Sport

Férfi vízilabda világliga: Manhercz helyett Bátori a keretben

Férfi vízilabda világliga: Manhercz helyett Bátori a keretben

2015. január 12., hétfő
Férfi vízilabda világliga: Manhercz helyett Bátori a keretben
tiszavirag_magyar_montenegro_mj-019

Manhercz Krisztián helyére Bátori Bence került be a Görögország elleni világliga-selejtezőre készülő férfi vízilabda-válogatott keretébe.

Benedek Tibor

, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya hétfőn a szövetség honlapjának elmondta, hogy kényszerű okból változtatott az összetételen: mivel

Manhercz

hosszabb ideje beteg, ezért hívta be az OSC világbajnok játékosát a vl-sorozat harmadik meccsére. A magyar válogatott január 20-án játszik Athénban a görögökkel, s ez lesz az eddigi legfontosabb mérkőzés a négycsapatos selejtezőcsoportban, ahonnan csak az első helyezett kerül tovább, és vehet részt a világliga-sorozat júniusi, olaszországi szuperdöntőjében, a nyolccsapatos finálé győztese pedig kijut a 2016-os riói olimpiára.

A magyar válogatott kerete:

Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép) - kapusok, Bátori Bence (A Híd-OSC-Újbuda), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Gór-Nagy Miklós (A Híd-OSC-Újbuda), Hárai Balázs (ZF-Eger), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Salamon Ferenc (A Híd-OSC-Újbuda), Szivós Márton (ZF-Eger), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép) - mezőnyjátékosok Az oda-visszavágós rendszerű világliga A jelű kvartettjében a Benedek-legénység november 18-án, Debrecenben 13-6-ra nyert első ellenfelével, a szlovákokkal szemben, majd december 10-én, Miskolcon 20-10-re győzte le a románokat.

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont, 2. Görögország 6, 3. Románia 0, 4. Szlovákia 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.