Sport

Kosárlabda: először verte az Albát a Szedeák

Kosárlabda: először verte az Albát a Szedeák

2015. március 14., szombat
Kosárlabda: először verte az Albát a Szedeák
szedeak_alba05_gs

Története során először verte meg az Albacompot a Naturtex-SZTE Szedeák együttese, amely idegenben bár többször került hátrányba, mindig vissza tudott kapaszkodni, és legyőzte ellenfelét, így győzelemmel kezdett a középszakaszban.

A középszakasz első fordulójában ahhoz az Albacomphoz látogatott a Naturtex-SZTE Szedeák, amelyet még soha sem győzött le az NB I/A csoportban, az idei szezonban is mindkét alapszakaszbeli meccsüket a fehérváriak nyerték. Bár az Alba kezdett jobban, de a Szedeák ismét remek kinti dobásai azt jelentették, hogy a hetedik percben már a szegedieknél volt az előny,

Kiss Zsolt

három triplát is elsüllyesztett a meccs elején. (18-19) A negyed vége azonban a hazaiaké volt, akik hárompontos fórral zárhatták az első játékrészt. A második negyedben nyolc pontra is meglépett az Albacomp, (31-23), azonban a Szedeák remekül küzdött ezen a találkozón, és eltüntette ezt a hátrányt négy perc alatt (37-36), azonban

Simon

utolsó másodpercekben bedobott triplája után mégis meg tudott lépni egy kicsit az Alba, hét ponttal vezetett az ismét

Góbi Henrik

által vezetett fehérvári együttes a nagyszünetben. A szünet után már tízzel is vezetett a hazai együttes, azonban ebből is fel tudott állni a Szedeák: a negyed második felében három hárompontos akciót is produkált a Naturtex,

Ciric

és

Balaban

is faulttal együtt szerzett kosarat, majd Ciric egy hármast is bedobott, így egy 9-0-s rohanással egyenlített a Szedeák, (64-64), és az utolsó játékrészre is egyenlő állással mehettek a csapatok. A negyedik negyedben alakult ki a legnagyobb különbség a felek között: 14-3-al nyitott az Albacomp, majd időt kért Nikola Lazic, amit követően Ciric és Kiss Zsolt is beemelt egy-egy trojkát, 80-69 után 82-80-ra felzárkózott a Szedeák, ami után már az Alba kért időt. Egy perccel a vége előtt Balaban közelijével a hetedik percet követően ismét a Szedeák vezetett (86-87), majd az izgalmas "büntető-hajrából" is jobban jött ki a Naturtex, és meg tudta nyerni a meccset, így története során először győzte le az A-csoportban az Albacompot, így győzelemmel kezdte a középszakaszt

Nikola Lazic

együttese. Ezzel egy újabb hatalmas bravúrt hajtott végre a Szedeák, annak ellenére, hogy többször is nagyobb hátrányba került, minden alkalommal fel tudott állni az Albacomp otthonában, ráadásul a kinti dobásai ez alkalommal remekül "sültek", összesen 14 triplát szereztek Kiss Zsolték, szemben az Albacomp kilenc sikeres hármasával, ugyanakkor az egész csapat dicsérhető Nikola Lazic együttesében. Ezzel a győzelemmel a táblázaton beérte a Pécset a Szeged, köszönhetően a Körmend baranyaiak felett aratott sikerének. A Naturtex-SZTE Szedeák legközelebb március 19-én, csütörtökön 18 órától TV-s mérkőzésen fogadja a Pécset az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, 1. forduló

TLI-Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE Szedeák 90 - 93 (24-21,24-20,18-25,24-27)

Székesfehérvár, Vodafone sportcentrum, 1800 néző. Vezeti: Földházi T., Szabó G., Gorka Sz. (Benczur)

Albacomp:

Tóth P. 7/3, MITCHELL 26/15, Supola 2, Kalve 14/6, CORVÁSI 22. Csere: Simon 5/3, Kromah 14/3, Czirbus, Juhos, Kovács, Molnár, Fülöp.

Vezetőedző:

Góbi Henrik.

