Bulvár

Egy-egy év börtönre ítéltek három szerbiai embercsempészt

Egy-egy év börtönre ítéltek három szerbiai embercsempészt

2015. március 20., péntek
Egy-egy év börtönre ítéltek három szerbiai embercsempészt

Gyorsított eljárásban egy-egy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság nem jogerősen három szerbiai embercsempészt, akik a Csongrád megyei Öttömös közeléből Ausztriába szállítottak volna tizenöt szír és két iraki állampolgárt.

A bíróság a vádlottakat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzésért elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett három évre kiutasította Magyarország területéről. A három férfi hétfőn hajnalban egy-egy személygépkocsival Röszkénél lépett Magyarország területére azért, hogy mások által a zöldhatáron átkísért határsértőket felvegyen, és Ausztriába szállítson. A három sofőr Öttömös külterületén vette föl a szíriai és iraki állampolgárokat. Ezt egy szabadnapos rendőr észrevette, és igazoltatta a vádlottakat. A három szerbiai férfinak – az eljárás során ismeretlenül maradt megbízóik - 100 és 300 euró közötti összeget ajánlottak a fuvarért. A vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.