Két kiskutyát hagytak a Göndör soron

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kutyakKét gazdátlan kölyökkutyára leltek az Orpheus állatvédői Szegeden, a Göndör soron.

Szegeden, a Göndör soron két kölyökkutyát dobott egy ismeretlen elkövető az utcára. A nagy hidegben a szerencsétlen négylábúak hamar elpusztultak volna, kidobásuk alapból állatkínzásnak minősül, ami börtönnel is sújtható bűncselekmény. A két kölyök kutyusra az ott lakó állatbarátok találtak, akik vigyáztak rájuk, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere azokat biztonságba nem helyezte.

Seres Zoltán, az állatvédő egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gazdátlan kutyákat ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rájuk. Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni – mondta el az állatvédő. Ők a többi utcáról megmentett négylábú is gazdit keresnek. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.

Előző sztori

Továbbra is koncentrált a magyar biztosítási piac

Következő sztori

Némileg enyhült a migrációs nyomás Csongrád megyében