Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kosárlabda: Debrecenben is folytatódott a Kosársuli rossz sorozata

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Kosársuli_15-01-17

Az elmúlt év őszét zsinórban tíz győzelemmel záró vásárhelyi kosarasoknak az új év eddig nem sok sikert hozott. A hazai rendezésű Hepp Kupa döntőjének elvesztését követően mindkét januári – idegenben lejátszott – bajnoki mérkőzésük után vesztesen vonultak le a pályáról. Szombaton a legnagyobb riválisnak számító debreceni egyetemisták otthonában szenvedtek vereséget és ezzel a bajnokság első körének zárásakor kénytelenek átadni az NB I/B keleti csoport listavezető helyét a debrecenieknek.

Az előző fordulóban a Békésen első bajnoki vereségét elszenvedett Kosársuli még megtartotta listavezető pozícióját a bajnokságban, hiszen a második helyen álló DEAC óriási izgalmak közepette egyetlen ponttal (77-76) kikapott Salgótarjánban. Az NB I/B keleti csoportjának két legjobb helyen álló gárdája a hétvégén Debrecenben mérte össze tudását, amelyen a vásárhelyiek célja nemcsak a listavezető pozíció megőrzése volt, hanem a Hepp Kupa döntőjében elszenvedett vereségért is szerettek volna visszavágni a debrecenieknek.

A hazaiak “vezérének”, Nagy Botondnak a kosarával kezdődött a találkozó, amelyet Rostás Imre találatával egyenlített ki a Kosársuli, sőt Vejinovic duplájával a vendégek át is vették a vezetést (2. perc: 2-4). A negyed közepén Vas Péter két sikeres középtávolijával négy ponttal ellépett a Kosársuli (5. perc: 4-8). A folytatásban is remekeltek a vásárhelyiek, Varga Dániel két értékesített büntetőjét követően Vejinovic hintett egy triplát (6. perc: 8-13). Itt azonban megállt a vásárhelyi pontszerzés és a negyedből hátralévő időben csak a hazaiak találtak a kosárba, így négy pontos (17-13) előnnyel kezdhették a második játékrészt, amely az első játékrészhez képest igazi gólesőt hozott. A hazaiak “kisembere”, Nagy Botond triplájára Czibere egy duplával, majd Nyilas egy trojkával válaszolt és ismét szoros volt a találkozó (11. perc: 21-18). Másfél perces gólcsendet követően egy ideig felváltva estek a kosarak, a vendégeknek Gruda jóvoltából sikerült az egyenlítés (14. perc: 23-23). A negyed közepén Pék és Erdei pontjaival ismét elhúztak az egyetemisták (31-25), akik Kaluha triplájával a nagyszünet előtti percben először vezettek tíz ponttal (19. perc: 38-28).

Szünet után nehezen indult be mindkét csapat, de a vásárhelyieknek Vas Péter és Varga Dániel révén sikerült faragniuk a hátrányból (26. perc: 45-38). Sok hiba jellemezte ezt az időszakot, a hazaiak Vas Viktor büntetőivel ismét tíz pont fölé tornázták előnyüket (28. perc: 49-38), de Vejinovic vezérletével a negyed végére ismét sikerült a felzárkózás (30. perc: 49-44). Teljesen nyílt volt a találkozó az utolsó negyed kezdetekor, amely Czibere duplájával kezdődött és Pék triplájával folytatódott (31. perc: 52-46). A következő perc Nagy Botondé volt, aki a csapata szempontjából a legjobbkor dobott előbb egy triplát, majd egy duplát (32. perc: 57-46). A két kosár megfogta a vásárhelyieket és ezt kihasználva Takács és Vas Viktor kosaraival a legnagyobb különbség alakult ki a hazaiak javára (33. perc: 61-46). Két perccel a vége előtt Nyilas és Varga kosarai után Rostás Gábor is betalált, de a taktikusan játszó hazaiak hét pontot meg tudtak őrízni az előnyükből és győzelmükkel – a hivatalosan most záródó őszi idény után – átvették az első helyet a Kosársulitól az NB I/B keleti csoportjában.

Kosárlabda NB I/B keleti-csoport, 11. forduló:
Debreceni EAC – Vásárhelyi Kosársuli 76-69 (17-13, 22-15, 10-16, 27-25)
DEAC: Nagy Botond 14/6, Nagy Benedek 3, Pék 10/6, Kaluha 12/3, Takács D. 17. Csere: Vas V. 14, Erdei 4, Fannar 2, Boldizsár, Kovács I. Edző: Nagy Ágoston.
Vásárhely: Vejinovic 9/3, Rostás I. 2, Vas P. 14/3, Nyilas 13/12, Gruda 9. Csere: Varga D. 15, Czibere 4, Rostás G. 3, Kelemen, Mócsai, Genal. Edzők: Elek András, Utasi Gábor.

A szombaton lejátszott további mérkőzések eredményei: Bp. Honvéd SE – TF Budapest 75-62, Konecranes-Salgótarjáni KSE – Békési SzSK 100-79, Budafok – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 75-78. Az EKF-Eger-KOK SE – Mercedes-Benz Gyár KA és a Szolnoki Olaj KK U23 – Óbudai Kaszások találkozókat vasárnap este játszák.

A bajnokság állása: 1. Debreceni EAC 0,91 (9 győzelem – 2 vereség), 2. Vásárhelyi Kosársuli 0,91 (9 – 2), 3. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 0,86 (8 – 3), 4. Óbudai Kaszások 0,80 (6 – 4), 5. Békési SzSK 0,77 (6 – 5), 6. Konecranes-Salgótarjáni KSE 0,77 (6 – 5), 7. Bp. Honvéd SE 0,77 (6 – 5), 8. TF Budapest 0,75 (5 – 5), 9. EKF-Eger-KOK SE 0,70 (4 – 6), 10. Szolnoki Olaj KK U23 0,60 (2 – 8), 11. Mercedes-Benz Gyár KA 0,56 (1 – 7), 12. Budafok 0,50 (0- 10).

A Vásárhelyi Kosársuli a következő fordulóban (2015. január 25.-én vasárnap 18 órakor) a Mercedes-Benz Gyár KA együttesét fogadja a Hódtói Sportcsarnokban.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál