Közélet

Eloltották a tüzet a szegedi gyufagyárban (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Eloltották a tüzet a szegedi gyufagyárban (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2015. február 2., hétfő
Eloltották a tüzet a szegedi gyufagyárban (FRISSÍTVE) + FOTÓK
gyufagyar08kf

10 óra 45-kor érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, hogy tűz ütött ki a szegedi gyufagyár egyik épületének harmadik szintjén, amely félkész áruk tárolására szolgál - tudtuk meg Molnár Krisztina szóvivőtől.

A tűz keletkezésekor ötven dolgozó tartózkodott az üzemben, közülük kilencen az érintett emeleten. Három dolgozót füstmérgezés gyanújával szálított el a mentőszolgálat, egyikük a tűzoltók munkáját segítette, részben a felderítésben és az oltásban. Öt szegedi egység, illetve hódmezővásárhelyi, kisteleki és makói tűzoltók dolgoztak a lángok eloltásán. A munkálatokat nehezítette a nagy füst. Lakosságvédelmi intézkedésre ugyanakkor nem volt szükség, a füst nem veszélyeztette a környékben élőket. A tűz okáról egyelőre nincsenek pontos információk. A tüzet 12.20-ra eloltották a tűzoltók. A munkálatok befejezéséig a rendőrök lezárva tartják a Bakay Nándor utca érintett szakaszát a forgalom elől.

gyufagyar_szeged_tuz

Kovács Szabolcs olvasónk fotója

A Szegedi Közlekedési Kft. közleménye szerint a tűzeset miatt kialakult forgalmi rend változás véget ért, a 7-es vonalon végig trolibuszok közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.