/

Mászóvárral bővült a Vedres utcánál lévő játszótér + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jatszoteratado03kf

Kétmillió forint értékű elemmel bővült a Maróczy Géza téren lévő játszótér. A mászóvár a Védőháló Közhasznú Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően épülhetett ki, elsőként a Tisza-parti Óvoda növendékei vették birtokukba szerda délelőtt.

A Tisza-parti Óvoda gyermekei avathatták fel a Maróczy Géza téren szerda délelőtt átadott mászóvárat. A Vedres utca szomszédságában lévő tér így egy EU-s szabványoknak megfelelő, új játékelemmel gazdagodott, melyet a “Védőháló Közhasznú Egyesület komplex lakóközösség fejlesztési programja” elnevezésű, TÁMOP-5.5.4-13/2-2013-0010 azonosító számú projekt segítségével valósíthattak meg.

“Egy évtizede működik már itt Szegeden a Védőháló, melynek során a segítségnyújtás számos formáját zászlónkra tűztük. Elsősorban közművelődési, tehetséggondozó és ismeretterjesztő programokat, illetve jótékonysági rendezvényeket szervezünk” – mondta el Pleskonics András, a Védőháló Közhasznú Egyesület elnöke. Odesszai lakókörzetükre kiírt programjuk 2013 decemberében indult, melynek során klubfoglalkozásokat, fórumokat és rendezvényeket bonyolítottak le, alapítványi bálakat támogattak, legnagyobb részét pedig a nagyjából kétmillió forintos játszótéri fejlesztésre fordították. Mivel a pályázat január 31-én zárul, a játszótérátadó egyfajta zárórendezvénye is volt az elmúlt tizennégy hónap munkájának.

A sajtótájékoztató közben egy helyi lakos, Andróczi Lászlóné is becsatlakozott a beszélgetésbe, hogy köszönetét fejezze ki a játszótér kibővítése miatt. Mint mondta, unokái az iskola után azonnal ide jönnek és amint az idő engedi, a mászóvárat is birtokukba veszik majd a többi gyermekkel egyetemben.

vedohalo_fejlec
vedohalo_lablec

no images were found

Előző sztori

A Hazaszeretet Vizuális Vallomásai - iskolásoknak hirdetett pályázatot Hódmezővásárhely

Default thumbnail
Következő sztori

Századvég: szigorítaná a magyarok többsége a bevándorlás szabályait

Legutóbbi hasonló cikkek