Közélet

A Ságvári mellett a Károlyi Kollégiumot is átnevezné a szegedi Jobbik

A Ságvári mellett a Károlyi Kollégiumot is átnevezné a szegedi Jobbik

2015. február 27., péntek
A Ságvári mellett a Károlyi Kollégiumot is átnevezné a szegedi Jobbik
jobbik_sajtotajekoztato01kf

A Károlyi Mihály Kollégium nevét is megváltoztatná a Jobbik Szegedi Szervezete, ugyanis a párt hazaárulónak tartja a volt miniszterelnököt, emellett az érintett intézmények műszaki állapotát is kifogásolta a Jobbik, valamint konferenciát szervez a történelmi objektivitás jegyében.

"A Ságvári mellett egy másik szegedi közintézmény is névváltásra szorul: az SZTE Károlyi Mihály Kollégiuma, ugyanis

Károlyi Mihály

felelős az első magyarországi kommunista diktatúra kiépülésééért, az ország trianoni felosztásáért, tehát egyértelműen hazaárulónak tekinthető" - mondta el sajtótájékoztatóján

Tóth Péter

, Jobbik Szegedi Szervezetének elnöke, Szeged város önkormányzati képviselője. Kiemelte, hogy a Jobbik már 8 évvel ezelőtt is tüntetett a Ságvári átnevezéséért, mivel vállalhatatlannak tartja a párt, hogy egy rendőrgyilkos terrorista nevét viselje egy gimnázium, valamint a Demokratikus Koalíció azon lépését, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján jelentette ki a DK, hogy a Ságvári egy kiváló márkanév, kifejezetten gyomorforgatónak nevezte Tóth Péter. A képviselő kitért arra, hogy az említett intézmények esetében a névváltoztatás mellett az épületek belső szerkezet és műszaki állapota is megújításra szorul, az infrastruktúra javítására a kormánytól vár forrást a Jobbik, ennek jegyében

Szávay István

, jobbikos országgyűlési képviselő a Parlamentben is fel fog szólalni a két intézmény érdekében. A névváltoztatási viták elkerülése végett a szegedi Jobbik törtész-konferencia szervezését tervezi, melyen szakmai alapon vitathatnák meg, hogy Károlyi Mihály és Ságvári Endre méltó-e arra, hogy magyar intézmények a nevüket viseljék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.