Közélet

A Székely soron a szegedi DK: a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata (FRISSÍTVE)

A Székely soron a szegedi DK: a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata (FRISSÍTVE)

2015. január 15., csütörtök
A Székely soron a szegedi DK: a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata (FRISSÍTVE)
dk_sajtotajekoztato02kf

Tiltakozik a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete a Jobbik azon terve ellen, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom Csongrád megyei szervezetének segítségével biztosítaná a Székely sor 21. szám alatti lakások nyugalmát. A Jobbik szerint a DK is beállt azok sorába, akik a törvényszegők jogait előrébb helyezik Szeged köznyugalmának érdekével szemben.

A szegedi Jobbik kedden

jelentette be

, hogy a Székely sori önkormányzati lakások biztonságát az Új Magyar Gárda Csongrád megyei szervezetének segítségével kívánja garantálni. "Ez egy rendészeti kérdés, az IKV-nak is csak érintőlegesen van köze hozzá, alapvetően rendészeti-közbiztonsági probléma van a Székely sor 21. alatti szám néhány lakójával, kizárólag a magyar rendőrségre tartozi, nem a Jobbikra, és nem a szélsőjobboldali párt keretlegényeire, az Új Magyar Gárdára" - mondta el sajtótájékoztatóján Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi választókerületi elnöke. A politikus így nyilatkozott: "A közbiztonságot és a közrendet a magyar rendőrség tartja fent - ma még, reméljük a jövőben is így marad. Nem akarjuk mi demokraták, és ezt nem csak a DK nevében mondom, hanem minden demokrata nevében, párthovatartozástól függetlenül, hogy nem akarjuk sem azt hogy barna ingesek, sem azt, hogy fekete ingesek, sem azt, hogy fekete ruhába és bakancsba bújtatott, az előbbiekre hajazó militarista szervezetek tagjai masírozzanak és tartsák fent a rendet Magyarországon, különösen nem akarjuk ezt Magyarország legdemokratikusabb városában, Szegeden." Binszki József hozzáfűzte: "Mi úgy gondoljuk, hogy ennek a történetnek tapasztalatai megmutatják nekünk, hogy ez hova vezet, milyen problémákat fog előidézni, hiszen a mindent elpusztító özönvíz is egy csepp esővel kezdődik."

dk_sajtotajekoztato01kf

Az esetben, ha a gárdisták kivonulnak a Székely sorra, a DK jogi lépéseket fog tenni. "A magyar gárdát egyszer már betiltották, az új magyar gárda, a betiltott szervezet nevét, egyenruháját, felépítését felhasználva kijátssza a magyar jogrendet" - fejtette ki a szegedi DK elnök. "Minden demokratát pártállástól függetlenül ide fogunk hívni és demonstrálni fogjuk azt, hogy Szeged nem kér ebből" - tette hozzá. A DK szerint az ügy, nem politikai probléma, a pártnak nincs megoldása a problémára, a Jobbik Magyarországért Mozgalom javaslatát a politikai magamutogatás egy módjának tartja. "Ebből az ügyből politikai hecckampányt kreál a Jobbik, tudva, hogy Szegeden az egyik leggyengébb eredményt érte el a párt, szerintünk ezt a gyenge eredményét próbálja valamilyen szinten feltornázni, azonban ez nem megoldás, törvényes megoldás kell, ez a magyar rendőrség feladata, joga és kötelessége" - zárta gondolatait Binszki József.

Szegedi Jobbik: A DK is a bűnözők pártján áll?!

"A Jobbik Szegedi Szervezete mindig is fontosnak tartotta és tartja, hogy bűnözői elemek ne jussanak önkormányzati bérlakásokhoz Szegeden. Az erre vonatkozó indítványainkat az elmúlt időszakban, a szegedi Fidesz és a baloldal pártok napirendre sem vették és a fennálló problémákat elodázták. Most már sokadjára, a Székely sor 21 sz. alatti ingatlan esetében is bebizonyosodik, hogy a város bűnözőknek adott bérlakást. A Fidesz és a baloldali pártok közös együtt működésének köszönhetően az Antiszegregációs Terv keretében ismételten renitens lakókat zúdítottak tisztességes bérlőkre. Egyedül a szegedi Jobbiknak volt elképzelése Szeged Megyei Jogú Város lakásrendeletének módosítására és a társadalmi problémák kiszűrésére. A szegedi Jobbik által benyújtott módosító indítványok mindig az alábbi szempontokat tartalmazták: - A bűnözői elemek kiszűrése a bérlakáshoz jutásakor, erkölcsi bizonyítvánnyal kelljen igazolni a büntetlen előéletet; - A bérlakásba beköltöztetett, a társas együttélés szabályait megszegők bérleti jogának azonnali, egyoldalú felmondása; - Az Antiszegregációs Terv jelenlegi formájának létjogosultsága, az oktatásban és a lakhatásban bekövetkezett változások felülvizsgálata. Véleményünk szerint, a mai napon a „Demokratikus” Koalíció is beállt abba sorba, akik a törvényszegők jogait előrébb helyezik Szeged köznyugalmának érdekével szemben és a megoldások helyett, a valóságról torz képet festenek. A „gyurcsányisták” esetében meg sem lepődünk ezen, hogy a kriminalizálók érdekeit helyezik előtérbe Szeged lakosságának érdekével szemben, de néhány dolgot így sem vesznek figyelembe. Először is a lakók kérésének tettünk eleget, amikor a helyszínt körbejártuk, akik a fent említett okok miatt áldozatai a kialakult helyzetnek és emiatt ők kértek segítséget tőlünk! Másrészt a DK képviselőinek is lett volna és van is lehetősége módosító javaslatot benyújtani a helyzet megoldására vagy a házban élőknek segíteni! Arra kérjük Binszki urat, hogy bizonyítsa be, hogy a szegedi Jobbik elképzelései valótlanok és alaptalanok: Fogadja be a saját házába vagy szomszédságába a Székely sori ház 7. emeletén élő három problémás családot és a sikeres integrációjuk után beismerjük, hogy az ügyet mi láttuk rosszul és tévedtünk!" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában

Tóth Péter

, a Jobbik Csongrád megyei elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.