Kosárlabda: még egy szintet lépne a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_falco36_gs

Jól jött a két hetes szünet a Naturtex-SZTE Szedeák csapata számára, hiszen Nikola Lazic tanítványai nagyon sűrű heteken voltak túl a pihenőt megelőzően. A gárda vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogy telt ez az időszak számukra.

A nyolcadik helyről, 10-11-es mérleggel várhatja az alapszakasz utolsó három mérkőzését a Szedeák, amely a szünet előtt szűk egy hónap alatt hét találkozót játszott le, többek között hazai pályán elkapta a Falcót, majd a Jászberény elleni, szintén hazai pályán aratott sikerrel vonult kisebb pihenőjére. „Nagyon jó volt ez a szünet abból a szempontból is, hogy sok sérültünk és betegünk volt, utolsó mérkőzéseinket szerda-szombat ritmusban játszottunk, ezért a múlt héten megpróbáltunk csak frissíteni, illetve kihasználni az időt arra, hogy felépüljenek sérültjeink, betegeink. Igazából csak most, ezen a héten edzettünk normálisan úgy, hogy több mint tíz játékos vett részt az edzésen. Nagyon nehéz helyzetben voltunk, de most véleményem szerint egy kicsit jobb lett a dolog, sérültjeink felépültek, Meleg Károlynak és Varga Zalánnak van egy kis problémája csupán” – mondta el portálunk érdeklődésére az elmúlt két hétről Nikola Lazic, a Szedeák mestere.

A nyáron jelentősen átalakult Naturtex-SZTE Szedeák elsődlegesen a bent maradást tűzte ki célul a szezon előtt önmaga számára, ezt pedig már teljesítette az együttes azzal, hogy a rájátszást a középházban kezdheti majd meg, függetlenül az alapszakaszból hátralévő három mérkőzés eredményeitől. „Első számú célunk valóban a bent maradás volt, de úgy gondolom, bizonyítottuk, hogy többre vagyunk képesek, volt néhány olyan mérkőzés, amikor egészen kiválóan játszottunk. Olyan játékosaink is vannak, akik idén robbantak be, például Vágvölgyi Ákos, akiről senki nem hallott még a bajnokság előtt. Sajnálom, hogy sok problémánk volt, mert volt, akivel úgy számoltunk, hogy többet tud játszani, de sérülése megakadályozta ebben, ilyen például Wirth Ádám, de ugyanígy Csorvási Levente sem tud betegsége miatt segíteni nekünk. Összességében ha megnézzük, szép eredményt értünk el eddig, tíz győzelmet szereztünk, ami külön kiemelendő” – értékelte a szezon eddigi részét a szegediek trénere.

szedeak_nyiregyhaza02_gs

Nikola Lazic a tíz győzelem közül bár mindegyiket fontosnak tartja, de a Jászberény elleni idegenbeli sikert emelné ki a többi mérkőzés közül, hiszen ott a Szedeák már huszonkét pontos hátrányban is volt, ám a végén meg tudta fordítani a találkozót. „Véleményem szerint az a meccs lehetett a szezon kulcspillanata, hiszen azt követően megvertük itthon a Zalaegerszeget és a Körmendet is. De ettől függetlenül minden győzelem ugyanolyan fontos volt számunkra” – fogalmazott Nikola Lazic.

Kiss Zsoltékra még három mérkőzés vár az alapszakaszban, majd a középházban folytatják a rájátszást: az ötödiktől a kilencedik helyen végzett csapatok oda-vissza megmérkőznek egymással úgy, hogy mindenki viszi magával az alapszakaszban elért eredményeit, majd az ezt követően kialakult sorrend alapján az első nyolc helyezett folytatja a play-offot. „Szeretnénk még egyet előrelépni, de ez nagyon nehéz lesz. A normális emberi gondolkodás szerintem ilyen, amikor elérsz egy eredményt, akkor utána még többet szeretnél, még jobban akarsz teljesíteni. Mi is most ezt szeretnénk, még jobbak akarunk lenni a folytatásban, de reálisnak kell maradnunk, ez nagyon fontos. Nekünk ez a következő nyolc meccs ajándék lesz, főleg a fiatal játékosaink számára. Megpróbálunk mindenkinek lehetőséget adni, és kiegyenlíteni a mérlegünket például az Albacomppal, Kaposvárral vagy a Péccsel szemben. Nagyon jó érzés az, hogy tagjai lehetünk ennek a társaságnak” – tekintett a közeljövőben rajtoló középházi rájátszásra Nikola Lazic.

Nem vár könnyű zárás az alapszakaszban a szegedi együttesre, hiszen három mérkőzésből kettőt is idegenben vív, és két, hosszúnak mondható túra előtt áll a Naturtex-SZTE Szedeák, hiszen előbb Zalaegerszegre, majd Körmendre utazik, mielőtt jövő szombaton, március hetedikén a Pécs elleni hazai meccsel befejezné az alapszakasz küzdelmeit. „Először Zalaegerszegre, majd szerdán Körmendre utazunk, mindkettő nehéz meccs lesz, amit csak tovább nehezít, hogy messzire kell utaznunk. Viszont ilyen a sorsolás, nem tudunk mit tenni, a két idegenbeli meccs után pedig szintén egy nem könnyű találkozó vár ránk a Pécs ellen. Ezt kell megoldanunk, ilyen a sorsolásunk” – mondta el véleményét a Szedeák közeljövőjével kapcsolatban a tréner.

A Naturtex-SZTE Szedeák szombaton 19 órától lép pályára legközelebb a tizenkettedik Zalaegerszeg otthonában.

Előző sztori

Elszakítva – családjától rabolták el a szovjetek Horváth Lászlót + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Labdarúgás: a SZEOL SC-vel is sikerekre törne Varga Richárd