Közélet

Szeged levegője kifogásolt az OKI szerint

Szeged levegője kifogásolt az OKI szerint

2015. február 15., vasárnap
Szeged levegője kifogásolt az OKI szerint

Vasárnapra három település levegőjét minősítette egészségtelennek a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

Az OKI térképén Putnokot, Sajószentpétert és Kazincbarcikát az egészségtelen levegőt jelző narancssárga színnel jelölték. Ezeken a településeken az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak, az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata. Emellett országszerte romlott a légszennyezettség. Az előző napi kilenchez képest vasárnap már tizennégy települést jelöltek a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel. Ezek: Budapest, Sopron, Szombathely, Veszprém, Paks, Szentgotthárd, Vác, Dunaújváros, Szolnok, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc és Oszlár. A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.