Közélet

A toros fesztiválon tart ügyfélfogadást a kormányhivatal

A toros fesztiválon tart ügyfélfogadást a kormányhivatal

2015. március 5., csütörtök
A toros fesztiválon tart ügyfélfogadást a kormányhivatal
karmanyablak_sajttaj_torosfesztival01_gs

Negyedik alkalommal települt ki a kormányhivatal a Szegedi Toros Pálinkafesztiválra, ami Juhász Tünde kormánymegbízott szerint jelképezi azt, hogy minél közelebb szeretnének kerülni szolgáltatásaikkal az állampolgárokhoz.

A kormányablak kitelepülésének külön jelentőséget ad, hogy a hivatal standjánál

a szociális ellátások március elsejétől megváltozott igénylési módjáról

is adnak tájékoztatást.

Juhász Tünde

kormánymegbízott a Széchenyi téri pavilonnál elmondta, mint ismeretes a járási hivatalok hatásköre az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint a foglalkoztatást helyettesítő támogatás folyósítása. Tájékoztatást nyújtanak arról is például, hogy az egyes ellátások hol igényelhetőek, illetve a konkrét támogatási formákról, amelyek immár a járási hivataloktól igényelhetők. A Széchenyi téren március 6-án, pénteken, 7-én, szombaton és 8-án, vasárnap 10 órától 16 óráig várják a lakosságot a kormányablak ügyintézői.

Közös versmondásra is invitálnak a nemzeti ünnepen

marcius15_A3_alap-page-001

Juhász Tünde a Honvédelmi Minisztérium által indított országos akcióról is beszámolt. A felhívás március 15-én 15 órakor közös ünneplésre invitál mindenkit, az a cél, hogy minden településen közösen szavalják el

Petőfi Sándor

Nemzeti Dal című költeményét délután három órakor, akkor hangzott el ugyanis először 167 évvel ezelőtt a Nemzeti Múzeumnál a költemény. „Erre hívunk és várunk mindenkit, Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton a kormányhivatal épülete elé, ahol 15 óra előtt egy fél órás műsort is megtekinthetnek az érdeklődők, ezzel hangolódunk nemzeti ünnepünkre” – tájékoztatott Juhász Tünde. Hozzátette, a kormányhivatal előtt a Nemzet Színésze, Király Levente fogja előszavalni a költeményt. Előzetesen is lehet regisztrálni a közös versmondásra, minden járási hivatalban van egy kapcsolattartó, Szegeden

Hankóczy Nikolett

, míg a kormányhivatalban

Varga Márta

várja a jelentkezőket. Természetesen nem kötelező előzetesen csatlakozni, mindenkit szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.