Kultúra

Ez történt Bécsben – operett ősbemutató Szegeden

Ez történt Bécsben – operett ősbemutató Szegeden

2015. január 3., szombat
Ez történt Bécsben – operett ősbemutató Szegeden
ez_tortent_Becsben_bemutato1_15-01-03

Ősbemutatóval, Iván Sára Ez történt Bécsben című nagyoperettjének szombat esti premierjével kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház.

A fiatal komponista az előadás főpróbája előtt az MTI-nek elmondta, már középiskolás korában is próbálkozott könnyűzenei dalok írásával, de úgy érezte, nagyobb, összetettebb feladatra vágyik és bizonyítani akar. A darab – tizenhat évesen írt - egyfelvonásos változatát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának 2013-as vizsgaelőadásaként már játszották a Tisza-parti városban, majd Miskolcon, a Bartók Plusz Operafesztiválon is bemutatták.

ez_tortent_Becsben_bemutato2_15-01-03

Az egyetem, ma már magánénekszakon tanuló növendéke a siker nyomán a művet újabb dalokkal és párbeszédekkel klasszikus, háromfelvonásos nagyoperetté bővítette. Mint mondta, a munkát megkönnyítette, hogy tudta, kik játsszák majd az egyes szerepeket, a karaktereket rájuk tudta szabni, és segített az is, hogy énekelni tanul. Primadonnaként a legutóbbi Simándy-énekverseny egyik győztesét, Kálnay Zsófiát láthatja a közönség, a bonviván szerepét pedig László Boldizsár alakítja. A történet a kiegyezés utáni évtizedben Bécsben játszódik, és ahogy az operettek többségénél, a cselekmény középpontjában egy szerelmi történet áll. A 2013-as vizsgaelőadást és az újévi bemutatót is

Toronykőy Attila

állította színpadra.

Iván Sára

elmondta – bár a színházi szállóige szerint a legrosszabb az élő szerző –, a rendezés során kiválóan együttműködtek, az előadás pedig olyan lesz, mint amilyennek megálmodta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.