Sport

Labdarúgás: Germán gólja döntött Cegléden + FOTÓK

Labdarúgás: Germán gólja döntött Cegléden + FOTÓK

2015. március 7., szombat
Labdarúgás: Germán gólja döntött Cegléden + FOTÓK
cegled_szeged201124_gs

Germán Tamás ötödik percben szerzett góljával egygólos sikert aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Ceglédi VSE otthonában.

Már az 5. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes,

Mészáros Márk

szögleténél

Germán Tamás

emelkedett a legmagasabbra, hogy aztán a gólvonalon ragadt

Tóth Zoltán

mellett a hálóba bólintson az ötös magasságából. (0-1) A 21. minutumban érkezhetett volna ceglédiek válasza, de

Albert István

fejesét

Slobodan Markovic

kivágta a kapu torkából. A félidő hajrájában

Oláh Lóránt

kapott forintos labdát a nagyot hibázó

Koós Gábortól

, a rutinos csatár ugyanakkor ziccerben nem talált kaput. Szünet után, a második felvonás derekán Germán lépett ki a védők közül

Zabari Dávid

fejesével, kissé balra sodródva vezethetett Tóth kapusra, a támadó lövése azonban elkerülte a hosszú alsót. Bár a ceglédiek nagy erőket mozgósítottak a hajrában az egyenlítésért, a szervezetten védekező Szegeddel nem tudtak mit kezdeni, így

Nyilas Elek

legénysége megtartotta előnyét a lefújásig. Sikerével a Szeged-Grosics megőrizte hatodik helyét a táblázaton. Máté Péterék a 19. fordulóban a ZTE együttesétfogadják.

Cegléd, CVSE Malomtószél Sporttelep, 400 néző
2015. március 7., 14.30
Ceglédi VSE
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Barna Gábor • asszisztens: Kiss Balázs, Máyer Gábor.
0
-
1

Labdarúgó NB II, 18. forduló:

Ceglédi VSE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Cegléd, CVSE Malomtószél Sporttelep, 400 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Máyer Gábor).

Cegléd:

Tóth Z. - Oláh M., Albert, Makrai, Pesti, Dóczi, Majoros (Szabó D. - a szünetben), Koós, Pantovic (Nagy 80'), Koncz (Kormos 80'), Balog.

Vezetőedző:

Szabó István.

Szeged:

Szántai - Szabó P., Markovic, Tóth G., Mészáros, Fitos (Veselinov 62'), Oláh G., Máté (Manga 90+2'), Zabari, Oláh L. (Zelenyánszki 82'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerző:

Germán (5').

Sárga lap:

Dóczi (26'), Pesti (76'), ill. Oláh G. (40'), Máté (75'), Oláh L. (82'). Nyilas Elek:

