Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

weores_kiallitas_fekete_haz

Gondolatfújás, Bóbita-sarok, versfoltozás és gépelde: így kelnek életre Weöres Sándor versei a szegedi Fekete-ház új időszaki kiállításán. A megmozdult szótár című tárlaton izgalmas installációk segítségével lehelhetnek életet a legendás író-költő műveibe a látogatók – a kiállítást március 6-án, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Életre kelnek Weöres Sándor versei a Fekete ház falai között: a nagyszerű író ikonikus műveivel 21. századi formában találkozhatnak az érdeklődők március 6-tól. A megmozdult szótár című kiállításon olyan egyedi fejlesztésű számítógépes játékokkal találkozhat a látogató, mely nem csak a kisgyermekeket, hanem a felnőtteket is „berántja” Weöres csodálatos verseinek világába.

A tárlaton lehet gondolatot fújni, verset foltozni, rajzolni és szüretelni is. A legkisebbek a Bóbita-sarokban játszhatnak, míg a nagyobbakat a gépelde várja: egy korabeli írógép segítségével saját alkotásokat faraghatnak Weöres műveiből. A falakat az író saját illusztrációi díszítik, így a látogatók teljesen elmerülhetnek Weöres Sándor verseinek csodálatos világában.

A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, melyet március 6-án, pénteken 17 órakor nyitnak meg a Fekete házban. Az eseményen közreműködik Pataki Ferenc színművész.

Előző sztori

Válaszokat vár a szegedi Jobbik a roma lakópark ügyében + VIDEÓ

Következő sztori

Nem volt bomba a szentesi bíróságon (FRISSÍTVE)