Néptáncos Zárszámadás az Ifjúsági Házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zarszamadas_ih

A Délikert Napsugár- Délikert Möndörgő- és Pakulár Táncegyüttesek kalauzolnak vissza a nem olyan távoli múltba pénteken az IH Rendezvényközpontban. Az előadás a szocializmus korszakainak eklektikus egyvelege, a Kárpát-medence néptánckultúrájából kiragadott elemekkel színesítve, TSZ-elnökkel, tánccal, sztárvendéggel, hurka-kolbásszal.

Február 27-én, pénteken 19 órától múltidéző néptáncosok nép(i)esítik be az IH Rendezvényközpont színpadát, három társaság, a Délikert Napsugár- Délikert Möndörgő- és Pakulár Táncegyüttes Zárszámadás című produkcióját tekintheti meg a közönség, majd az azt követő táncházban mindenki szabadon rophatja, míg a lába bírja.

“Műsorunk egy kis időutazás segítségével visszakalauzolja a nézőket egy Zárszámadásra, ahol egy Termelőszövetkezeti közgyűlés számot vet az elmúlt évvel. Várva várt esemény volt ez minden TSZ tagnak hiszen, ilyenkor volt lehetőség egy kis lazításra, bolondozásra. A kezdeti izgatottság, készülődés közepébe belefér természetesen az asszonyok tánca, az eseménynek helyet adó gazda tánca is, s majd megérkezik teljes életnagyságban a TSZ elnök, a Tanácselnök társaságában. A kezdetben megszeppent, felsőbb hatalmat tisztelő tagok rövid idő alatt felszabadulnak, mikor látják hogy a vezetőik sincsenek fából, és ekkor kezdődhet csak igazán a felszabadult mulatozás. Természetesen az összejövetel fénypontja mégiscsak a TSZ elnök magasztos, sokatmondó évértékelő beszéde. Kiváló munkásokhoz híven ez a kollektíva is készült meglepetés műsorral az elnök uraknak – Nótafa gyermekkórus, versmondó fiú, tejgyári asszonyok üveges tánca stb…., nagy izgalom lesz úrrá a tagokon, hiszen a jól megérdemelt kitüntetések kiosztása is ezen az eseményen történik. Az est végén a tombolasorsolás értékes nyereményei kerülnek új gazdájukhoz és kezdetét veszi a végeláthatatlan táncmulatság…” – invitálnak Laczkó Barbara, Kucska László, Simoncsics Pál, az együttesek vezetői és a táncosok.

Előző sztori

Miklós Péter: A kommunista rezsim megrendszabályozta, kiiktatta az ellenszegülőket

Következő sztori

Halálos baleset Mórahalmon