Baleset Szatymaznál, tűz Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén összesen hét bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez Csongrád megyében. Tűzeseteknél és baleseteknél is beavatkoztak az egységek.

Pénteken délelőtt fél tízkor Hódmezővásárhelyről, az Eke utcából érkezett lakossági bejelentés. Egy vályogház fala veszélyesen megdőlt. A hódmezővásárhelyi egység végezte el a műszaki mentést, majd a helyszínt átadta az önkormányzat szakembereinek.

Délután öt órakor Kiszombor közelében gyulladt meg a száraz aljnövényzet. Az esethez a makói egység érkezett. A tűzoltók kiérkezésekor mintegy ötszáz négyzetméteres terület égett. A tüzet az egység körülhatárolta, majd egy vízsugárral fojtotta el.

Szombaton, a hajnali órákban egy szemeteskonténer gyulladt ki Hódmezővásárhelyen, a Móricz Zsigmond utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a műanyag tároló teljes terjedelmében égett. A hódmezővásárhelyi egység egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Reggel fél nyolckor egy közúti balesethez riasztották a szegedi egységeket. Szatymaz közelében egy Lada Niva típusú személyautó lesodródott az útról, majd fának ütközött. Az egység áramtalanította a feje tetejére fordult járművet, majd kerekeire állította. A sofőr nem sérült meg a balesetben.

Vasárnap délben történt egy baleset Szegeden. A Maros és a Háló utca kereszteződésében egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze. A balesetnél a szegedi egység végezte el a műszaki mentési munkálatokat. Áramtalanították a sérült járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Délután fél kettőkor egy kisméretű szemeteskuka gyulladt ki a Liszt Ferenc sétányon Szegeden. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, amely veszélytelen környezetben keletkezett.

Délután négy órakor Hódmezővásárhelyen, egy mezőgazdasági üzem szárítógépében keletkezett tűz. A tűzoltók kiérkezésekor körülbelül egy mázsa száraz kukoricacsutka égett. A hódmezővásárhelyi egység egy vízsugárral fojtotta el a lángokat, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az üzem területén. A tűzben senki sem sérült meg.

Előző sztori

Tizenegy Csongrád megyei orvost jelöltek az Astellas-díjra

Következő sztori

Stagnál a belvíz állása az Alsó-Tisza vidékén