Közélet

Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK

Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK

2015. február 11., szerda
Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK
penzugyi_bizottsag05kf

400 millió forintról 450-re emelné a szociális alapot az LMP - hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén. Ennek fedezetét részben az önkormányzati képviselettel kapcsolatos költségek 25 milliós visszavágásával teremtenék elő, ami a képviselők javadalmazásának megkurtítását jelenti.

A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szerdai ülésén ezúttal is szinte csak az LMP-s külsős tag,

Tanács Eszter

tett fel kérdéseket a napirendi pontokhoz, és ahogy már megszokhattuk, a két jelenlévő alpolgármester,

Solymos László

és

Szentgyörgyi Pál

válaszolt a felvetések legtöbbjére. Az egyik napirendi pont, a pénzbeli és természetbeli szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata kapcsán a képviselő-testület LMP-s tagja,

Szentistványi István

is szót kért, s nehezményezte, hogy a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatát nem lehet elérni a város honlapján.

(Ezt később korrigálták, feltöltötték az oldalra – a szerk.)

Szentistványi elmondta, hogy a 400 millió forintos szociális alap 50 millióval történő megemelését javasolja a közgyűlésnek, és az átmenetei segélyt évi 25 ezer forintról 45 ezerre emelné. Szentgyörgyi közbeszúrta, hogy a képviselői fizetések csökkentésével teremtené elő a szükséges forrást erre az LMP, míg Solymos azt jegyezte meg, hogy az előző bizottsági ülés óta sokat szelídült az LMP, legalábbis módosító indítványuk ezt jelzi. Szeged idei költségvetés-tervezetében a működési kiadások között az önkormányzati képviselettel kapcsolatos díjazások, költségek soron 103 millió 398 ezer forint személyi juttatást, ehhez kapcsolódóan további 26 millió 404 ezer forintnyi járulékot és adót találunk, illetve dologi kiadásokra 9 millió 572 ezret. Ez összességében 139 millió 374 ezer forintot tesz ki, s ebből vonna el 25 milliót Szentistványi István a szociális alap javára. További 25 milliót pedig a fejlesztési tartalékból, melyre 1,6 milliárd forint van beállítva az idei büdzsétervezetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.