"Valóban nem volt kifejezetten szép a játék. Az első félidőben még nem volt gond, a másodikban már éreztem némi tanácstalanságot. Volt egy kis hirig, ami persze abszolút hozzátartozik a mérkőzésekhez. Elvesztettük tőle kissé a fonalat, ezt éreztem egy-két embernél. Való igaz, hogy a fegyelmezettség egy fontos sarokköve egy csapat eredményes szereplésének. Hiába játszik szépen, ha fegyelmezetlenségből adódóan gólt, gólokat kap. Ebben léptünk előre már a Soroksár elleni találkozón is, és ma is. Ezért volt az, hogy a két mérkőzést figyelembe véve elég kevés lehetőséget alakítottak ki az ellenfeleink."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+6'
VÉGE! Germán korai találatával arat győzelmet a Szeged-Grosics Cegléden. Nem volt szép játék, de a lényeg most az eredmény-
90+4'
Tóth Zoltán is felment Koós 35 méteres szabadrúgásához, amit végül Szántai fogott meg 4-5 piros mezes között.
90+4'
Dóczi ment még Zabari elől becsúszva a tizenhatoson belül. Lassan leperegnek a játékidő percei, de a Cegléd nem jut közelebb a kapuhoz.
90+2'
Kihasználja időhúzó jelleggel utolsó cseréjét Nyilas Elek: Mátét Manga váltotta.
90+1'
Három perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
87'
Kormos esett el a büntetőterületen belül a vele együtt felugró Markovic mellett. A hazaiak tizenegyest reklamálnak, azonban úgy tűnt, elég erős ítélet lett volna a büntető.
82'
Oláh Lóránt túlzottan lassan jött le a pályáról, sárga lappal honorálta az időhúzást a spori.
82'
Na most a szegedi csere: Oláh Lóránt helyett Zelenyánszki állt be. Ezzel alighanem az eredmény megtartását célozza Nyilas Elek.
80'
Mindkét mester frissíti övéit. Koncz és Pantovic helyett Kormos és Nagy állt be. Zelenyánszki cseréjére még várni kell.
78'
Máté Péter lövés helyett beemelte inkább a labdát, de nem lett belőle veszély.
77'
Makrai ellen szól a síp, 18 méterről jár a szegedi szabadrúgás.
76'
Pesti Dávid Veselinovot rúgta fel visszafutás közben, ez is lap.
75'
Koncz a sorfalat lőtte telibe.
75'
Egészen sajátos ítélet: Koncz hatalmasat üvöltött és homorított Tóth Gábor mellett. A bíró befújta a 25 méteres szabadot, majd sárgát adott a reklamáló Máténak.
72'
Koóst kereste egy felívelt labda, Mészáros csukafejessel adott haza a csatár elől. Szép mozdulat volt.
71'
Ápolásra szorul Zabari egy Koóssal történt ütközést követően.
70'
Zabari három védő között tört be a büntetőterületre, Germán elé készített le, a hórihorgas csatár lövésébe ugyanakkor egyszerre két bekk vetődött bele.
67'
Pantovic válaszol egy 16 méteres lökettel, a jobb alsóra zúduló kísérletre Szántai jó ütemben ért le.
67'
Nagyszerűen indította fejjel Zabari Germánt. Oláh Lóránt lesen lett volna, de nem avatkozott játékba, így Germán Tamás szabadon mehetett kapuig. Kissé kisodródott balra, a hosszú alsót kereső lövése azonban elment keresztbe.
64'
Oláh Lóránt egy csel után a tizenhatos sarkától próbálta meg átemelni Tóth Zoltánt, de kifelé tekeredő kísérlete elkerülte a hosszú felsőt.
62'
Nyilas Elek is megejti első cserét: Veselinov váltotta Fitost. A télen igazolt légiós most mutatkozik be a Szegedben.
60'
Szabó Dávid 27-28 méterről sem volt rest lőni, a kint helyezkedő Szántait azonban nem tudta átemelni, a labda éppen a kapus ölébe hullott.
59'
Szabó Péter három piros mezes mellett ment el a jobb szélen, de a beadását Albert kivágta a rövidre érkező Oláh Lóránt elől.
58'
...Koós a sorfalat trafálta telibe lapos kísérletével.
57'
Harminc méterről célozgathatnak a ceglédiek, Máté faultolta Pantovicot.
55'
Vagdalkozó kissé a játék az utóbbi percekben, a hazai publikum nagyon nincs megelégedve a sporik tevékenységével. A kapuk azonban továbbra sem forognak veszélyben.
51'
Szabó Dávid remek csellel ment el a jobb oldalon Szabó Péter mellett, az ötös és az alapvonal találkozásától adhatott középre, de a rövidre helyezkedő Tóth Gábor nagyot mentett az érkező ceglédi csatárok elől.
47'
Érdemes lehet lövésekkel operálnia Máté Péteréknek, a hazai kapus, Tóth Zoltán szemébe igen élesen tűz most a nap.
46'
Szabó Dávid váltotta Majorost a szünetben.
46'
Folytatódik a meccs. A hazaiak egyet cseréltek, Nyilas Elek változatlanul hisz a kezdőjátékosokban.
SZÜNET
45'
Barna Gábor hosszabbítás nélkül vetett véget a félidőnek. Germán korai gólja okán vezet az egyébként szervezettebben futballozó Szeged.
42'
