Kézilabda: visszavágott a Csurgónak a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-csurgo14kf

Parázs meccset vívott a Csurgóval a MOL-Pick Szeged, amely hatalmasat küzdött, és végül négy góllal visszavágott a közelmúltban elszenvedett vereségért.

Hazai pályán tarthatta a Rhein-Neckar Löwen elleni főpróbát a MOL-Pick Szeged, Vadkertiék visszavághattak az alapszakasz utolsó fordulójában elszenvedett vereségért a Csurgónak.

Ennek megfelelően is kezdett a Pick, öt perc után 4-0-ra vezetett, a vendégek edzője, Sótonyi László pedig rögtön időt kért. Az egykori szegedi, Lele szerezte a Csurgó első gólját, azonban tartotta Juan Carlos Pastor együttese a két-háromgólos különbséget, egészen a 20. percig, amikor két gyors góllal használta ki emberelőnyét a Csurgó, és egygólos különbségnél kellett időt kérnie a spanyol mesternek. (10-9) Balogh és Robledo találataival kicsit megnyugodhatott a Pick, de Vadkerti Attila kiállítása után újra emberhátrányba került a szegedi együttes, amely ekkor még vezetett, köszönhetően a meccsbe egy kivédett hetessel beszálló Wyszomirskinek, azonban egy perccel a szünet után Bombac eladott labdájából Gebhart kiegyenlített. (13-13) Azonban az utolsó percben Balogh újabb villanásával, valamint Bombac értékesített időn túli hetesével kettővel, 15-13-ra vezetett a szünetben a Pick. Nagyon magas hőfokú, pörgős félidőn voltak túl a csapatok.

A második félidőben sem fáradt a Csurgó, és továbbra is tartotta magát a vendég együttes, amely roppant keményen kézilabdázott. 20-17 után a második félidő 10. percében ismét két gyors gólt szerzett a Csurgó, amellyel megint fel tudott zárkózni egy gólra. (20-19) Robledo ziccert, míg Bombac hetest hibázott, összesen három büntetőt is kihagyott a Pick, ennek köszönhetően pedig a vendégek maradtak egy gólon, sőt, szűk negyed órával a meccs vége előtt Robledo blokkolt lövéséből Szöllősi gyalogolhatott ziccerig, és góljával már a Csurgó vezetett, a meccsen először. (23-24) A szegedi időkérést követően azonban a végig kiválóan játszó Balogh (végül 11 gólig jutott), valamint Bombac vezérletével megrázta magát a Pick Szeged, amely innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, és ha kicsit akadozó játékkal is, de visszavágott a Csurgónak az idegenben elszenvedett vereségét, így győzelemmel hangolt a pénteki Bajnokok Ligája mérkőzésre a MOL-Pick Szeged.

Ezzel a szegediek háromból három mérkőzést nyertek meg a bajnokság felsőházi rájátszásban. A Pick-re nemzetközi párharc vár, hiszen legközelebb pénteken, Mannheimben, a Rhein-Neckar Löwen otthonában, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén lép majd pályára, majd ezt követően nem játszik bajnokit, hanem március 22-én a visszavágót rendezik meg az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 3. forduló

MOL-Pick Szeged – Csurgói KK 32 – 28 (15-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezeti: Bacs József, Bóna Szabolcs.
MOL-Pick Szeged: SIERRA – PRODANOVIC 5/2, Zubai 1, Blazevic, Källman 2, Ilyés 2, BOMBAC 4/1. Csere: Wyszomirski (kapus), BALOGH 11/1, Parrondo 3, Vranjes 1, Robledo 3, Vadkerti A., Ancsin, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó: PALLAG – Gebhart 2, Borsos, Ratajec 1, SZÖLLÖSI 4, Lele 3, GAZDAG 5/4. Csere: Balogh (kapus), Herbert, Cavor 2, Nagy, PUKHOUVSKI 8, Vadkerti G. 2, Ostroushko 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 7/4. ill. 5/4.
Kiállítás: 16 perc ill. 12 perc.

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

60′Vranjest nem tudják megfogni középen, remek akció végén szerzi a harminckettedik szegedi gólt, 32-28. Pukhouski sikeres átlövése zárja a meccset, amelyet négy góllal nyer meg a MOL-Pick Szeged, alaposan megizzasztotta a Pastor-legénységet a Csurgó, a Pick pedig győzelemmel hangolt a pénteki, Löwen elleni idegenbeli BL-csatára.

