos bal sarkánál. Jó helyről jár tehát a HFC szabadrúgása.
15'
Makai nem tudni, mennyit látott az őt körbevevő köd okán, de szöglete veszélyesen csapódott középre, Víghnek kellett öklöznie a baj elkerüléséhez.
15'
Fény-, füst- és hangtechnikában az FK-s tábor sem szenved hiányt, most ők festik kékre az egyik szögletzászlót.
13'
Egy Gyurkoviccsal történt ütközést követően Maravic törne ki szerb nyelven mondott felelősségre vonásban, de Dóra hamar csendre inti.
11'
Az első tíz perc a hazai térfélen zajlott, persze ehhez hozzátartozik, hogy a Turján vezette védősor eddig hibátlanul áll a lábán.
9'
A vásárhelyi szurkolók nem szeretik a hideget, görögtűzzel tesznek azért, hogy a kora tavaszi időjárás ne legyen túl csípős a Molnár Zsozsi lelátón. Látványos, amint füstfelhőben úszik a műfüves pálya.
7'
Maravic szöglete után alakult ki kisebb kavarodás az FK kapuja előtt, Kökény az ötös sarkánál próbálta meg átvenni a labdát, de arra ott nem volt idő, Szabó Tamás felszabadított a lehető legegyszerűbben.
5'
Vasas tisztázott a tizenhatoson kívül a hosszú indítást kapó Nikutovic elől. Jól élt együtt a játékkal az egykori kenyéradója ellen szereplő kapus.
5'
Nikutovic ment volna el lendületből középen Turján mellett, de Makai kiválóan biztosított. Nem rontanak egymásnak a csapatok, de az iram magas szintű.
1'
A piros mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak fehér mez mellé fekete nadrágot és fehér sportszárat választottak ma.
19.02: A bemutatások alatt mindkét tábor hangpróbát tart -a hangulattal biztosan nem lesz probléma az elkövetkező majd' két órában. 18.55: Az összeállítások szerint a hazaiaknál Szabó Tamás helyettesíti majd jobbhátvédként az eltiltott Heredea Mátét. A súlyos arccsonttörést szenvedett Fábián Imre helyett pedig Bertók Gáborral a kezdőben rohamoztatja majd övéit Bódi Attila. Összességében mindkét fél igen erős összeállításban lép pályára, ezen nem múlhat semmi. 18.50: Alighanem a vásárhelyiek éltek a hangtechnikai eszközökkel, legalábbis most ők érkeznek igen nagy számban a zaj irányából. Ránézésre több mint ötvenen lehetnek. 18.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok elkezdték a bemelegítést. Az Etelka sor felől a panelok zengése hallik, valamely fél ultrái már eldurrogtattak pár rakétát hangolásként. Szépen telik a pálya környéke nézőkkel is, egészen kiváló rangadóra van kilátás. A mérkőzés Dobai János sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.