/

Félezren szavaltak Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mako_jag_mkn

A Magyar Kultúra Napján több mint félezer diák szavalta el Makón a Magyar Himnuszt.

“Az új városvezetés nyitott személetét tükrözi ez a mai nap is, hiszen a helyi iskolákkal közösen terveztük meg a Magyar Kultúra Napjának városi ünnepét. Több száz diák szavalta a Magyar Himnuszt. E mellett a Városház Galériában kiállítást rendeznek, szintén ebből az alkalomból”- nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet, polgármester.

A program része, hogy a Makói Városi Televízió este műsorra tűzi az iskolákban készített felvételt. Ilyen jellegű műsor korábban nem volt még a városban. 22-én délelőtt először a Szent István Egyházi Iskolában, majd a József Attila Gimnáziumban, végül a Návay Lajos Szakképző Iskolában szavaltak a diákok. Szűcs Péter, a Szignum igazgatója elmondta, örömmel csatlakoztak az önkormányzat kultúra napi programjához, amely egyben hasznos is a diákoknak. Huszár Szabolcs a gimnázium igazgató-helyettese a közös együtt ünneplés lehetőségére hívta fel a figyelmet, Kozák György a kereskedelmi iskola intézmény-vezetője azt kívánta a résztvevőknek, hogy a mai nap mintájára, máskor is fordítsanak figyelmet a magyar nyelv, irodalom, történelem ápolására, forgassák többször magyar szerzők műveit.

Előző sztori

Bibliamásolók a Hangoskönyvtárban – Kézírással másolják a Szentírást + FOTÓK

Következő sztori

Pénteki programajánló: történelmi konferenciák, Zenéljünk együtt, Indigó