Egyetem

X. Fizika Napja Szegeden

X. Fizika Napja Szegeden

2015. január 26., hétfő
X. Fizika Napja Szegeden
fizika-napja

Az SZTE Fizikus Tanszékcsoportja - az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközponttal, az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetével, az SZTE JGYPK Technika Tanszékével és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád Megyei Csoportjával együttműködve - idén is szeretettel vár minden érdeklődőt a szegedi Fizika Napjára január 31-én, szombaton 9 órától a SZTE Fizikus Tanszékcsoport épületébe.

A Fény Nemzetközi Éve jegyében rendezendő alkalmon rengeteg látványos és kipróbálható kísérlet, érdekesség várja a kis és nagy látogatókat egyaránt. A résztvevők emellett előadásokat hallgathatnak a fény és az élet kapcsolatáról, valamint a molekuláris szintű képalkotási lehetőségekről, s szintén nagy előadói bemutató formájában élvezhetnek egy színes és szórakoztató fénytani kísérletcsokrot is. A 15 különböző bemutatós stand mellett - helyszíni regisztrációt követően - két lézerlaboratórium is látogatható lesz, a biofizikai és orvosi fizikai csoportok munkatársai pedig turnusokban végeztetnek majd kísérleteket az érdeklődőkkel, többek között a fotoszintézis és a szerves napelemcellák működése kapcsán. A szervezők programjukat kiemelten ajánlják a fizika, a csillagászat, a fizikatanári pálya, valamint a mérnöki és műszaki területek iránt érdeklődő diákoknak, akik számára felvételivel kapcsolatos tájékoztatót is tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.