Szedeák:

JEREMINOV 17/6, Molnár A. 11/6, KISS ZS. 15/15, CIRIC 20/12, BALABAN 23. Csere: Mike -, Molnár B. -, Demeter -, Stefanovic -, Kuntic 7/3, Meleg -, Révész -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Kalve (38'), Tóth P. (39') Góbi Henrik:

"A támadójátékunkat mutatja, hogy tizennyolc gólpassz mellett dobtunk kilencven pontot, tehát nem ezzel, hanem a védekezéssel van problémánk, hiába gyakoroltuk egész héten. Ilyen mentalitással és lelkiállapottal ideérkező Szeged ugyanúgy megver minket, mint a Szolnok vagy bármelyik más gárda. Innentől kezdve, akár a parketta felszedésével is, de minden meccset meg kell nyernünk."

Nikola Lazic:

"Jó mérkőzést játszottunk. Fontos, hogy amikor a hazaiak tíz ponttal is vezettek, mi akkor sem adtuk fel, tartottuk a lépést, és az utolsó negyedben kihasználtuk a Fehérvár hibáját, megérdemelten nyertünk. Nekünk a középszakaszban nincs veszítenivalónk, hogy idáig jutottunk, az eddigi munkánk elismerése. Teher sincs rajtunk, ezért higgadt játékot kértem a fiúktól."

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 90-93

40'

CIRIC MINDKETTŐT BEDOBJA! 90-93! Hét másodperc maradt, innen nem szabadna elveszteni, Mithell eldobja kintről, de lejön, és a mienk a lepattanó! ELŐSZÖR GYŐZI LE AZ ALBÁT A SZEDEÁK, RÁADÁSUL RÖGTÖN IDEGENBEN! Győzelemmel kezd tehát a Naturtex-SZTE Szedeák a középszakaszban, és az egyik legnagyobb riválisát, az Albacompot idegenben fekteti két vállra Nikola Lazic együttese! BRAVÓ!

40'

Kromah rögtön odaüt Ciricnek, nem is tehet mást az Alba, csak ebben bízhat: Ciric csak az elsőt dobja be, a másodiknál Kromahé a lepattanó, akinek szintén odaütünk, egyenlíthet a Fehérvár, ha mindkét büntetőjét bedobja Kromah, 89-91: csak az első van bent, a második után pedig Ciric ellen a szabálytalanság, ő is odaállhat ismét a vonalra, 90-91.

40'

Kromah meg tudja játszani Csorvásit, aki be is fejezi a ziccert, 89-90. Még tizenhárom másodperc, időt kér Nikola Lazic is.

40'

Molnár András faultja után büntetőket dobhat Mitchell is: de csak a második van bent! 87-88. Tóth Péter is kipontozódik, miután ismét szabálytalankodik Jereminov ellen, ő is a vonalra állhat: BEDOBJA MINDKETTŐT! 87-90! Időt kér az Alba, húsz másodperc van hátra a meccsből.

40'

Simon elrontja a középtávolit, majd Mitchell odaüt Jereminovnak, büntetőket dobhat Jereminov: csak az első van bent, 86-88.

39'

Tóth Péter is megpróbálja a hármast, de nem jó az övé sem, ellenben Balaban ziccerig mehet, és be is fejezi, VEZET A SZEDEÁK! 86-87!

39'

Kiss Zsolt engedheti el a hármast viszonylag üresen, de nem jó! Másodjára a sarokból viszont nem hibázik, egy pont a különbség, 86-85! Még bő másfél perc a meccsből.

39'

Balaban csak szabálytalanul tudja megállítani Tóth Pétert, büntetőket dobhat Tóth is: ő sem hibázik, 86-82.

38'

Csorvási kettese most jó, négy ponttal megy az Alba, 84-80. Kalve begyűjti az ötödik faultját Ciric elleni szabálytalanságát követően, így kipontozódik. Ciric mindkét büntetőt bedobja, 84-82, továbbra is egy labdán belül a Szedeák.

38'

Csorvási közelije most lejön, majd Balaban óriásit küzd a palánk alatt, rá is tudja dobni, de nem esik be a labda.

37'

Molnár András középtávolról szerez kosarat, 82-77. Majd egy eladott labdát követően Molnár András egy triplát is bedob, ismét meccsben a Szedeák! 82-80! Időt kér az Alba.

36'

Kiss Zsolt, visszahozza öt pontra a Szedeákot négy perccel a vége előtt egy hármassal, 80-75. Kalve nem hibázik közelről, 82-75.

35'

Az időkérést követően Ciric hármasa most behullik, 80-72, majd Juhos és Kromah is kihagy egy-egy középtávolit.

34'

Ciric triplája most nem jó, majd Kromah előtt teremt tiszta dobóhelyzetet Csorvási, Kromah pedig be is dobja a kettest, 80-69. Ismét időt kér Nikola Lazic.

