/

Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzugyi_bizottsag05kf

400 millió forintról 450-re emelné a szociális alapot az LMP – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén. Ennek fedezetét részben az önkormányzati képviselettel kapcsolatos költségek 25 milliós visszavágásával teremtenék elő, ami a képviselők javadalmazásának megkurtítását jelenti.

A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szerdai ülésén ezúttal is szinte csak az LMP-s külsős tag, Tanács Eszter tett fel kérdéseket a napirendi pontokhoz, és ahogy már megszokhattuk, a két jelenlévő alpolgármester, Solymos László és Szentgyörgyi Pál válaszolt a felvetések legtöbbjére.

Az egyik napirendi pont, a pénzbeli és természetbeli szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata kapcsán a képviselő-testület LMP-s tagja, Szentistványi István is szót kért, s nehezményezte, hogy a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatát nem lehet elérni a város honlapján. (Ezt később korrigálták, feltöltötték az oldalra – a szerk.) Szentistványi elmondta, hogy a 400 millió forintos szociális alap 50 millióval történő megemelését javasolja a közgyűlésnek, és az átmenetei segélyt évi 25 ezer forintról 45 ezerre emelné.

Szentgyörgyi közbeszúrta, hogy a képviselői fizetések csökkentésével teremtené elő a szükséges forrást erre az LMP, míg Solymos azt jegyezte meg, hogy az előző bizottsági ülés óta sokat szelídült az LMP, legalábbis módosító indítványuk ezt jelzi.

Szeged idei költségvetés-tervezetében a működési kiadások között az önkormányzati képviselettel kapcsolatos díjazások, költségek soron 103 millió 398 ezer forint személyi juttatást, ehhez kapcsolódóan további 26 millió 404 ezer forintnyi járulékot és adót találunk, illetve dologi kiadásokra 9 millió 572 ezret. Ez összességében 139 millió 374 ezer forintot tesz ki, s ebből vonna el 25 milliót Szentistványi István a szociális alap javára. További 25 milliót pedig a fejlesztési tartalékból, melyre 1,6 milliárd forint van beállítva az idei büdzsétervezetben.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Az EP azt szeretné, ha a feldolgozott élelmiszereken is szerepelne a felhasznált hús származási helye

Default thumbnail
Következő sztori

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek negyven év után

Legutóbbi hasonló cikkek