Közélet

Kilenc hónapig ismét egy-egy portugál és spanyol fiatal önkéntes otthona lesz Bordány

Kilenc hónapig ismét egy-egy portugál és spanyol fiatal önkéntes otthona lesz Bordány

2015. február 26., csütörtök
Kilenc hónapig ismét egy-egy portugál és spanyol fiatal önkéntes otthona lesz Bordány
European-vilagers

"Örömmel jelentjük be, hogy a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület márciustól a European Voluntary Service (Európai Önkéntes Szolgálat) program keretében ismételten két önkéntest fogad, akik november végéig fognak szolgálatot ellátni Bordányban" - áll Kiss-Patik Péter, Bordány alpolgármesterének sajtóközleményében.

Sara Araújo

(20) Portugáliából érkezik, ahol a Bragaban és a Coimbrában folytatott egyetemi tanulmányokat történelem szakon.

Pablo Ordoñez Guerrero

(24) Spanyolországból utazik hozzánk, ahol kommunikációs és média tanulmányokat folytatott, így főként a település média-munkálataiba fog bekapcsolódni. Az önkéntesek a Magyarországon töltendő kilenc hónapban különböző módokon vesznek majd részt Bordány és közössége életében. Nyelvi-társalgási és filmklubot vezetnek, közreműködnek az IKSZT kulturális projektjeiben és rendezvényein, segítenek különböző ifjúsági programok megvalósításában, valamint egyéb informális oktatási tevékenységekben is aktív részt vállalnak majd a település különböző intézményeinél, így az Aprajafalva Óvodánál és akár az Ádám Jenő Általános Iskolánál is. A két fiatal megérkezésük alkalmából március 6-án, pénteken a biip-ben bemutatkozó estet szerveznek, amelyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.