Kultúra

A nyomorultak, Mamma Mia, Abigél – világszínvonalon Szegeden

A nyomorultak, Mamma Mia, Abigél – világszínvonalon Szegeden

2015. március 29., vasárnap
A nyomorultak, Mamma Mia, Abigél – világszínvonalon Szegeden
sz402

Számos világhírű musical hazai premierjét tartották már a Szegedi Szabadtérin az évek során. Idén sincs ez másként. Herczeg Tamás igazgatóval beszélgettünk.

- Ahhoz kétség nem fér, hogy ma a musical a legnépszerűbb színházi műfaj. Nincs ez másként a Szegedi Szabadtérin se. Mivel várják idén a musical-rajongók tömegét a Dóm téren?

- Három musicalprodukció közül is választhatnak idén a nézőink. A legnagyobb szenzáció A nyomorultak lesz, melynek magyarországi premierje 27 éve éppen a Szabadtérin volt. A Madách Színházzal együttműködésben most Szegeden mutatjuk be az új verziót is,

Szirtes Tamás

rendezésében,

Kentaur

elképesztően hatásos díszletében. Július közepén láthatják újra a szintén a Madách-csal létrehozott Mamma Miát. Az ABBA-musical tavaly már 26ezer nézőt varázsolt el, ellenállhatatlan retró bájával és fergeteges diszkóhangulatával. A Budapesti Operettszínházból a rendkívül népszerű Abigél érkezik,

Somogyi Szilárd

rendezése, mely még sosem szerepelt szabadtéri színpadon.

- Az Operettszínházzal most már hosszú évek óta ápol szakmai kapcsolatot a Szabadtéri, emellett tavalyelőtt új, fontos partnerré vált a Madách is. Mi a jó kapcsolat alapja és motorja a két intézménnyel?

- Az országban két profi musicaltársulat létezik, az Operett és a Madách. Ők tudják azt a megbízható, Broadway- és Westend-színvonalat hozni, amit a nézőink elvárnak tőlünk, és amit a bizalmukért cserébe mi nyújtani szeretnénk. Nemzetközi mércének megfelelő produkciókat kívánunk a Szabadtérin játszani. Kinevezésünket követően az elsőszámú stratégiai partner, az Operettszínház mellett új partnerként kezdtük meg az együttműködést a Madách Színházzal. Az Operett megújult vezetésével a jövőben nem csak együttműködéseket hanem új bemutatókat is tervezünk.

- Mi a leginkább vonzó a feleknek ezekben az együttműködésekben?

- Egyedülálló, kivételes előny, hogy napjaink legfontosabb musicalsikerei közül többet először a Szegedi Szabadtérin láthattak, láthatnak a nézők. Így volt ez anno a Jézus Krisztus Szupersztárral, a Miss Saigonnal, az Elisabeth-tel, az Elfújta a széllel, tavaly a Mamma Miával. Csak a Dóm téri bemutató után költöznek be a kőszínházakba ezek a darabok. Ez jó dolog a Szabadtérinek, és persze az anyaszínháznak is, hiszen ilyen impozáns környezetben, ennyi néző előtt sehol máshol nem tudnának bemutatkozni.

Fesztiválkoordinátorokat várnak

A Szegedi Szabadtéri Játékok önkéntes segítőket keres nyári programjaihoz. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a peter.teszary@szegediszabadteri.hu e-mail címen, 2015. április 7., kedd délig lehet.

A nyomorultak, Mamma Mia, Abigél - idén sem lesz hiány a szabadtérin musicalből!Cikk: http://szegedma.hu/?p=522751

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.