Közélet

A szegedi Jobbik a rászoruló nyugdíjasokat segítené

A szegedi Jobbik a rászoruló nyugdíjasokat segítené

2015. március 4., szerda
A szegedi Jobbik a rászoruló nyugdíjasokat segítené
jobbik02kf

A nyugdíjasok helyzetét olyan támogatási alappal segítené a szegedi Jobbik, amelyet esetenként, pályázat útján igényelhetnének meg a várostól.

Több párhuzamos kezdeményezéssel javítana a nyugdíjasok helyzetén a szegedi Jobbik. Szerintük ugyanis egyrészt tarthatatlan az az állapot, hogy Magyarországon mintegy 300 ezer nyugdíjas 75 ezer forintnál is kevesebb öregségi ellátást kap, míg legalább 10 ezren nem kapják meg a havi 20 ezer forintot sem. Másfelől a férfiak öregségi nyugdíjhoz szükséges munkaviszonyát - a nőkéhez hasonlóan - 40 évre csökkentenék, ezzel küszöbölve ki a nemek közötti egyenlőtlenséget.

Rácz Tibor

a szegedi jobbik képviseletében szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a nyugdíjazás előtt álló közösséget a Bajnai és Gyurcsány-kormány a 13. havi nyugdíj megszüntetésével, míg az Orbán-kormány a magánnyugdíj-pénztári takarékok "elkótyavetyélésével" sújtotta. Mint mondta, a szegedi Jobbikhoz megkeresések és panaszok érkeztek az idősektől, ezért még ebben a hónapban több témát érintve aláírásgyűjtési akcióba, valamint országjárásba kezdenek, lakossági fórumokat tartanak, majd e szerint fejlesztik és ismertetik nyugdíjprogramjukat. "Szegeden is baj van a nyugdíjasok helyzetével. A városi költségvetésben módosító indítványt nyújtottunk be, amellyel segíteni próbáltunk a rászorulókon. Azt szerettük volna elérni, hogy a város megemelje az idősügyi keretet, illetve hozzon létre egy olyan alapot, amelynek elsődleges célja a rászoruló nyugdíjasok eseti megsegítése pályázat útján" - részletezte a párt helyi csoportjának terveit, amelyet a költségvetés tárgyalásakor nem támogatott a városvezetés. "Ugyanakkor nem tettünk le erről a célunkról, szeretnénk elérni, hogy a költségvetésbe beépüljön ez a bizonyos alap" - zárta gondolatait Rácz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.