60′Időt kér Juan Carlos Pastor szűk fél perccel a meccs vége előtt.

59′SIERRA! Szöllősi lövését hatástalanítja a spanyol kapus, ezzel alighanem valóban eldőlt. Bombacék lassan adogatnak, majd elveszik tőlük a labdát könnyelműen, indul is Gebhardt, de SIERRA megint egy bravúrral jelentkezik, megfogja a ziccert!

58′ BALOGH! Ez is bent van, tizenegy gólos, 30-27. Eladják a labdát a vendégek, Parrondo indul, és bepörgeti, 31-27, ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, két perc alatt nagyon csúnya lenne négy gólt kapni.

no images were found

57′ Ez is két perc, Blazevicet küldik ki, Cavorral szemben szabálytalankodott a szegedi a sporik szerint, alig hogy kiegészülünk, megint emberhátrányba kerülünk, gyakorlatilag felrobban a kispad az ítélet után. Pukhouski egy kis hezitálás után talpról lő a hosszú alsóba, 29-27.

56′Labdacsere után folytatódik a meccs, emberhátrányban üres a kapunk, ahogy azt megszokhattuk. BOMBAC! Talpról lövi ki a jobb alsót, elhajolva, gyönyörű mozdulattal, 29-26!

55′ Bombac válaszol talpról, ez nagyon fontos volt, hogy tudjuk tartani a kétgólos előnyt, 28-26. Eladja a labdát a Csurgó!

54′Vranjestől ez most butaság volt, Pukhouski már túljutott rajta, semmi szükség nem volt arra, hogy meglökje, ezt Juan Carlos Pastor is közli vele, őt is kiállítják. Hetest lőhet Gazdag, bedobja Sierra mellett, 27-26.

53′Herbert megfogja Bombacot, kell a gól a Picktől. Kiállítás, Borsos faultját két perccel díjazzák a bírók, ő pedig már nem jöhet vissza, hiszen ez volt a harmadik két perce. PARRONDO! Micsoda cselek után, lehelet finoman teszi el a hatosról Balogh Tibor mellett, 27-25.

53′Szöllősi tud befordulni, és még szerencséje is van, mert Sierráról éppen befele pattan a labda, 26-25. Sőt, a bírók kiállítják Balogh Zsoltot, hát ez elképesztő…

52′BALOGH! Ezt is belövi, a tizedik gólja! Ezeket nagyon érzi, amikor második hullámból kell indítani a támadást, nem is tudnak vele mit kezdeni, 26-24. Időt kér a Csurgó.

51′Ostroushkónak megint nagyon fáj egy ütközés után, végül persze összeszedi magát annyira, hogy folytassa. Vadkerti Gabriel lábát érinti a labda, kettővel vezethet meg a Pick Szeged, kulcsfontosságú támadás jöhet, rá is kezd a publikum.

50′Gebhardt már nagyon kisodródik, Sierra pedig jól zárja a szöget. BALOGH! Ezt is belövi, már kilenc gólos, 25-24.

49′Belemenést látnak Källmannál, de visszafújják, így nem tudnak indulni a vendégek. Ismét átveheti a vezetést a Csurgó, Cavor megy be középen, de csak szabaddobást kap. Ezt már el tudja lőni kintről, de a kapufát zörgeti meg, de marad a labda a Csurgónál.

48′Vadkerti Gabriel talpról ereszti el, de Sierra megfogja. Szöllősi megpróbálja eljátszani, hogy Blazevic nagyon bántotta, miközben összeszedte a labdát, de már kutya baja…

47′Bombac passza rossz, azonban faultot fújnak, marad nálunk a labda. Robledo le a szélre Parrondónak, aki a léc alá küldi a labdát, 24-24.

no images were found

46′Pukhouski ismét egyenlít, nem akar leszakadni a Csurgó, 23-23. Jön is a kapuba Sierra, Robledo átlövését azonban leblokkolják, sőt, Szöllősi indulhat ziccerig, és ki is használja, vezet a Csurgó, 23-24. Időt kér Juan Carlos Pastor.

45′Ostruoshko egyenlít ismét egy nagy lövéssel, 22-22. Balogh Zsoltot azonban nem bírják megfogni, egy újabb nagy gólt szerez, 23-22.

44′Cavor ejti vissza Pukhouskinak középre, aki Wyszomirski mellett is el tudja lőni, egyenlít a Csurgó, 21-21. BALOGH! Micsoda gól, csak egy kicsi helye volt, de azt rögtön kihasználta talpról, 22-21.

