Kézilabda: Tatabánya elleni sikerével megnyerte az alapszakaszt a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pickszeged_tatabanya_mj 21

Juan Carlos Pastor együttese kiválóan kézilabdázott a második félidőben, így tizenöt góllal verte a Tatabányát, ez a győzelem pedig alapszakasz elsőséget ért a szegedi csapatnak.

Több mint nyolc perc telt el tatabányai gól nélkül az év első bajnokiján az újszegedi sportcsarnokban, addigra azonban hatot is lőtt a Pick Szeged, így megnyugtató előnnyel zárták a meccs első periódusát Vadkertiék. Majd a félidő közepén feljött három gólra az egykori szegedi edző, Vladan Matic által dirigált Tatabánya, Balogh két találatával azonban ismét visszaállt az ötgólos különbség (13-8). Az utolsó öt percben csupán két gólt tudott dobni a Pick, amelynek ekkor akadozott a támadójátéka, nem tudták befejezni a támadásokat a Pastor-tanítványok, ezt kihasználva pedig a 29. percben Bodó egy gólra hozta vissza a vendégeket (14-13). Bombac törte meg a szegedi gólcsendet, és bár Bodónak megvolt újra az esélye, hogy minimálisra csökkentse csapata hátrányát, Sierra megfogta ziccerét, így kétgólos előnnyel fordulhatott a MOL-Pick Szeged.

A második félidő aztán jóval felszabadultabb kézilabdát hozott: Ancsin sorra lőtte a nagyobbnál-nagyobb bombagólokat, Prodanovic pedig zseniális megmozdulások után szerezte találatait, végül nyolcig jutott a szélső. Källman villogott védekezésben, Robledo keze is sült, Bombac is nagyon élt – egyszóval remek játékot produkált a második félidőben a MOL-Pick Szeged, amely esélyt sem adott a Tatabányának arra, hogy kiegyenlítsen, így végül nagyon magabiztosan, pazar kézilabdát bemutatva tizenöt góllal küldte haza a két egykori Pick-játékost is felvonultató (Törő, Katzirz) Tatabányát, a szegedi csapat pedig ezzel a sikerrel bebiztosította elsőségét az alapszakaszban, amelyből még egy forduló van hátra, a MOL-Pick Szeged a Veszprém hiányában éppen a legnagyobb riválishoz, a Csurgóhoz látogat majd jövő vasárnap az alapszakasz zárásaként.

Addig azonban vár még egy mérkőzés Juan Carlos Pastor csapatára, a Bajnokok Ligája csoportkörében a svájci Schaffhausen vendége lesz a Pick Szeged február 12-én csütörtökön 20 órától. A szegediek számára tét nélküli mérkőzés lesz Svájcban, hiszen biztos másodikként végeznek a csoportjukban függetlenül a hátralévő két forduló eredményeitől.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló

MOL-Pick Szeged-Grundfos Tatabánya 37 – 22 (15-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezeti: Herczeg Péter, Südi Péter.
Pick Szeged: Sierra – KALLMAN 2, Blazevic, Ilyés 1, Zubai 1, Balogh 4/1, Vadkerti. Csere: Wyszomirski (kapus), Mindegía 2, Vadkerti, ROBLEDO 5, PRODANOVIC 8/4, Bombac 3, Parrondo 2/1, Vranjes 3, ANCSIN 6, Hegedűs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Babasafari – Vaskó 2, HARSÁNYI 6/1, Nagy Sz., Katzirz, Peric 1, Törő. Csere: Paul (kapus), BODÓ 4, Juhász 2, Mazák 1, Dénes, BOSKOVIC 5, Bartók, Mousari 1. Vezetőedző: Vladan Matic.
Hétméteres: 5/5 ill. 2/1.
Kiállítás: 12 perc ill. 8 perc

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′Az utolsó perc kezdődött meg, állva tapsol a közönség. Ilyés talpról eleresztett bombáját fogja Paul, majd Juhász szerzi az utolsó gólt a meccsen, 37-22, ez a vége – ezzel pedig megnyerte az alapszakaszt a Pick Szeged, amely a második félidőben különösen eredményesen és szépen játszva verte a Tatabányát.

58′ Bodó a szaggatottról lövi ki a bal alsót, 36-21. Balogh lövését blokkolják, Vadkerti pedig hiába húzza le a labdát, a sporik úgy látták, a hatoson belülről tette mindezt. Wyszomirski védése után Parrondo kerül ziccerbe egy gyorsan végigvitt akció után, elteszi Paul mellett, 37-21.

56′Bombac egy remek csel után megy el ziccerig, nem is hibázik a hatosról, 35-20. Micsoda gól! Wyszomirski indítja a túlsó hatosig Vranjest, aki egy kézzel húzza le a labdát a levegőből, és egyből a kapuba lő, ez igen! 36-20!

no images were found

55′ Vranjes kap egy könnyelmű két percet, talán a túloldalon is jöhetett volna az imént… Wyszomirski! Remekül szállt be a lengyel kapus is, Peric bombáját tolta ki!

