Közélet

Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban

Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban

2015. március 5., csütörtök
Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban
weores_kiallitas_fekete_haz

Gondolatfújás, Bóbita-sarok, versfoltozás és gépelde: így kelnek életre Weöres Sándor versei a szegedi Fekete-ház új időszaki kiállításán. A megmozdult szótár című tárlaton izgalmas installációk segítségével lehelhetnek életet a legendás író-költő műveibe a látogatók - a kiállítást március 6-án, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Életre kelnek

Weöres Sándor

versei a Fekete ház falai között: a nagyszerű író ikonikus műveivel 21. századi formában találkozhatnak az érdeklődők március 6-tól. A megmozdult szótár című kiállításon olyan egyedi fejlesztésű számítógépes játékokkal találkozhat a látogató, mely nem csak a kisgyermekeket, hanem a felnőtteket is „berántja” Weöres csodálatos verseinek világába. A tárlaton lehet gondolatot fújni, verset foltozni, rajzolni és szüretelni is. A legkisebbek a Bóbita-sarokban játszhatnak, míg a nagyobbakat a gépelde várja: egy korabeli írógép segítségével saját alkotásokat faraghatnak Weöres műveiből. A falakat az író saját illusztrációi díszítik, így a látogatók teljesen elmerülhetnek Weöres Sándor verseinek csodálatos világában. A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, melyet március 6-án, pénteken 17 órakor nyitnak meg a Fekete házban. Az eseményen közreműködik

Pataki Ferenc

színművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.