Közélet

Elültették Ópusztaszeren a polgárőrség fáját

Elültették Ópusztaszeren a polgárőrség fáját

2015. március 6., péntek
Elültették Ópusztaszeren a polgárőrség fáját
opusztaszer_polgarorseg_faultetes

Fát ültettek az ópusztaszeri polgárőrök. Országos akcióhoz csatlakoztak ezzel. Az akció célja, hogy a rend védői a faültetéssel is kimutassák elkötelezettségüket a természet védelme mellett.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke,

Túrós András

is támogatja a kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület kezdeményezését. A kezdeményezés lényege, hogy valamennyi hazai egyesület ültessen egy fát saját településén, ez év tavaszáig. Az ópusztaszeri Szeri Polgárőr Egyesület is csatlakozott a felhíváshoz, a helyi erdészettől kapott hársfát ültették el az önkormányzat udvarán. A polgárőrség hársfája szimbolikus jelentéssel is bír. Ültetői ugyanis nem csak a természet védelme mellett teszik le a voksukat. A hársfáról bizonyos kultúrákban azt tartják, hogy az, a fa szelleme, amely védelmezi az embert.

Mucsi Antal

, a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke, és

Becsei Csaba

titkár azt mondták: ők választották a hársot, éppen jelentése miatt. Abban bíznak, hogy tavasz végéig még több egyesület csatlakozik majd az országos akcióhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.