Bulvár

Kiskutyát hagytak a Nagyállomás mosdójában

Kiskutyát hagytak a Nagyállomás mosdójában

2015. február 14., szombat
Kiskutyát hagytak a Nagyállomás mosdójában
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egy dobozban ücsörgő kölyökkutyára lettek figyelmesek a szegedi vasútállomás mosdójában, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai biztonságba helyezték a magára hagyott ebet.

A szegedi vasútállomás területén, a wc-be ismeretlen elkövető egy önálló életre képtelen kiskutyát dobott. A forgatagban hagyott négylábú kidobása állatkínzásnak minősül, ami börtönnel is sújtható bűncselekmény. A kutyusra a vasúti dolgozók találtak, akik vigyáztak rá, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere az állatot biztonságba nem helyezte.

Seres Zoltán

, az állatvédő egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kiskutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni - mondta el az állatvédő. Ő és a többi utcáról megmentett kiskutya gazdit keresnek. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.