54′Vranjes elhajolva csak a kapu mellé tudja lőni a labdát, de meglökték őt, így jöhet a hetes, amit Parrondo lő: pontosan céloz az alsóba, 34-20.

53′ Labdaszerzés után Bombac verekszi be magát a hatosig, majd elteszi Paul mellett, 33-20.

52′ Wyszomirski lábbal védi Mazák lövését, de a kipattanó a vendégeké, és büntetőt fújnak Vranjes megmozdulása után a sporik: Harsányi bepattintja, 32-20.

51′Eladott labda után indulhat Harsányi ziccerben, bepattintja Wyszomirski lába alatt, 31-19. Ilyés megint egy zseniális pattintott passzt oszt ki Balognak, aki egyből lövi a hosszú alsóba a labdát, 32-19.

49′Mindegía átlövését védi magabiztosan Paul, majd Peric tör be kicsit könnyedén, Wyszomirski tehetetlen, 31-18.

48′ Boskovicnál belemenést fújnak, Källman védekezett remekül. Ilyés pattintja el kintről, de túlhúzta, így mellé megy a lövése. Kiállítás! Szigorú ítélet Bombacra, kilenc másodpercig kettős emberhátrányban a Pick. WYSZOMIRSKI! Törő ziccerét fogja a kapus!

47′ Ancsin kap két percet, miután Mazákkal szabálytalankodott a játékvezetők szerint, emberhátrányban a Pick. Källman olvassa a passzsávot, Vranjes indulhat meg ziccerben, és bár Paul beleér, de becsorog a labda, 31-17.

45′ Távolról ma nagyon megy, Robledo átlövése ellen sem volt ellenszere a vendégeknek, 29-17. Wyszomirski is bemutat egy védést, majd Prodanovic cunderrel! Nagyon élvezi ma a játékot Prodanovic, remek gól volt, 30-17!

45′ Ezt most szépen csinálta Boskovic, leütötte magának, majd egy csel után a rövidbe lőtt, 28-17.

44′ Nagyot nem bántotta senki, hiába terül el, indulhat a Pick, de ezt most nem tudjuk gyorsan befejezni. De nem is kell,mert jön Ancsin, és ismét egy védhetetlen bombát küld Paul kapujába, 28-16.

no images were found

43′ Nincs gólvonal-technológia, így elfogadjuk a bírók döntését, de ez mintha nem lett volna bent, Vaskó átlövése a felső lécről a gólvonal mögé pattan a sporik szerint. ANCSIN! Egy újabb bombagól tőle, 26-16, majd Prodanovic mehet ziccerben, bepattintja Paul mellett, 27-16! Időt kér a Tatabánya.

41′Boskovic lövi el kintről, de Wyszomirski védeni tud, a kipattanót pedig nem tudja eltenni a kimozduló kapus mellett Bodó. Prodanovic lő egy pazar gólt, miután átejti Pault, Ancsin hát mögötti passza után szép találatot szerez a Pick, és ezzel már tíz közte, számol a csarnok, 25-15.

40′ANCSIN! Hát ezt nagyon tudja, ismét egy óriási bombagól Paul kapujába átlövésből, bravó, 24-15!

38′ Vaskó futott el egészen a szélre, de Wyszomirski védi lövését, majd Mindegía rohan végig a pályán, és fejezi be az akciót, 22-15. Jó a védekezésünk, ismét labdát szerzünk, és Mindegía kísértetiesen hasonló helyzetből szerez egy újabb gólt, 23-15.

37′ Mosurai szakad el védőitől középen, majd felugorva lő Wyszomirski kapujába. Lehozza a kapusát Juan Carlos Pastor emberhátrányban, Vadkertin a “lyukas mez”, de nem tud ebből előnyt faragni a Pick egyelőre. Ancsin! Óriási gólt lő a jobb alsóba a szaggatottról, 21-15.

no images were found

36′ Bodó szerez újabb gólt, még hozzá úgy, hogy közben Källmant ki is állítják a játékvezetők, így emberhátrányban folytatja a Pick. Hetes! Mindegiát rántották le, Prodanovic áll oda az újabb büntetőhöz,a kapuba jön Babasafari: de nem tudja megzavarni Prodanovicot, aki már ötgólos, 20-14.

35′Ancsint nézi meg az orvos, miután belekaptak a szemébe, de folytatja az átlövő. Talpról durrantja rá Boskovic, de ez most nem talál kaput. Vrajnes azonban a földről ülve lövi Paul válla mellé a labdát, amely bevágódik a kapuba, Paul nem tud reagálni erre a lövésre, 19-13.

