Közélet

Félezren szavaltak Makón

Félezren szavaltak Makón

2015. január 22., csütörtök
Félezren szavaltak Makón
mako_jag_mkn

A Magyar Kultúra Napján több mint félezer diák szavalta el Makón a Magyar Himnuszt.

"Az új városvezetés nyitott személetét tükrözi ez a mai nap is, hiszen a helyi iskolákkal közösen terveztük meg a Magyar Kultúra Napjának városi ünnepét. Több száz diák szavalta a Magyar Himnuszt. E mellett a Városház Galériában kiállítást rendeznek, szintén ebből az alkalomból"- nyilatkozta

Farkas Éva Erzsébet

, polgármester. A program része, hogy a Makói Városi Televízió este műsorra tűzi az iskolákban készített felvételt. Ilyen jellegű műsor korábban nem volt még a városban. 22-én délelőtt először a Szent István Egyházi Iskolában, majd a József Attila Gimnáziumban, végül a Návay Lajos Szakképző Iskolában szavaltak a diákok.

Szűcs Péter

, a Szignum igazgatója elmondta, örömmel csatlakoztak az önkormányzat kultúra napi programjához, amely egyben hasznos is a diákoknak.

Huszár Szabolcs

a gimnázium igazgató-helyettese a közös együtt ünneplés lehetőségére hívta fel a figyelmet,

Kozák György

a kereskedelmi iskola intézmény-vezetője azt kívánta a résztvevőknek, hogy a mai nap mintájára, máskor is fordítsanak figyelmet a magyar nyelv, irodalom, történelem ápolására, forgassák többször magyar szerzők műveit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.