Kultúra

Közösen másolják a bibliát a Somogyi-könyvtár dolgozói és a Csillag börtön elítéltjei

Közösen másolják a bibliát a Somogyi-könyvtár dolgozói és a Csillag börtön elítéltjei

2015. március 6., péntek
Közösen másolják a bibliát a Somogyi-könyvtár dolgozói és a Csillag börtön elítéltjei
plakat1kicsi

A teljes Bibliát kézzel másolnák le, majd az elkészült kódexet zarándoklat keretében szeretnék Ferenc pápának átadni Rómában. Szegeden a Somogyi-könyvtár, a plébániák és a Csillag börtön is bekapcsolódott a programba!

Benyik György

plébános közleménye alább olvasható!

Van-e 10.000 írástudó magyar?

"Ez a tétje a Magyarok Bibliája programnak, melynek keretében szeretnénk a teljes Bibliát kézzel lemásolni. Szegeden 2014. szeptember 30-án indítottam újra az Újszövetség kézzel másolását Szent Gellértről elnevezett templomunk felszentelésének 40 éves jubileumára, melyhez nagy lelkesedéssel kapcsolódtak a szegedi plébániák, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a református és evangélikus lelkészségek és a Szegedi Csillag Börtön lakói is. Ez a feladat számításunk szerint 1200 másolót igényel, és eddig a másolási programban 874 fő vett részt. Számos közösség újabb szöveget kért és elfogyván az újszövetségi szövegek elkezdték másolni az Ószövetséget is. Az a tervünk, hogy az elkészült kódexet zarándoklat keretében szeretnék Ferenc pápának átadni Rómában. Az Újszövetség szövege, csak 27 könyvből és 7959 versből áll, de az Ószövetség sokkal hosszabb 39, vagy 45 könyv aszerint, hogy miként számoljuk a könyveket és kb. 23.214 vers terjedelmű és közel 10.000 másolót igényel. Ezt a feladatot nem oldhatjuk meg egy városon belül, hanem egész Magyarországra szeretnénk kiterjeszteni, sőt a határainkon túli magyar közösségeket is szeretnénk bevonni ebbe a közös munkába. Délvidéken, Zentán, és Erdélyben már szervezik a másolást, a Zsoltárok, Tóbiás, Judit, Példabeszédek könyveinek másolását megkezdték. Várjuk azoknak a további közösségek kapcsolódását a programhoz, hogy 2015 Augusztus 20-ra elkészüljön a Magyarok Bibliája. Az Ószövetség legrövidebb verse így hangzik: „Ne ölj!” (Kiv 20,13), az Újszövetség legrövidebb verse: „Jézus könnyezett” (Jn 11,35), mindkettő nagyon fontos és elmélkedésre indító mondat korunkban is. A másolással kapcsolatos technikai információk

honlapunkon megtalálhatók.

Mindenki regisztrálhat a honlapon található táblázatba, ha mégsem sikerül, kérem küldjenek E-mail benyik.gyorgy@gmail.com címre és minden felvetődő problémára válaszolunk. Köszönjük, hogy csatlakozik a 10.000 magyar írástudóhoz." - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.