Sport

Hátország: az UVSE nyerte a szegedi vízilabdatornát

Hátország: az UVSE nyerte a szegedi vízilabdatornát

2015. február 16., hétfő
Hátország: az UVSE nyerte a szegedi vízilabdatornát

Veretlenül lett első az UVSE Szegeden, a VII. Napfényfürdő Aquapolis – Hunguest Hotels Challenge Cup ifjúsági vízilabdatornán. A négy országból érkezett hat csapat közül a Hannoverből, több klubcsapat játékosaiból álló Team Nord-Ost végzett a második helyen, a WC Partizan Raiffeisen ért a dobogó alsó fokára.

Színvonalas, nem kevésbé küzdelmes meccsekkel és szinte körbeveréseket hozó versenynappal kezdődött a torna. Az első napon két győzelmet is arató pécsi PSN Zrt. egy góllal alulmaradt a német Team Nord-Ost elleni mérkőzésén, a szerb VK Vojvodina pedig a hannoveri és a pécsi csapat után a szerb Partizan ellen elszenvedte a harmadik vereségét is. Az UVSE két győzelmet ért el: a Team Nord-Ost ellen 15-12-re, a görög Vouliagmeni Nautical ellen 21-7-re nyert. Ekkor a tabella elején négy csapat állt 6 ponttal, és szinte megjósolhatatlan volt, hogy az UVSE, a PSN Zrt., a WC Partizan Raiffeisen és a Team Nord-Ost közül melyik csapat lehet a torna győztese. Vasárnap délelőtt nagydöntőt kellett vívnia UVSE-nek a WC Partizan Raiffeisen csapata ellen. A felek a szerb és a magyar vízilabda sajátosságainak és szépségének minden elemét felvonultatták. Végig nagy fizikai küzdelmet vívtak az utolsó pillanatig ki-ki mérkőzésen, amely 11-10-es eredménnyel zárult. A görög Vouliagmeni Nautical kiharcolta az egyetlen, 14-10-es gólkülönbségű győzelmét a VK Vojvodina ellen, így a szabadkaiak maradtak nyeretlenek. A torna utolsó mérkőzésén újabb döntőt játszhatott az UVSE, hiszen győzelme esetén PSN Zrt. még megelőzhette volna. A két csapat mérkőzésének volt más tétje is. Ennek a meccsnek az eredményétől függően a német Team Nord-Ost és a szerb WC Partizan Raiffeisen egyaránt esélyes lehetett a harmadik, akár a második helyre, míg a pécsiek aranyesélyesek voltak, ám végezhettek akár a negyedik helyen is. Az UVSE 16-7-es győzelmével veretlenül, +41-es gólkülönbséggel elhódította a kupát. A 9-9 pontot szerzett csapatok holtversenyében az e három csapat egymásnak lőtt több gólja döntött, ami a Team Nord-Ost-nak kedvezett 24 góllal, a dobogó 3. fokára a PSN Zrt. léphetett fel 22 lőtt góljával. A WC Partizan Raiffeisen meg kellett, hogy elégedjen a negyedik hellyel 21 lőtt góllal. Az UVSE csapatából Macsi Patrik és Szatmári Kristóf 13 – 13 lőtt góllal segítette csapatát a kupagyőzelemhez.

Hülvely István

, a torna főszponzora, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: „örömmel tölt el, hogy ilyen erős mezőnyt sikerült vendégül látnunk a Hunguest Hotel Forrás szállodában, amely közvetlen, fedett folyosós kapcsolatával a Napfényfürdő Aquapolis Szeged uszodájával, kiváló körülményeket biztosított ennek a magas színvonalú tornának. Bízom benne, hogy ezzel a lehetőséggel segíteni tudtuk a közvetlen felnőtt korosztály előtt álló magyar vízilabda utánpótlás két kiemelkedő egyesületét.

Benczur Márton

, az UVSE edzője szerint - a tavalyihoz hasonlóan - ez a legerősebb klubtorna, amelyen szakmailag nagyon magas színvonalúak voltak a mérkőzések." Köszönjük a szervezőknek a minden igényt kielégítő körülményeket. Úgy érzem, hogy minden csapat büszke lehet arra, hogy részt vehetett ezen a tornán" - tette hozzá. A díjakat Hülvely István társaságában

Molnár Tamás

háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk adta át, aki játékvezetőként közreműködött a tornán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.