Írjon nekünk

Egyház

Közösen másolják a bibliát a Somogyi-könyvtár dolgozói és a Csillag börtön elítéltjei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

plakat1kicsiA teljes Bibliát kézzel másolnák le, majd az elkészült kódexet zarándoklat keretében szeretnék Ferenc pápának átadni Rómában. Szegeden a Somogyi-könyvtár, a plébániák és a Csillag börtön is bekapcsolódott a programba!

Benyik György plébános közleménye alább olvasható!

Van-e 10.000 írástudó magyar?

“Ez a tétje a Magyarok Bibliája programnak, melynek keretében szeretnénk a teljes Bibliát kézzel lemásolni. Szegeden 2014. szeptember 30-án indítottam újra az Újszövetség kézzel másolását Szent Gellértről elnevezett templomunk felszentelésének 40 éves jubileumára, melyhez nagy lelkesedéssel kapcsolódtak a szegedi plébániák, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a református és evangélikus lelkészségek és a Szegedi Csillag Börtön lakói is. Ez a feladat számításunk szerint 1200 másolót igényel, és eddig a másolási programban 874 fő vett részt. Számos közösség újabb szöveget kért és elfogyván az újszövetségi szövegek elkezdték másolni az Ószövetséget is. Az a tervünk, hogy az elkészült kódexet zarándoklat keretében szeretnék Ferenc pápának átadni Rómában.

Az Újszövetség szövege, csak 27 könyvből és 7959 versből áll, de az Ószövetség sokkal hosszabb 39, vagy 45 könyv aszerint, hogy miként számoljuk a könyveket és kb. 23.214 vers terjedelmű és közel 10.000 másolót igényel. Ezt a feladatot nem oldhatjuk meg egy városon belül, hanem egész Magyarországra szeretnénk kiterjeszteni, sőt a határainkon túli magyar közösségeket is szeretnénk bevonni ebbe a közös munkába. Délvidéken, Zentán, és Erdélyben már szervezik a másolást, a Zsoltárok, Tóbiás, Judit, Példabeszédek könyveinek másolását megkezdték. Várjuk azoknak a további közösségek kapcsolódását a programhoz, hogy 2015 Augusztus 20-ra elkészüljön a Magyarok Bibliája.

Az Ószövetség legrövidebb verse így hangzik: „Ne ölj!” (Kiv 20,13), az Újszövetség legrövidebb verse: „Jézus könnyezett” (Jn 11,35), mindkettő nagyon fontos és elmélkedésre indító mondat korunkban is.
A másolással kapcsolatos technikai információk honlapunkon megtalálhatók.

Mindenki regisztrálhat a honlapon található táblázatba, ha mégsem sikerül, kérem küldjenek E-mail címre és minden felvetődő problémára válaszolunk.

Köszönjük, hogy csatlakozik a 10.000 magyar írástudóhoz.” – olvasható a közleményben.

Kommentek

Egyház

Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltánt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Advent második hetének szombatján, Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltán V. éves szeged-csanádi papnövendéket.

Tovább olvasom

Egyetem

Új-zélandi módszerrel lépnek fel az iskolai problémák ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Gál Ferenc Főiskolán a resztoratív módszerről tartottak konferenciát hazai és külföldi előadókkal. Már most támogatja a szemlélet elterjesztését az EMMI, de az újabb szabályozások kialakításában sokat segíthetnek a hasonló tanácskozások.

Tovább olvasom

Egyház

Bíró László tábori püspök a vasárnap jelentőségére is kitért Bordányban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A vasárnap tud megtartani bennünket – mondta el Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke, aki a szentmisét követően A házasság öröme az Egyház öröme címmel tartott előadást Bordányban.

Tovább olvasom

Aktuál