Közélet

Gift of Life – Pénteken utazhat haza az ötödik Szegeden műtött gyermek

Gift of Life – Pénteken utazhat haza az ötödik Szegeden műtött gyermek

2015. február 26., csütörtök
Gift of Life – Pénteken utazhat haza az ötödik Szegeden műtött gyermek
napsutes_osz_sziv

A 12 éves Kovács Dániel volt az ötödik határon túli magyar gyermek, akin sikeres szívműtétet hajtottak végre Szegeden a Rotary Club Gift Of Life – Ajándékozz életet! program keretében.

Hartyánszky István

szívsebész professzor elmondta, hogy a vajdasági kisfiúnak veleszületett szívrendellenessége volt, a jobb és a bal pitvar közötti elválasztó szövet nem fejlődött ki. Ennek következtében a vér a tüdeje és a szíve között nem megfelelően áramlott, és ez a tüdejét terhelte. Az emiatti folyamatos köhögés miatt egészen kiskorától kezdve asztmával kezelték is a gyermeket, de csak tavaly nyáron derült ki, hogy a nem a tüdejével, hanem a szívével van probléma. A professzor azt mondta, hogy a legnagyobb kérdés az volt, mennyire károsodott a fiú tüdeje, illetve hogy a károsodás visszafordítható-e. A jelenlegi vizsgálatok szerint gyógyszeres támogatással minden esély megvan arra, hogy a gyermek teljesen felépüljön. A kisfiú édesanyja,

Kovács Melinda

azt mondta, hogy Szerbiában is jártak orvosnál, ahol várólistára is tették gyermekét, ám a mai napig nem kaptak időpontot műtétre. Januárban hallottak először az orvosuktól arról, hogy Szegeden működik a Rotary Club programja, és néhány hét elteltével a kisfiú már túl is esett az operáción.

Dániel

pénteken utazhat haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.