Egzotikus lepkék a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kovács Sándor Tibor lepkegyűjtő lesz a vendége a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárának, míg az Északvárosi fiókkönyvtárban továbbtanulásról lesz szó, a Móra utcai fiókkönyvtárban pedig a Víz világnapja alkalmából készülnek programokkal.

„Lepkész” a maláj dzsungelben

Kovács Sándor Tibor világutazó, lepkész diaképes élménybeszámolójára várják az érdeklődőket március 20-án, pénteken, 16.30-kor a Csillag téri fiókkönyvtárba.

Lepkegyűjtő szenvedélyének hódolva közel félszáz országban fordult már meg a szegedi Kovács Sándor Tibor. Járt többek közt Nepálban, Jordániában, Tajvanon, Dél-Afrikában, Kubában, Vietnamban, Srí Lankán és Tunéziában. Utazásai során számtalan fotót készített: Somogyi-könyvtári diaképes beszámolóján a malajziai Penang sziget dzsungelének növény- és állatvilágát mutatja be,

A lepkész-világutazó „civilben” nyugdíjas elektrotechnikus, ő helyezte üzembe az egykori szegedi mozgóbetűs fényújságot is. A budapesti Nemzeti Múzeum szakembereivel gyűjtőexpedíciókon járt a Himalájában. Százhúsznál is több lepkefajt fedeztek föl, közülük sokat ő maga gyűjtött be. Egy bagolylepkefaj a felfedező nevét viseli: „Apamea sanyibaglya”.

Utazásairól két könyve jelent meg, Talpalatnyi Himalája, Formosa expedíció címmel. Kovács Sándor Tibor fotóit és írásait a kutató honlapján ismerhetik meg az érdeklődők.

Helyszín: Csillag téri fiókkönyvtár (Szeged, Kereszttöltés u. 29.)
Időpont: március 20. (péntek), 16.30 óra

Tanulásra hangoló, szülőknek

Iskolaválasztásról, tanulásról szóló beszélgetés kezdődik a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában március 20-án, pénteken, 16.30 órakor. A „Tanulásra hangoló szülőknek” című programot Csikósné Monostori Erzsébet fejlesztő pedagógus, nevelési tanácsadó vezeti.

Helyszín: Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.)
Időpont: március 20. (péntek) 16.30 óra

„Csobban-tó” – a Víz világnapján, gyerekeknek

A Víz világnapja (március 22.) alkalmából március 20-án, pénteken délután 5 órától „ismeretközlő, zenés, rajzos, kísérletezős, „vizes” összejövetelre” várja a gyerekeket és felnőtteket a Somogyi-könyvtár Móra utcai fiókkönyvtára. A „Csobban-tó” című programban szó lesz „vizes” érdekességekről, a lakókörzet horgászati lehetőségeiről és a hozzávaló eszközökről, Vári Ildikó rajztanár vezetésével pedig „vízi szörnyeket” készíthetnek a gyerekek.

Helyszín: Móra utcai fiókkönyvtár (Szeged, Móra u. 21.)
Időpont: március 20. (péntek), 17 óra

Előző sztori

MOL Tehetséggondozásért Díjat kapott Szabó Krisztián gyorskorcsolya edző

Következő sztori

Biztossá vált, hogy megépül a Tram-Train Vásárhely és Szeged között