Gazdaság

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep építése Nagymágocson

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep építése Nagymágocson

2015. március 20., péntek
Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep építése Nagymágocson

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep építése Nagymágocson, az uniós támogatással 1,143 milliárd forintból megvalósult környezetvédelmi beruházást pénteken adták át - tájékoztatta a projekt kommunikációs partnere, az Orosházi Média Kft. az MTI-t.

A Szentes és Orosháza között található, mintegy 3 ezer lakosú Csongrád megyei településen Nagymágocson korábban nem működött sem csatornahálózat, sem szennyvíztisztító telep. A fejlesztés során közel 30 kilométer csatornahálózatot épült, és 1053 bekötést alakítottak ki a település belterületén. A szennyvíztelep előkészítő munkálatai már 2012-ben megkezdődtek. A munkálatok kapcsán indított régészeti feltárás során őskori, Árpád-kori és késő középkori település nyomaira bukkantak. A szennyvíztelep helyszíne már 1999 óta ismert régészeti lelőhely, így a beruházás tervezésekor számoltak a feltárás idő- és költségigényével. Az új, korszerű szennyvíztisztító telep hidraulikai kapacitása napi 300 köbméter, mely tartalmaz 20 köbméter szippantott szennyvizet, melyet a nem csatornázott ingatlanokból szállítanak be. A fejlesztéssel jelentősen csökken a környezeti terhelés és javul a lakosság életminősége. A csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep kivitelezési munkálatait a Veolia Water Solutions & Tecnologies Magyarország Zrt. és a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. konzorciuma végezte el. A szennyvíztelep üzemeltetője az Alföldvíz Zrt. - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.