33'

Simon középtávolija is ül, 75-69, kezd elhúzni az Alba. Sőt, Tóth Péter a sarokból beemeli a hármast, innen nehéz lesz újra felállni, 78-69, 10-0-s futást hoz az Alba.

32'

Csorvási Milán közelije után már az Alba vezet, 70-69. Eladja a labdát a Szedeák, ami után Mitchell elereszt egy újabb triplát: ez is jó, 73-69, időt kér a Szedeák.

31'

JEREMINOV! Ismét beszór egy hármast, ezzel átveszi a vezetést a Szedeák, 68-69.

31'

Balaban személyije Mitchellel szemben, Mitchell pedig mindkét büntetőt bedobja, 68-66.

III. negyed 66-66

30'

Jereminovra hárman is kilépnek, így Balaban üresen marad a palánk alatt, Jereminov pedig remek passzal meg is játssza a centert, aki ismét egyenlít, 66-66! Ez a negyed vége, döntetlenről vághat neki az utolsó negyednek a Szedeák az Alba otthonában!

30'

Balaban faultja után Csorvási állhat a vonalra: mindkettőt bedobja, 66-64.

29' CIRIC!

Egy hármassal egyenlít, elkapta a fonalat a Szedeák, pillanatok alatt ledolgozza kilenc pontos hátrányát Nikola Lazic együttese, 64-64!

28'

Ciric! Faulttal együtt ejti be, sőt, jó a plusz egy is, 64-58. Egy újabb hárompontos akció, miután Balaban bedobja közelről, és a védőjéről is faultot fújnak! Balaban a büntetőt is bedobja, visszajön háromra a Szedeák, 64-61.

27'

Balaban a palánk alól oldja meg, 61-55. Kalve süllyeszt el egy újabb hármast, ez is kulcsfontosságú lehet, újra nagyobb az Alba előnye, kilenccel vezetnek a hazaiak, 64-55.

26'

Mitchell jut húsz pontig, miután újabb középtávolija is beesik a kosárba, 61-53. Jereminov elenged egy hármast, de lejön a palánkról.

26'

Csorvási most Jereminov ellen szabálytalan, Jereminov is dobhatja a büntetőket: ő most bedobja mindkettőt, 57-53. Kromah gyorsan válaszol egy betörés után, 59-53.

25'

Balabant is csak szabálytalanul tudják megállítani a palánk alatt, ő is büntetőket dobhat, azonban mindkettőt kihagyja!

25'

Mitchell egy újabb középtávolival növeli az Alba előnyét, 57-49. Jereminovnak odaütnek a tripladobás közben, büntetőket dobhat: háromból kettő bent van Jereminovnál, 57-51.

24'

Csorvási szintén be tudja zsákolni, "visszaadja" azt, amit Balabantól kapott az előbb, 55-49.

23'

Kalve középtávolija beesik végül, 53-46. Egy kettessel válaszol Balaban, aki látványos zsákolással szépít, 53-48.

23'

Supola hármasa lejön, Ciricé a lepattanó, majd Ciric egy hármassal hozza vissza öt pontra a Szedeákot, 51-46!

22'

Molnár András cselezi magát be a palánk alá, be is ejti a közelit, 51-43.

21'

Ciric rossz középtávolijával indul a harmadik negyed, majd egy újabb tripla a fehérváriak részéről: Kalve dobja be ezúttal, ezzel a meccs eddigi legnagyobb, tízpontos különbsége alakul ki, 51-41.

II. negyed 48-41

20'

Jereminov bár nagyon kiszorított helyzetbe kerül, de elsüllyeszti a hármast, nagyon kellett, 45-41. Simon két másodperccel a negyed vége előtt még elereszt egy hármast, ez is jó, 48-41, ez a vége a második játékrésznek. Bár kiegyenlített a Szedeák, azonban a negyed végén remekül dobta a hármasokat az Alba, ennek köszönhetően hét ponttal vezet a fehérvári együttes a nagyszünetben.

20'

Fél perccel a negyed vége előtt Mitchell egy újabb hármast enged el, ez is bent van, 45-38, meglép hét ponttal a Fehérvár. Időt kér Nikola Lazic.

20'

Jereminov tör be a palánk alá megállíthatatlanul, 39-38. Mitchell egy triplával válaszol, 42-38.