43′ Robledo 100%-os ziccert hagy ki, miután középen maradt üresen Bombac passza után, de Pallag lábbal véd. Az egyenlítésért támadhat a Csurgó, akik emberelőnyben játszanak, időt is kér a Csurgó.

42′Elveszik a labdát a Csurgótól, de nem tudunk belőle indulni, majd Vranjes a vonalra lép. Ratajec megy be Ancsin mellett, nagyot ordít a csurgói, de így is be tudja dobni Wyszomirski mellett, Ancsint pedig kiállítják gyakorlatilag a semmiért… 21-20.

41′Ancsint támasztják meg a levegőben, de csak szabaddobás. Bombac megy be, de korábban már Vranjes ellen szabálytalankodnak, Borsos kap érte két percet, és hetest kap a Pick. Ismét jön Balogh Tibor a kapuba, reklamálásért Sótonyi László kap sárga lapot, Bombac azonban kapufára lövi a hetest!

41′Robledo villan ismét, erre nem érhetett oda Pallag. WYSZOMIRSKI! Kellenek a védései, ebből támadhatunk most, de megállítják a bírók a játékot Szöllősi ápolása miatt.

40′Futtából lő a bal alsóba Vadkerti Gabriel, nagyon jó ütemben lőtte el a vendégek játékosa, 20-18. Támadófault, elveszik a Picktől a labdát, amit Pukhouski gyorsan ki is használ, két gyors gól a Csurgótól, és máris szoros a meccs, 20-19.

39′ Eladott labda után indulhat a Pick, Prodanovic fut be középre, és pattintva szerez gólt, 20-17. Egy kicsit jobb védekezés kellene, a támadójátékkal most nincs probléma.

no images were found

38′ Källman ismét a szélről, ezt most kihasználja, 19-16. Vadkerti Gabriel válaszol gyorsan átlövésből, 19-17.

37’BOMBAC! Mindenki passzra számított, azonban az irányító egy óriási gólt lőtt a bal alsóba, 18-15. Hetes, ez is elég könnyű ítélet volt, mindenesetre Gazdag odaállhat a büntetőhöz: be is pattintja, 18-16.

36′Szöllősi még Vranjessel a “hátán” is be tudja dobni a rövidbe, 17-15.

35′ Nem találja el a kaput Ratajec, majd Källman marad megint üresen a szélen, de Pallagba lövi a ziccerét! Két gólra feljöhet a Csurgó, Ilyés üldözte Cavort, majd el is kapja, de két percet kap ő is.

34′ Källman és Bombac adogat, majd a svédnek teszi vissza Bombac, aki felkanyarodik, és a hosszú felsőbe lő, 17-14. Elveszik a labdát a Csurgótól, ezúttal a jobb szélen indulunk, de Prodanovic a felső lécet találja el.

33′ Balogh előtt nyílik meg a terület, aki bátran be is megy, de miközben felugrik, Borsos löki meg, jogos két perc, Balogh pedig még lőhet egy hetest Balogh Tibornak: ezt is megfogja a csurgói kapus! Pukhouski viszont egy hasonló betörés után szerez gólt, 16-14. Pastor mester roppant ideges Vranjesre.

32′Wyszomirski “mutatkozik be” egy védéssel, Ratajec blokkolt lövését futballkapusra emlékeztető módon, szinte vetődve védi. Páros kiállítás, Zubai és Ratajec a kiállított, nagyon éles szemmel szúrták ezt ki a sporik.

31′ Balogh Zsolt gyors gólja nyitja a második félidőt, 16-13.

SZÜNET

30′ Balogh az ötödik gólját szerzi egy nagy löket után, újra vezet ezzel a Szeged, 14-13. Vadkerti Gabriel jóval sípszó után lövi el, hiába kér elnézést, ezt hallania kellett volna… Időn túli hetessel zárul a meccs, miután Parrondót bántották a szélen ziccerben, Bombac végzi majd el, ezúttal marad a kapuban Pallag: a kapus feje fölött dobja be Bombac, ezl a félidő vége, 15-13-ra vezet a MOL-Pick Szeged a szünetben a Csurgó ellen.

29′ Robledo tud bemenni bal átlövőben, de Pallag fogja meg a lövését. Két perc, Szöllősi kapja most, miután Balogh Zsolttal találkozott. Bombac eladja a labdát, amiből indul Gebhardt, be is lövi a ziccert, ezzel kiegyenlít a Csurgó, 13-13.

no images were found

27′ Támadófault után indulhat a Csurgó, hát a sporik érdekes felfogásban vezetik, kosárlabdában ezek még érthető ítéletek is lennének… Óriási füttykoncert a csarnokban, majd kiperdül Ratajec kezéből a labda, Bombac pedig okosan lassítja egy kicsit a játékot.

