Közélet

A Székely sorra költöztetné a DK-sokat a Jobbik

A Székely sorra költöztetné a DK-sokat a Jobbik

2015. február 11., szerda
A Székely sorra költöztetné a DK-sokat a Jobbik
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Huszonöt soron módosítaná Szeged idei költségvetését a Jobbik, mintegy 200 milliót csoportosítanának át. A párt szerint a büdzsétervezet jelen formájában gazdaságellenes, annak igazi vesztesek a fiatalok, a szegényebb rétegek és a rászoruló idősek. Elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy az önkormányzati cégvezetők fizetését fél millió forintra emelnék.

Botka László

kétharmados többséggel a háta mögött nem volt képes megújulni, és nem képes elindítani Szeged gazdasági fejlődését” – közölte

Rácz Tibor

, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke. Gazdaságellenesnek nevezte a költségvetés tervezetét, melyet bizonyít, hogy mindössze az infláció mértékének megfelelő növekedéssel számoltak a város bevételeinek kalkulálásakor. Rácz elmondta, maga a koncepció a rossz, a tervezet vesztesei a fiatalok és a szegényebb sorsúak, ezért a Jobbik jelen formájában nem támogatja a költségvetést. A szegedi Jobbik kezdeményezte egy pénzügyi alap létrehozását a fiatal, első vállalkozók támogatására 25 millió forintos kerettel. A rászoruló időseket 30 milliós alapból segítenék, melyet például a gyógyszereik kifizetésére vagy éppen a rezsi fedezésére lehetne felhasználni. Rácz Tibor hozzáfűzte, az idősekkel általában csak a kampányok alatt foglalkoznak a pártok, amit jeleznek is feléjük az érintettek, ezért is segítené őket a szegedi Jobbik. A Védőernyő a Díjhátralékosoknak Alapot megduplázná a Jobbik, 10 millió forintot különítenének el erre a célra. A munkahelyteremtés ösztönző támogatást is kétszeresére emelné a párt az eredeti tervezethez képest, a keretet 100 millió forintra bővítenék. A gyermekek szünidei étkeztetésére 2 millióval többet, 12 milliót költenének, mellyel kapcsolatban Rácz Tibor megjegyezte, ebben konszenzus várható, több párt is nyújtott be költségvetés-módosítást ezzel kapcsolatban.

Közbiztonságra költene a Jobbik, önkormányzati cégvezetők béremelésére nem

A közbiztonságra is többet költene a Jobbik, térfigyelő kamerarendszert fejlesztésére is tesznek javaslatot 10 milliós keretösszeg erejéig, míg a 3-as 4-es villamosok végállomása és az Olajbányász tér közötti igencsak balesetveszélyes szakaszon gyalogos átkelőhely létesítésére tesznek javaslatot 14,1 milliós keretösszeget csoportosítva át erre a célra. Rácz elmondta, hogy a per és egyéb költségekből, a kiadványokra és reprezentációra szánt forrásokból fedeznék a Jobbik által javasolt módosításokat, ez utóbbi kettő új elem egyébként a Botka László által benyújtott költségvetési tervezetben.

jobbik_sajtotajekoztato03kf

„A szegedi Jobbik nem támogatja az önkormányzati cégvezetők drasztikus fizetésemelését, hiszen a szegediek nem arra adtak felhatalmazást Botka Lászlónak és a szocialistáknak, hogy 2015-ben első intézkedésként a régi pártkáderek és haverok fizetését felemelik havi félmillió forintra” – jelentette ki a Jobbik szegedi alelnöke, aki szerint ez elfogadhatatlan annak fényében, hogy a lakosság jelentős rossz körülmények között él, a rezsijüket sem tudják kifizetni sokak. Nem elég felújítani az önkormányzati bérlakásokat, amire most külön keretet állít be város,

Tóth Péter

jobbikos önkormányzati képviselő szerint hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy megóvják az épületek állapotát. Elmondta, azt javasolják, hogy azt a 10 millió forintot, amit antiszegregációs tervre költene Szeged, csoportosítsák át az IKV-nak, hogy rendészeti feladataikra fordítsák azt. A közfoglalkoztatással kapcsolatban is van javaslata a Jobbiknak, 90 főre emelnék a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-hez irányítottak számát, ahogy

korábbi sajtótájékoztatóján is elmondta

, a betonlapos járdák rekonstrukciója hasznosabb munka lenne a közmunkásoknak, mint például napocskát rajzolgatni. Tóth Péter elmondta, hogy a helyi kis- és középvállalkozók támogatása fokozottabb támogatása is indokolt. Emlékeztetett, hogy az iparűzési adóbevételeket nézve a megyei jogú városok sorában hátul kullog Szeged, példaként Győrt hozta fel, ahol az elmúlt évben a szegedi iparűzési adó csaknem felével, 3,2 milliárddal nőtt ez a bevétele a városnak. „Ha mi akarunk a Dél-Alföld regionális és gazdasági központja lenni, akkor kötelességünk és felelősségünk, hogy nagyberuházást hozzunk Szegedre” – fűzte hozzá.

A „fasiszta-kártyával” operál a szegedi DK

Miután a Székely sori IKV-s ház problémáinak megoldására a Jobbik felvetette, hogy a

Magyar Gárda segítségét kéri

, a Demokratikus Koalíció is

felkapta a témát

, mondván, hogy rendészeti feladatról van szó, ami nem a Jobbikra, hanem a rendőrségre tartozik.

dk_sajtotajekoztato02kf

A januári sajtótájékoztatók és sajtóközlemények után a pénteki közgyűlés előtt is tárgyalják az ügyet, a DK-s

Binszki József

egyéni indítványt nyújtott be, melyben arra kéri a testületet, hogy ítéljék el a Jobbik azon kezdeményezését, hogy a betiltott Magyar Gárdához fordul. Tóth Péter módosító indítvánnyal reagált Binszki felvetésére, melyben többek között arra tesz javaslatot, hogy a DK-sok költözzenek be Székely sori lakásokba. Tóth sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a DK komolytalan szinten politizál Szegeden, nem abban fejtik ki tevékenységüket, hogy az itt élők életminőségét javítsák, hanem riogatják az embereket, egyfajta „fasiszta-kártyát” próbálnak kijátszani. „Nagyon súlytalanná válik az a párt, amelyik nem a közösség érdekeit és a megoldásokat keresi, hanem egy másik politikai pártot támad. Lehet így is politizálni,

Gyurcsány Ferenctől

és bandájától ez egy megszokott dolog” – jegyezte meg Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő hozzátéve, hogy ezzel nem lehet sokat elérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.