Mi maradt ki?! Koncz fejelt hátra felelőtlenül egy magasról hulló labdát, Oláh Lóránt teljesen egyedül léphetett ki középen, de 11 méterről a bal alsó mellé passzolt.
40'
Oláh Gergő hátulról koccintotta össze a félpályánál meginduló Balog bokáját, ezért is járt a sárga.
36'
Óriásit mentett Zabari! Egy szegedi szöglet után indult a hazai kontra, Koós saját térfeléről indulva, 2-3 méteres előnnyel indulhatott Szántaira, de a fiatal akadémista beérte és becsúszva szerelte a rutinos támadót.
35'
Mészáros a ceglédi térfél közepe magasságától ívelt fel szabadrúgást, Markovic jól érkezett, de a csúsztatása elakadt a mögötte érkező bekkben.
33'
Csendben peregnek a percek, ez a vendégeknek kedvez, a nézőknek már kevésbé.
30'
A vendégek továbbra sem vállalnak a kelleténél nagyobb kockázatot, előnyük birtokában ez valamelyest érthető is. A Cegléd pedig nem tud mit kezdeni ellenfele védekezésével, főként felívelésekkel próbálkoznak a piros mezesek.
28'
Rácsavarodott a labdára Balog, majd labdavesztés után hátulról csúszott oda Máténak. Talán ez is megért volna egy lapot...
26'
Dóczi Krisztián nagyon csúnyán gyomorba rúgta labdával együtt Oláh Gergőt, jogosan villant a találkozó első sárgája.
21'
Koós sarokrúgása nem okozott veszélyt, a szituáció folytatásaként azonban egy felívelést elszámított Szántai. Másodjára sem tudta megfogni, Mészáros próbált így tisztázni, de telibe trafálta a hálóőrt. Szöglet lett így újból, a beérkező labdát Albert stukkolta rá, Markovicnak kellett mentenie a gólvonalon. A kipattanóra ismét egy ceglédi érkezett, de a közeli kísérlet elkerülte a kaput.
21'
Értetlenkedve fogadja a hazai publikum is a bíró ítéletét: Oláh Máté csúszott ki az alapvonalon túlra a labdával, mégis szöglettel jöhet a Cegléd.
19'
Koncz hosszan előrevágott labdáját Szántai nem merte beengedni Koóssal szemben a tizenhatoson belülre, hiába érkezett két szegedi védő is a támadóval, a kapus lábbal tisztázott bedobásra 18 méternél.
17'
Oláh Lóránt beadása veszélyesen csapódott, egy fél méterrel volt magasabb a kelleténél Germánnak.
16'
Hullámzó a meccs, az utóbbi percekben a Szeged dominált. A labdabirtoklás azonban eddig nem eredményezett veszélyt.
14'
Fitos teszi szét a karját, kérdőre vonva Oláh Lórántot - a szélső a tizenhatos sarkánál indította az alapvonal felé a csatárt, de a társ nem érte be az egyébként hosszúnak nem tűnő átadást.
10'
Ezt azért nem lenne szabad hagyni: Pantovic négy (!) fehér mezes között evickélt lövőhelyzetig, szerencsére a 20 méteres bombára már nem maradt elég ereje.
9'
Egy távoli felívelést kellett lehúznia Szántainak Balog fejéről. Eddig stabilan áll a lábán a szegedi védelem.
7'
Vezetése birtokában egyből visszahúzódik Nyilas Elek alakulata, lehetőséget adva a kontrákra. A passzolgató védőket csak Germán zavarja elöl.
5'
GÓÓÓL!!! Mészáros végezte el a meccs első szögletét, Tóth kapus megtorpant a beívelésnél, Germán Tamás pedig mindenkinél magasabbra emelkedett középen! 0-1!
4'
Makrait figyelmeztette a bíró a harmadik keményebb ceglédi belépőt követően. Nagy elánnal, vehemensen kezdenek a vendéglátók.
2'
A Szegedé az első igazi lehetőség: Mészáros ívelt fel szabadrúgást, amit 11 méterről Germán csúsztatott kapura. A jól helyezkedő Tóth Zoltán azonban hárítani tudott.
1'
Oláh Lóránt és Germán közreműködésével elindult a mérkőzés. A játékvezető nagyon akkurátus, elsőre visszafújta a középkezdést, mert meglátása szerint a labda nem haladt át a felezőn.
14.26: Játékvezetői felvezetéssel érkeznek a főszereplők. Piros mezben, fekete nadrágban és piros sportszárban a ceglédiek, tiszta fehérben a Szeged játékosai. 14.25: A hazaiaknál az ősszel is eredményes Koós Gáborra mindenképpen érdemes lesz odafigyelnie Tóth Gáboréknak, de a télen a Honvéd második csapatától elcsábított Nikola Pantovic is veszélyes lehet centerposzton. 14.15: Csereként Nyilas Elek a már említett légióson túl a két Hegedűsre, Edvinre és Martinra, Manga Zsoltra, Polareczki Rolandra, illetve Zelenyánszki Lászlóra számíthat. Szántai kapus tartalékja a mai napon is Zejlko Belecan lesz. 14.10: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A vendégeknél Vladimir Veselinov a padon kezd, Máté Péter párja a középpálya tengelyében Oláh Gergő lesz a kezdősípszó elhangzásakor. A mérkőzés Barna Gábor sípjelére 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.