26′ Még éppen kettős emberelőnyben szerez gólt Pukhouski, Ancsin kiállítása már letelt, Vadkertiéből még jó másfél perc maradt, 13-12.

25′ Robledo megy fel ismét, ezúttal pattint, és éppen a felső kapufa “alá” befér, 13-11. Pukhouski próbálja meg középen, de összezár előtte Blazevic és Vranjes. MEGINT KÉT PERC! Vadkerti Attilát állítják ki, miután a sporik szerint odaütött Ratajecnek, a vendégek még egy hetest is lőhetnek, Wyszomirski a kapuban, Lele a végrehajtó: WYSZOMIRSKI lábbal véd!

24′Pukhouski talpról engedi el a szaggatottról, Sierra csak beleérni tud, de védeni nem, 12-10. Rossz a passz Vadkerti Attilának a szélre, majd az imént beállt Ancsint rögtön kiküldik két percre, nem is boldog e miatt Juan Carlos Pastor… Gazdag pattintja be a hetest, 12-11.

23′ A két Vadkerti ütközött, a szegedi cséká kapott hatalmasat névrokonától fordulás után. ROBLEDO! Egy nagy átlövés-góllal nyit a spanyol, 12-9.

21′Vranjest rántja le Herbert, aki megkapja a két perces kiállítást ezért, mi pedig hat másodperc múlva kiegészülünk, de előtte Balogh lőhet egy hetest: ezúttal is Balogh Tibornak lőheti a büntetőt Balogh Zsolt, de ezt nem tudja megfogni a csurgói kapus, 11-9.

21′ Emberhátrányban ahogy megszokhattuk, lehozza a kapusát Juan Carlos Pastor, azonban eladjuk a labdát, indul a Csurgó, Sierra visszaér a kapujába, Gazdag azonban a rövidbe lő, és már csak egy a különbség, 10-9. Időt kér Juan Carlos Pastor.

20′Cavor megy be, Källmannak pedig már megítélik a két percet, ezt sem fogadja kitörő örömmel a publikum. Emberhátrányban folytatjuk, Cavor ismét be tud bújni, és a bal alsóba lő, 10-8.

no images were found

19′Ilyésnek is felmutatják a sárgát, érik az első két percünk. Ez is támadófault, majd Bombacnál is könnyelműen hasonlóan fújnak.

18′Blazevic remek védekezése Pukhouskival szemben, most jól zár a Pick, Cavor lövését blokkoljuk, és Sierra még a vonal előtt megmenti. Belemenés Parrondónál, elveszítjük a labdát.

17′Balogh tör be két védő között agresszívan, és ki is lövi a bal alsót, 10-7.

15′ Ilyés lövését blokkolják, de a lecsorgó labdát össze tudja szedni Zubai, aki ziccerből mattolja Pallagot, 9-6. Källman indul, de Pallag kitolja a felsőbe tartó labdát, kimarad a ziccer. Lele válaszol ismét egy átlövéssel, 9-7.

14′ Ratajec lövését fogja Sierra, majd Ilyés küld egy nagy bombát a léc alá, 8-5. Zubai kap sárgát, majd Ilyés faultjánál hetest ítélnek a vendégeknek, nagy a füttyszó a csarnokban: Gazdag a bal alsóba dobja a büntetőt, 8-6.

13′ Elveszik a labdát a Szegedtől a bírók támadószabálytalanság miatt. Cavor éppen Sierra kezeibe lő, majd ahogy indítana a spanyol kapus, az emberhátrány után kapujába visszatérni igyekvő Pallag ütközik Ratajec-cel, aki csak ápolás után tudja folytatni játékot, komolyabbnak nézett ki a dolog, de végül nincs sérülés szerencsére. Zubait látják szabálytalannak, megint elveszik a labdát, de most vissza tudunk rendeződni.

12′ Most Zubai ellen a fault középen, megint hetest lőhetünk, ismét Prodanovic áll oda, de most Baloghnak lövi a büntetőt: Balogh lábbal kirúgja a labdát!

12′Lele egy óriási gólt ragaszt Sierra kapujába, jó tíz méterről találja el a hálótartó vasat, a labda egyből ki is vágódik, 7-5.

