Bulvár

Baleset Szatymaznál, tűz Hódmezővásárhelyen

Baleset Szatymaznál, tűz Hódmezővásárhelyen

2015. március 2., hétfő
Baleset Szatymaznál, tűz Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt hétvégén összesen hét bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez Csongrád megyében. Tűzeseteknél és baleseteknél is beavatkoztak az egységek.

Pénteken délelőtt fél tízkor Hódmezővásárhelyről, az Eke utcából érkezett lakossági bejelentés. Egy vályogház fala veszélyesen megdőlt. A hódmezővásárhelyi egység végezte el a műszaki mentést, majd a helyszínt átadta az önkormányzat szakembereinek. Délután öt órakor Kiszombor közelében gyulladt meg a száraz aljnövényzet. Az esethez a makói egység érkezett. A tűzoltók kiérkezésekor mintegy ötszáz négyzetméteres terület égett. A tüzet az egység körülhatárolta, majd egy vízsugárral fojtotta el. Szombaton, a hajnali órákban egy szemeteskonténer gyulladt ki Hódmezővásárhelyen, a Móricz Zsigmond utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a műanyag tároló teljes terjedelmében égett. A hódmezővásárhelyi egység egy vízsugárral fékezte meg a lángokat. Reggel fél nyolckor egy közúti balesethez riasztották a szegedi egységeket. Szatymaz közelében egy Lada Niva típusú személyautó lesodródott az útról, majd fának ütközött. Az egység áramtalanította a feje tetejére fordult járművet, majd kerekeire állította. A sofőr nem sérült meg a balesetben. Vasárnap délben történt egy baleset Szegeden. A Maros és a Háló utca kereszteződésében egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze. A balesetnél a szegedi egység végezte el a műszaki mentési munkálatokat. Áramtalanították a sérült járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt. Délután fél kettőkor egy kisméretű szemeteskuka gyulladt ki a Liszt Ferenc sétányon Szegeden. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, amely veszélytelen környezetben keletkezett. Délután négy órakor Hódmezővásárhelyen, egy mezőgazdasági üzem szárítógépében keletkezett tűz. A tűzoltók kiérkezésekor körülbelül egy mázsa száraz kukoricacsutka égett. A hódmezővásárhelyi egység egy vízsugárral fojtotta el a lángokat, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az üzem területén. A tűzben senki sem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.