Közélet

Jobbik: Ságvári egy kommunista rendőrgyilkos volt

Jobbik: Ságvári egy kommunista rendőrgyilkos volt

2015. március 3., kedd
Jobbik: Ságvári egy kommunista rendőrgyilkos volt

Szávay István (Jobbik) szerint 24 évvel "az úgynevezett rendszerváltás után" a kommunizmus szellemétől sem tudott megszabadulni az ország, hiszen arról folyik vita, hogy a kommunizmust működtető személyek nevét viselheti-e közintézmény.

Ezt a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium kapcsán vetette fel, mert szerinte "bizonyos, magukat a demokratikus értékek egyedüli letéteményeseiként kikiáltó liberális körök" gőzerővel elkezdték

Ságvári Endre

demokratává faragását. Hozzátette: egy kommunista rendőrgyilkos van szó, és teljesen mindegy milyen családból származott.

Rétvári Bence

válaszában közölte, a jogi helyzete és a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása is egyértelmű. Közölte, az akadémia nem ajánlja közterület elnevezését Ságváriról, mert neve kapcsolható egy 20. századi önkényuralmi rendszer fenntartásához. Hangsúlyozta: kiváló közösség alakult ki a gimnáziumban, de nem a név adja a közösséget és a színvonalat sem. Hozzátette: konzultálnak a szegediekkel és olyan megoldást igyekeznek találni, amely mindenkinek jó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.