Közélet

Tartalmas év elé néz a 65 éve önállóvá vált Bordány

Tartalmas év elé néz a 65 éve önállóvá vált Bordány

2015. január 12., hétfő
Tartalmas év elé néz a 65 éve önállóvá vált Bordány

Rengeteg programmal készül Bordány 2015-ben is - az Újévi Koncerttel kezdetét vette a 65 rendezvényből álló programsorozat a Homokhátság szívében - írja a település közleményében Kiss-Patik Péter alpolgármestere.

Bordány sok magyarországi településhez hasonlóan számos rendezvényére, programjára lehet büszke. Az önkormányzat, az intézmények és a helyi civil szervezeteknek hála szinte minden hétre jut legalább egy, de sok esetben több olyan rendezvény is amelyre nem csak a bordányiak, hanem a szomszédos települések lakói, vagy akár a szegediek is ellátogatnak. Az egyik legrégebbi és a térségben legnagyobb hagyománnyal bíró ilyen rendezvény a Bordányi Falunapok, melyet 2015-ben már huszonharmadik alkalommal rendeznek meg a homokháti nagyközségben. Szinte az összes ismert magyarországi fellépő megfordult már Bordányban, de a szervezők ígérik az idei évben is próbálnak színvonalas programot összeállítani, annál is inkább, hiszen ebben az évben ünnepli a település önállóvá válásának 65. évfordulóját! A rendezvények is ehhez a számhoz kapcsolódnak, hiszen az önkormányzat által összeállított éves programtervben éppen 65 rendezvény található. Az események sorát hagyományosan, immáron harmadik alkalommal, az Újévi Koncerttel nyitották a Homokhátság szíveként is nevezett településen. Rövidesen, február elején tizedik alkalommal Retro bulit rendeznek, ahol találkozhatnak egymással a régi ismerősök. Szintén még februárban Óvoda bált és nyugdíjas farsangi mulatságot rendeznek, március közepén pedig a Bordányi Kultúra Napján is tapsolhatunk a helyi kultúra letéteményeseinek. Áprilistól Helyi termelői piac és vásárok, DKMT Művészeti Fesztivál, Népzenei találkozó és az országhatáron túlról is versenyzőket vonzó Homokhát Félmaraton is elrajtol. Májusban Lovasnap és a korábban már említett 23. Bordányi Falunapokra várják az érdeklődőket. Nyáron a táboroké a főszerep, ilyenkor számos gyermekprogram zajlik, közülük is kiemelkedik a faluvédő tábor. Augusztus a Rádióamatőr Találkozóval veszi kezdetét, de lesz Sportlétesítmények Éjszakája és Kincskereső tábor is, ebben a hónapban rendezik meg a Szent István napi búcsút is. Szeptemberben lesz a harmadik Kecskeverseny, de Helyi Ízek Fesztiválját és szüreti mulatságot is tartanak. Októberben Jótékonysági Bor Bált, míg novemberben BSK Sportbált tartanak a Sportcsarnokban. November végétől a Szent István téren az Adventi Hétvégék és Karácsonyi Vásár elnevezésű rendezvénysorozat méltó lezárása lesz az ez évi program kavalkádnak - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.