11′ Sierra indítását Källman nem tudja összeszedni, majd Gebhardt mehet ziccerig, Sierra tehetetlen, 6-4. Itt az első kiállítás, Cavor lökte meg a levegőben Källmant, Prodanovic pedig hetest lőhet: a léc alá küldi, 7-4.

10′ Prodanovic már a harmadik gólját szerzi, Balogh teszi le neki a szélre, és egy remek csuklómozdulattal teszi el a háló és a kapufa tövének belső találkozási pontjához, 6-3.

9′ Sárga Blazevicnek, majd jó a bejátszás Szöllősinek, aki üresen maradt középen, be is vágja a hatosról, 5-3, úgy tűnik, hatott az időkérés a vendégeknél.

no images were found

8′ Itt a válasz Prodanovictól, Källman átadása után talál be a szélső, 5-2.

7′ Källman kanyarodik fel, de ezt most megfogja Pallag. Ratajec is betalál, Sierra nem tudja lábbal védeni az alsóba tartó lövését, 4-2.

6′Továbbra is nyitottan védekezik a Pick, Källman lép ki a falból. Lele passzába belenyúl Blazevic, de visszaszerzik a vendégek, és Lele megszerzi a Csurgó első gólját egy átlövés után, 4-1.

5′Ilyést most megfogja Herbert, nem tud lőni. Fent a bírók keze, lőni kell, Ilyés meg is teszi, de leblokkolják, jöhetünk a sarokból. Bombac és Balogh játszik össze remekül, a lendületből érkező Balogh pedig bedobja Pallag lába alatt a labdát, 4-0. Időt kér a Csurgó.

4′Jó a védekezés is most a szegedi oldalról, Borsos lövi el kissé kényszerből, pattintása azonban mellé megy. Ilyés a kilencesről ugrik fel, de Pallag olvassa lövését, majd gyorsan eladják támadásban a labdát a vendégek.

3′ Lele átlövését szedi ki a léc alól Sierra, majd Balogh átlövése talál utat a csurgói kapuba, 3-0.

2′ Ilyés szerzi a meccs első találatát, talán már többen faultot vártak, Pallag is kimozdult a kapujából, Ilyés pedig okosan átemelte majdnem a szaggatottról, 1-0. HETES! Prodanovic lőheti a meccs első büntetőjét: higgadtan be is lövi, 2-0!

1′ A Csurgó kezdte a meccset, a vendégek fehérben, míg a Pick kék szerelésben lép ma pályára. Nyitott védekezéssel kezdünk, majd talpról Szöllősi lőtte el, de Sierra segítségével a kapufáról jött vissza a labda.

18:02 – Február hónap legjobb játékosának a szurkolók a télen visszatért beállóst, Hegedűs Márkot választották meg, aki a mérkőzés előtt vehette át az ezért járó díjat.

17:52 – Piotr Wyszomirski üdvözölte az egykori “kollégákat”, Baloghot és Pallagot, a két csurgói kapust, hiszen a lengyel hálóőr a Csurgótól érkezett a szegedi együtteshez, ma azonban ellenük fog játszani.

17:39 – Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok pedig már melegítenek, a Pick Mindegíát leszámítva a teljes kerettel lép ma pályára.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A Rhein-Neckar Löwen elleni Bajnokok Ligája-párharc előtt még egy bajnoki vár a MOL-Pick Szeged együttesére, Juan Carlos Pastor tanítványai a Csurgóval találkoznak kedden este. Azzal a Csurgóval, amelytől egyetlen alapszakaszbeli vereségét szenvedte el a Pick, idegenben háromgólos vereséget szenvedett a szegedi klub. A Pick Szeged két győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást, Ancsinék a Tatabányát és az Orosházát győzték le, míg a Csurgó egy Balatonfüred felett aratott idegenbeli győzelem mellett a csarnok felújítása miatt az átmeneti otthonul szolgáló nagyatádi csarnokban kikapott a Tatabányától. A csurgóiak kellemetlen stílusú kézilabdát játszanak, így nagy küzdelemre lehet számítani a pályán, amelyen a MOL-Pick Szeged valószínűleg már a Löwen elleni meccsre tervezett játékelemek egy részét is gyakorolja éles körülmények között, hiszen pénteken már a német sztárcsapat otthonában játszik a Pick a nyolcaddöntő első felvonásán.

Előző sztori

Benyújtotta a kormány a kéményseprésitörvény-javaslatot

Következő sztori

Új, ideiglenes vezető az RTL Magyarország élén