Ösztöndíjpályázatot nyert a szegedi jogászhallgató

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSCF9475

Egy fő kiemelkedő tehetségű jogászhallgató támogatásának céljára hirdetett ösztöndíjpályázatot a JATE ÁJTK-n tanulmányaikat 1993-ban megkezdett, s 1998-ban befejezett évfolyam. Az ősszel beérkezett pályázatok közül az SZTE Alma Mater Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány Kuratóriuma és az adományozók képviselői Nagy Nikolett pályázatát támogatták. A nyertes január 17-én, az SZTE ÁJTK diplomaátadó ünnepségén vehette át díját.

Az egyetem öregdiák szervezetének, az SZTE Alma Maternek a támogatásával valósult meg két évvel ezelőtt a JATE ÁJTK-n 1993 és 1998 között tanult jogász évfolyam 15 éves találkozója. A jól sikerült találkozó után az évfolyam tagjai úgy döntöttek, összefognak és közösen támogatnak egy jelenlegi SZTE ÁJTK-s jogász hallgatót. Az évfolyamból 38 fő fejenként legalább 5000 Ft-os összeggel támogatta az alma mater ösztöndíjat. Az SZTE Alma Mater alapítványa, a „Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány” által meghirdetett „JATE ÁJTK 1993-98” elnevezésű ösztöndíj pályázatra 8 hallgató jelentkezett, akik közül a felajánló tagok értékelését figyelembe véve a kuratórium döntése alapján a 200.000 Ft összegű ösztöndíjat Nagy Nikolett jogászhallgató, a Római Jogi Tanszék és a Magyar Jogtörténeti Tanszék Tudományos Diákkörének tagja, a Magyar Jogtörténeti Tanszék szakjogtörténeti versenyén 2. helyezést elért csapat résztvevője nyerte el.

Az ösztöndíjat az alapítvány és az évfolyam együttes képviseletében Görög Márta egyetemi docens, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója, a Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék oktatója, az SZTE Alma Mater vezetője, az évfolyam képviseletében pedig Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok, illetve világbajnok és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje csillaggal kitüntetett sportoló adták át. Az átadáskor jelen volt Varga Péter, a Printker Office Land Zrt. vezérigazgatója is, aki a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány egyik alapítója, kuratóriumi tagja, aki 1982-ben szintén a JATE ÁJTK-n végzett, 1990-ig oktatott a karon, és 2005-ben Mecénás Díjat kapott az universitastól.

Görög Márta kiemelte, a díj nem titkolt célja az egyetemi közösség értékteremtő támogatása, valamint az, hogy minél több kar végzett évfolyama csatlakozzon az SZTE Alma Mater és a ’98-ban végzett JATE ÁJTK-sok kezdeményezéséhez, támogatva ezzel egyetemük kiemelkedően tehetséges hallgatóit.

Nagy Nikolett elmondta, azért is örült az eredménynek, mert ezt egyfajta visszaigazolásnak tekinti szülei felé, akik mindent megtesznek azért, hogy elvégezhesse az egyetemet és támogatják abban, hogy megvalósítsa álmait. Nálam jobban már csak a családom örült ennek, legfőképpen a szüleim és a nagyszüleim, akik azóta fűnek-fának erről mesélnek. – fogalmazott Nikolett. Kiemelte, önköltséges hallgatóként a kapott 200.000 forintot tandíjának befizetésére, könyvekre és jegyzetekre fordítja majd. Nikolett már általános iskolás kora óta jogi pályára készül. Pontosan még nem tudja, melyik területre specializálódik, de az SZTE-n eltöltött eddigi másfél évben beigazolódott számára, hogy tényleg a jog az ő világa, megtalálta azt, amivel foglalkozni szeretne.
Végezetül szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az évfolyamnak a támogatásért, azért, hogy én részesülhettem ebben az ösztöndíjban. – fogalmazott a nyertes.

Az évfolyam támogatói név szerint:

Ábrahám-Fúrús Ágnes, Bánki Ágnes Laura, Borsányi Eszter, Bulik Gabriella, Bunfordné Hegyi Annamária, Czár Eszter, Czékus Szilvia, Csala Ildikó, Darányi Attila, Dobozy Réka, Dobsáné Meleg Emese, Domjánné Hajzsel Krisztina, Farkas Edit, Fábián József, Görög Márta, Halász Miklós, Heffner Gábor, Hegedűs Ferenc, Hild Ágnes, Kárpáti József, Kecskeméti Erika, Kocsis Ilona, Kovács Adrienn, Kovács Katalin, Mezeyné Harangozó Ildikó, Molnár Tamás, Muszka Sándor, Ország Bernadett, Ördögh Dalma, Rácz Zoltán, Roxin György, Sarudi Rita, Szabó Ákos, Szabó Balázs, Szalai-Nagy Andrea, Vidoven Árpád, Víg Zoltán, Zádori Eszter

Default thumbnail
Előző sztori

Csokonai-díjat kapott a szegedi középiskola tanára

Default thumbnail
Következő sztori

Miért az SZTE a „legzöldebb magyar egyetem” a világranglistán?

Legutóbbi hasonló cikkek