Sport

Kézilabda: Balogh Zsolt számára ez volt a legjobb hazai mérkőzés

Kézilabda: Balogh Zsolt számára ez volt a legjobb hazai mérkőzés

2015. március 23., hétfő
Kézilabda: Balogh Zsolt számára ez volt a legjobb hazai mérkőzés
mol_pick_szeged-rheineckar_lowen_-mj-22_balogh_zsolt

Hatalmas sikert aratott a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor tanítványai kettős győzelemmel búcsúztatták Európa egyik legjobb együttesét, a német Rhein-Neckar Löwent, így a Pick bejutott a legjobb nyolc közé, és már csak egy lépésre van a Final Fourtól. Balogh Zsolt legjobb szegedi mérkőzésén van túl, az átlövőt kérdeztük a párharc után.

Azt követően, hogy fantasztikus játékkal,

idegenben 34-30-ra le tudta győzni

a Löwent a MOL-Pick Szeged, kiváló helyzetből várhatta a vasárnapi visszavágót, ugyanakkor a Rhein-Neckar Löwen nem az az együttes, amely ellen bárki is biztosra mehetne, így a szegedi visszavágón a németek számítottak esélyesebb együttesnek, attól függetlenül, hogy ötgólos sikerre volt szükségük a továbbjutást illetően. A Pick azonban megismételte mannheimi teljesítményét, és ismét egy nagyon taktikus, okos játékkal, pazar egyéni és csapatteljesítménnyel,

31-29-s győzelmet aratva

, kettős győzelemmel lépett tovább a Löwen ellen, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé. „Nekem a nagyobb meglepetés az a kinti mérkőzés volt, azok után elhittük, hogy van keresnivalónk, az itthoni mérkőzésnek már úgy mentünk neki, hogy itt nem lehet kérdés, hogy hazai pályán megtartsuk az előnyünket és továbbjussunk. Fantasztikus csapatmunka volt, nagyon boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk a keddi sorsoláson” - mondta el portálunk érdeklődésére

Balogh Zsolt

, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője. A negyeddöntő párosítását kedden Bécsben sorsolják majd ki, a Pick Szeged a második, nem kiemelt csapatok közé került, hiszen egy a csoport második és -harmadik párharcából jutott tovább. Ezen kívül semmilyen védettség a sorsolásnál, az első és második kalapos együttesek közül bárki összekerülhet bárkivel, akár azonos országbeliek, vagy a csoportkörben már összesorsolt csapatok is csatázhatnak egymással. A MOL-Pick Szeged négy lehetséges ellenfele a címvédő Flensburgot búcsúztató szintén német Kiel, a tavalyi bronzérmes spanyol Barcelona, a csoportmeccsekből idén már „ismerős” lengyel Kielce, vagy a honi rivális Veszprém lehet. „Itt már nagyon jó csapatok vannak, akit mindenképp szeretnénk elkerülni, az a Veszprém, velük nem szeretnénk játszani a Bajnokok Ligájában. Szerencsésebb lenne elkerülni a Barcelonát és a Kielt, ezt beszéltük a fiúkkal is, ők tényleg top kategóriás csapatok, de itt már nem lehet biztosra menni senki ellen” - latolgatott a jobbátlövő a sorsolás előtt. A világbajnokságot követően februárban megakadt a MOL-Pick Szeged szekere, bár tét nélküli volt a Schaffhausen elleni mérkőzés BL-csata, de e mellett a Csurgó elleni idegenbeli bajnokit is elvesztették a szegediek, azóta azonban

Juan Carlos Pastor

csapatának játéka újra összeállt, és kiválóan kézilabdázva a rájátszás eddigi mindhárom mérkőzése mellett idegenben és hazai pályán is legyőzte a Rhein-Neckar Löwent, így bejutott a legjobb nyolc együttes közé a BL-ben. „Volt egy hullámvölgyünk, ami egy normális dolog, minden csapat életében előfordul. Azt gondolom, hogyha valamikor lehetett hullámvölgyünk, akkor az az időszak volt, hál' istennek a formaidőzítés jól kijött, és a legfontosabb mérkőzésekre összeszedtünk magunkat. Ez olyan erőt adhat a bajnokság további folytatásában is, hogy nem szabad most már megállnunk” - tekintett a közeljövőben rájuk váró feladatokra Balogh Zsolt.