34′ Egy újabb labdaszerzés, ezúttal Prodanovic lopja ki Törő kezéből a labdát, majd ő maga fejezi be az akciót a szélről, szinte már fekve dobja be a labdát, 18-13. Időt kér Vladan Matic.

33′ Balogh játssza le a szélre Källmannak, aki pazar mozdulattal lövi ki a hosszú felsőt, 17-13.

32′ A labdaszerzésből nem tudott ziccerig menni a Pick, Mindegía passza jóval Ancsin mögé érkezett, aki megmentette a labdát, így az maradhat nálunk. Zubai és Mousari csapott össze középen, Zubai odaütött, így páros kiállítás a vége.

31′ A Pick kezdte a második félidőt, a kapuba érkezett a Vb-n bronzérmes Wyszomirski. Az első támadást elveszik a Szegedtől, Törő hiába indul, csak a vonalról tudja elpörgetni, majd Robledo egy újabb rohanás végén már érvényes gólt dob, 16-13.

SZÜNET

30′ Bombac töri meg a szegedi gólcsendet, betörése után a rövidbe lövi a labdát, 15-13, nagyon kellett ez. Harsányi visszahozhatná egy gólra a vendégeket, de mellélő, majd eladjuk a labdát, ketten vihetik Sierrára: végül Bodónak teszi le Harsányi, azonban Sierra megfogja a ziccert! Ez az első félidő vége, az utolsó percekben kissé visszafogottabb játékot produkáló Pick Szeged két góllal vezet a szünetben a Tatabánya ellen.

29′Bodó talpról eleresztett átlövése valahogy becsúszik Sierra lába alatt, pedig rajta volt a kapus, 14-12. Balogh csele nem jön be, leindít a Tatabánya, és Vaskó be is fejezi a ziccert, 14-13, csak egy a különbség!

no images were found

28′ Juhász villámgyorsan veri meg emberét, és lő a hosszú alsó sarokba, ezzel ismét feljön három gólra a Tatabánya, 14-11. Jól védekezik most a Tatabánya, Juan Carlos Pastor pedig időt kér.

27′Harsányi most szépen tör be, nem tudjuk megállítani, végül pattintva lő Sierra kapujába, 14-10. Végigjátszottuk a figurát, Vranjes kapura is tudott fordulni, de Paul lábbal védte ziccerét.

26′ Ilyés kap sárgát, miután megfogta Mousari kezét, így nem tudta átvenni a labdát. Harsányi most mellélő, indul a Szeged, de Baloghnál támadófaultot látnak.

25′ Ilyés átlövését blokkolják a vendégek, a sarokdobás után Bombacot állítják meg, így nem tudja ziccerig vinni a labdát. Balogh húzza vissza remekül a rövid sarokhoz a labdát, Paul nem ért vissza, 14-9.

24′Harsányi csinálja meg a cselt, majd elhajolva lő a bal felsőbe mintegy hét méterről, 13-9.

22′Ilyés kioszt egy újabb remek passzt, ezúttal Vadkertinek, a cséká fel is kanyarodik, azonban nem tudja ellőni Paul mellett. Ez a bejátszás Boskovicnak fociban jó lett volna, nagyon alacsonyan jött a labda, ezzel nem tudott mit kezdeni a tatabányai játékos.

21′ Balogh passzát lelesi Boskovic, aki ziccerben mehet Sierra kapujáig, bár beleér a kapus, de nem tudja védeni, 12-8. Ilyés azonban gyorsan válaszol a rendezetlen vendég védelem mellett, 13-8.

20′Nagy engedi el csuklóból kilenc méterről, de éppen Sierrát találja el a kapu közepén. Mazák a kiállított, ő is két percet kap, a Pick pedig egy újabb hetest, most Balogh: szépen elküldi egy csellel a kapust, majd bepattintja a támaszkodó lába mellett, 12-7.

19′ Ilyés zörgeti meg a felső lécet egy átlövés után, de Balogh összeszedi a labdát. Micsoda gól! Balogh váltja gólra Ilyés álomszerű passzát ziccerből, 11-7!

no images were found

17′ Källman szerzi meg a labdát a beállónak szánt passz után, azonban a sporik úgy ítélik meg, belül állt már Källman… Boskovic is ragaszt egy nagy gólt Sierra kapujába, 10-7.

16′ Robledo ugrik fel a szaggatottról, és elképesztően nagy gólt lő a hosszú felsőbe, 10-5 ezzel. Juhász szépít a vendégektől, kissé kiszorított helyzetből szépen találta meg azt a sarkot, amit nem védett Sierra, 10-6.

15′ Mazáknak jó a bejátszás középre, be is tud fordulni, és megszerzi a Bányász ötödik gólját, 9-5.

