Egyetem

22 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

22 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

2015. február 17., kedd
22 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjét „VIII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2015. április 27-29-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában tartják.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. 2015-ben a szakmák országos versenyeit a nappali tagozaton végzős tanulók számára, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére gondozásra átadott szakképesítések közül 40-ben hirdették meg. A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntője alapján 22 Csongrád megyei tanuló került be a budapesti válogatóba, így esélyesek az országos döntőn való részvételre. A Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola, a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye, a Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola, a Kalmár Zsigmond Tagintézmény, a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium, a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola, a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a Szinergia Üzleti Szakképző Iskola Szegedi Tagintézmény, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola és a Corvin Mátyás Tagintézmény által indított tanulók jutottak tovább a versenyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.