Közélet

Szegeden is gyűjti az aláírásokat a DK a vasárnapi zárva tartás ellen + FOTÓK

Szegeden is gyűjti az aláírásokat a DK a vasárnapi zárva tartás ellen + FOTÓK

2015. január 26., hétfő
Szegeden is gyűjti az aláírásokat a DK a vasárnapi zárva tartás ellen + FOTÓK
dk_sajtaj02kf

Hétfőtől gyűjti az aláírásokat a Demokratikus Koalíció azért, hogy népszavazás dönthessen a vasárnapi zárva tartásról. A három hetes kampánytól országszerte több tízezer szignót remélnek.

Tavaly decemberi sajtótájékoztatóján

a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete ígéretet tett: hogyha a kormány nem lép vissza a vasárnapi zárva tartás ötletétől, akkor népszavazási kezdeményezést indítanak.

Binszki József

választókerületi elnök hétfő délután a Dugonics téri Tesco bejáratánál jelentette be, hogy megkezdik az aláírások gyűjtését - egyelőre egy petíció formájában.

Aláírást gyűjtenek, hogy aláírást gyűjthessenek

"A Nemzeti Választási Bizottság már megtorpedózta a benyújtott népszavazási kérelmeket, az újabb kezdeményezéseket pedig be sem fogadja. Trükköznek, jogászkodnak, mi azonban úgy gondoljuk, hogy a magyar embereknek joguk van döntést hozni ebben a fontos, saját életüket is érintő kérdésben" - mondta el Binszki József. A párt most egy petíciót indít annak érdekében, hogy népszavazással dönthessenek a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi nyitva tartásáról. "Aláírást kell gyűjtenünk ahhoz, hogy majd a népszavazáshoz aláírást gyűjthessünk" - mondta Binszki. Aktivistáik hétfőtől kezdve országosan gyűjtik a szignókat a forgalmasabb bevásárlóközpontok, üzletek bejáratánál, a három hetesre hirdetett (ám később meghosszabbítható) akciótól országosan több tízezer aláírást remélnek.

dk_sajtaj01kf

Binszki József decemberben már buzdította a pártokat és civil szervezeteket az országos aláírásgyűjtésre és a tiltakozásra. Akkor úgy nyilatkozott: a vasárnapi zárva tartás tervezete az 1980-as évek "bevásárló csütörtökét" idézi, mellyel a kormány visszalép a lenini útra. Az MTI-nek

Molnár Csaba

, a DK ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott: március 15-ig, a törvény hatályba lépésének napjáig tervezik gyűjteni az aláírásokat, és akkor lennének elégedettek, ha százezres nagyságrendben támogatnák őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.