14′Ismét Zubainak a bejátszás, aki két emberrel a nyakán is el tudja pörgetni Babasafari mellett, 8-3. Baskovic gyorsan szépít kintről, 8-4, majd a középkezdésből megindul Mindegía, akinek megfogja a kezét Bodó, ő is két percet kap, Prodanovic pedig elvégezhet egy újabb hétméterest: ezt sem hibázza el, 9-4.

13′Bodó megy fel ismét kilencről,de Sierra remekül olvasta szándékát is védte lövését.

12′Két perc nálunk is, Blazevicet állítják ki, ez kissé talán túl szigorú ítélet volt. Ismét lehozzák a kapusukat a vendégek, Boskovicnak készítik le, aki bár elsőre nagyot kiabál, amikor hozzáérnek, de végül be tudja lőni Sierra mellett, 7-3.

11′ Dénes ismét két percet kap, alig hogy visszatért, Zubait lökte meg a levegőben, másodjára is kiállítják a játékvezetők, és ismét hetest kap a Pick. Prodanovic ismét a büntetővel: ezt most a bal alsóba lövi, 7-2.

10′ Hetes a túloldalon is, Juhász előtt nyílt meg a fal, Blazevic pedig elkésett a szereléssel: Harsányi hetesét megfogja Sierra, de a kipattanót begyűjti Harsányi, és bedobja, 6-2.

9′Zubait ketten sem bírták megfogni középen a bejátszás után, jogos a hétméteres: Prodanovic áll oda a büntetőhöz, nem hibázza el, magabiztosan az alsóba lövi, 6-1.

8′Megszületett az első vendég gól, Bodó nagy erővel lőtte ki a bal alsót, Sierra a másik irányba mozdult, 5-1.

7′ Robledo is kétgólos, egy remek labdaszerzés után az üresen maradt vendég kapuba nem volt nehéz betalálnia Robledónak, ez most megbosszulta magát a Tatabánya részéről, 4-0. Sierra! Megint egy védés, elképesztően véd eddig. Kallmané az újabb gól, szépen kanyarodott fel, majd be is pattintja Babasafari mellett, 5-0. Időt kér Vladan Matic.

no images were found

6′ Mazak próbálta meg elcunderezni a bejátszás után Sierra mellett, de csak centiket tévedett. Itt az első kiállítás, Dénes kapja, Mindegía bombagólját azonban visszavonják. Ez már érvényes, Ancsin az első duplázó, az alsó sarokba küldi talpról a labdát, 3-0.

5′Robledo másodjára már nem hibázza el, Zubai remekül tette fel neki, majd lendületből lőtte el, Babasafari csak beleérni tud, védeni nem, 2-0.

3′Katzirz kap sárgát a falban, Robledo vállalja el kilencről, de Babasafari fogja átlövését. Källman leleményesen megszerezné a labdát, de visszafújják a bírók, támadhat a Tatabánya. Peric ismét pattint, de középre érkező labdáját könnyedén fogja Sierra.

2′Szépen húzták le a szélére a vendégek, Harsányi került ziccerbe, de Sierra ismét véd lábbal!

1′Egy védéssel indul az év, Peric pattintott lövését védi Sierra lábbal. Mindegía inkább visszavesz a tempóból, nem vállalja be a rizikós passzt, megvárja a társakat, és Ancsin Gáboré az első gól egy átlövés után, 1-0!

1′ A Tatabánya kezdte a játékot.

18:03 – “Keke! Kitartás! Szeged veletek van!” – áll az ultrák molinóján, hiszen a mai meccs a jótékonyságról is szól, Marinko Kekezovic családjának gyűjtenek a csarnokban. A felajánlott mezt is átvette a játékos testvére.

18:01 – December óta nem volt tétmérkőzése a csapatnak, így a hónap legjobb játékosának járó díjat most kapja meg Rajko Prodanovic. A mérkőzés előtt köszöntötték a közelmúltban 80. születésnapját ünneplő alapítót, Ludányi Mártont.

17:58 – Lezajlott a bemutatás, vastaps fogadta a vendégektől az egykori szegedieket, Katzirz Dávidot, Törő Szabolcsot, és a vezetőedzőt, Vladan Maticot – hatalmas hangorkán pedig a mieinket, hiszen idén még tétmérkőzésen nem láthatták a szurkolók a Picket az újszegedi sportcsarnokban.

17:47 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, idén először lép pályára bajnoki mérkőzésen a MOL-Pick Szeged, a nézők is gyülekeznek már a lelátón. Juan Carlos Pastor tanítványai ma megnyerhetik az alapszakaszt, amennyiben legalább egy döntetlent érnek el, bár ez is a meglepetés kategóriájába tartozna.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Vasárnap több helyen várható erős hófúvás

Következő sztori

Morvai Krisztina: dokumentumfilm készül az illegális bevándorlásról