19'

A megszerzett labda után Stefanovic is megpróbál egy hármast, de nem jó, majd Mitchell is elereszt egy triplát, ez is lejön, de Kromah ellen szabálytalankodnak, büntetőket dobhat Kromah: mindkettőt bedobja, 39-36.

18'

Kuntic ismét egy betöréssel próbál kosarat szerezni, ezúttal is szabálytalankodnak ellene, de nem jó most a közelije. Az első bent, a második viszont kimarad, 37-36.

18'

Kuntic betörése után jó a közelije, sőt, még egy faultot is fújnak! A plusz egy is bent, 35-35. Balabannál a hiba, Tóth Péter állhat a vonalra: mindkettőt bedobja, 37-35.

18'

Kromah tud meglógni ziccerig, 35-30. Balaban gyorsan válaszol a palánk alól, 35-32.

17'

Kromah triplája nem jó, majd Jereminov passzába nyúlnak bele, Balabant próbálta volna megjátszani az irányító. Végül Jereminov ráemel egy hármast, de lejön.

16'

Balaban két ember között tud kibújni, és be is emeli, 33-30, két pontra jön fel a Szedeák, időt kér az Alba!

15'

Simonnál a hiba, Jereminovval szemben szabálytalan, aki büntetőzhet: Jereminov mindkettőt bedobja, 33-28. Molnár András kétszer is elengedi a kettest, de nincs bent egyik sem.

15'

Kalve-val nehezen bírunk, betörése után teszi fel a palánkra, 33-26.

15'

Kuntic! A sarokból elengedett triplája hullik be, fontos kosár volt, 31-26.

14'

Kiss Zsolt hármasa most nem jó, majd Balaban bemutat egy blokkot Simon ellenében! Kromah középtávolijára azonban nincs ellenszer, 31-23.

13'

Kromah most egy assziszttal jelentkezik, Csorvási kerül ziccerbe, amit szépen be is fejez, 29-23.

12'

Balaban teremti meg magának a dobóhelyzetet a palánk alatt, és meg is oldja, 27-23.

11'

Kromah szerez labdát Balabantól, amit egy triplával büntet meg, 27-21.

I. negyed 24-21

10'

Megismétlődik az előző jelenet, Csorvásié a lepattanó, és ismét bedobja, 24-21. Ez a vége, Jereminov távoli triplája most nem jó a negyed végén.

10'

Bár Simon triplája lejön, de Csorvási összeszedi a pattanót, és másodjára beteszi, 22-21.

9'

Kiss Zsolt hármasa most lejön, majd Kromah üt oda Balabannak, a center állhat a vonalra: mindkét büntetőjét bedobja, 20-21.

8'

Ciric második hibája, ezúttal Mitchellel szemben: Mitchell mindkét büntetőt bedobja, már tíz pontos, 20-19.

7'

Sőt, Kiss Zsolt nagyon belelendült, harmadik trojkáját süllyeszti el, 15-19! Mitchell válaszol rá egy hármassal, 18-19.

6'

Kiss Zsolt újabb hármasával már a Szedeáknál az előny, 15-16! Ismét jók a kinti dobások a szegedieknél!

5'

Két újabb középtávoli a fehérváriaktól, ezeket egyelőre nagyon jól dobja a hazai együttes. Balaban tud válaszolni közelről, majd Kiss Zsolt beemel egy triplát is, 15-13.

4'

Balaban közelije esik be, a center első pontjait szerzi ma, 9-8. Ciricnél a személyi, Csorvási állhat a vonalra: mindkét büntetőt bedobja, 11-8.

3'

Ciric is szerez egy hármast, de a hazaiak két újabb középtávolival tudnak válaszolni, 9-6.

2'

Az egykori szegedi, Csorvási Milán szerzi a meccs első kosarát, 2-0. Mitchell ismétel a hazaiaktól egy hármassal, 5-0, majd Molnár András szerzi a meccs első szegedi kosarát, rögtön egy triplát, 5-3.

1'

Ciric betörése után nem tudja befejezni, majd Kalve kettese sem jó.

1'

A Szedeák hozza el a labdát.

17:56

- Köszöntjük olvasóinkat, a csapatok már végeztek a bemelegítéssel, hamarosan kezdődik a Szedeák fehérvári vendégjátéka. Az idei mindkét bajnokit az Alba nyerte, így van miért törlesztenie a Szedeáknak, ugyanakkor a nagy múltú Alba otthonában nem lesz könnyű dolguk ma sem.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.