Újabb sikerek küszöbén

A MOL-Pick Szeged ezzel egyetlen lépésre került a kölni Final Fourtól, ami a tavalyi EHF-kupa sikert követően ismét egy hatalmas siker lenne, ha eljutna a klub a négyes döntőig. Ebben nagy szerepe lehet majd a negyeddöntőben a hazai közönségnek is, a szegedi szurkolók a Löwen elleni visszavágón is olyan atmoszférát teremtettek, amely nagyban segítette a szegedieket abban, hogy hazai pályán is legyőzhessék világhírű ellenfelüket. „Az óriási dolog lenne, ha ott lennénk a Final Fourban, de semmi sem elképzelhetetlen, mindent megpróbálunk ennek érdekében. Nagyon felemelő érzés volt ilyen hangulatban játszani, nekem eddig ez volt a top, és ahogy a fiúkkal beszéltem, nekik is, ilyen hangzavarra és ennyi nézőre én nem emlékszem, legalábbis mióta itt játszom Szegeden, nekem ez volt a csúcsmérkőzés hazai pályán” - emlékezett vissza a vasárnapi mérkőzés hangulatára Balogh Zsolt.

mol_pick_szeged-rheineckar_lowen_-mj-55_balogh_zsolt_ketto

Az átlövő nyolc találattal vette ki a részét a Löwen elleni hazai sikerből, remekül ment a játék számára, számtalan alkalommal verte meg védőjét, helyzeteit nagy százalékkal értékesítette, összes találatát mezőnyből szerezte. Az első félidőben már hatnál járt, nagy szerepet vállalva ezzel abban, hogy megnyugtató, 16-13-as előnnyel vonulhatott szünetre a MOL-Pick Szeged, teljesítményével pedig bekerült az Európai Kézilabda Szövetség (EHF)

hétvégi álomcsapatába

is. „Az elején jól sikerültek a lövések, ez önbizalmat adott, utána úgy érzem, a meccs folyamán nagyjából egyenletesen tudtam teljesíteni. Arra építettünk, hogy egy-egy-es helyzeteket teremtsünk, és ezekből próbáljunk előnyöket szerezni, befejezni, vagy továbbjátszani ezeket a szituációkat. Nagyjából jól működött ez az egész meccsen, sok előnyt tudtunk szerezni ebből” - értékelte önmaga teljesítményét Balogh Zsolt, akit nehezen tudtak megfogni a német védők a meccs során, gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a támadásokat, és nem ajándékozott a Löwen számára labdákat, amivel indulhatott volna a Bundesliga bajnoki címének egyik esélyese, ezzel az egyik legnagyobb méregfogát kihúzta ellenfelének a Pick Szeged. Nincs időre a pihenésre a MOL-Pick Szeged játékosainak, hiszen kedden már bajnoki vár Ancsinékra, amikor is 18 órától a Balatonfüred vendégeként lépnek pályára a felsőházi rájátszásban, egy óriási tempójú találkozót követően így nem volt sok idő ünnepelni sem a klub történetének egyik legnagyobb sikerét. „Egy ekkora mérkőzés után lejátszani két nappal később egy bajnokit idegenben az nagyon nehéz dolog, de hát menni kell, nem lesz ezzel probléma. Biztos, hogy sokat kivett a csapatból, viszont olyan erőt adott talán ez a győzelem, sikerült oda-vissza legyőznünk egy top csapatot, ami nagyszerű dolog, innentől kezdve pedig bárki jöhet, nem mehet biztosra ellenünk, Szegeden pedig ez főleg így lesz. Ünneplés nem volt, örültünk egymásnak meg a győzelemnek az öltözőben, de nem volt alkalmunk arra, hogy ünnepeljünk, majd a jövő hét végén, ha nem lesz bajnoki mérkőzés, akkor talán tudunk egy kicsit ünnepelni” - zárta Balogh Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.