Közélet

Befejeződött a kamerarendszer kiépítése, tovább javul a közbiztonság Makón és a szennyvízberuházás térségein

Befejeződött a kamerarendszer kiépítése, tovább javul a közbiztonság Makón és a szennyvízberuházás térségein

2015. január 29., csütörtök
Befejeződött a kamerarendszer kiépítése, tovább javul a közbiztonság Makón és a szennyvízberuházás térségein
mako_kamerarendszer

Befejeződött a Makó és térségében működő kamerarendszer kiépítése, amely nem csak a 14 milliárdos szennyvízberuházás értékeinek védelméhez, hanem a közbiztonság javításához is hozzájárul a jövőben. A kiépített biztonsági rendszer összesen 222 darab, fix megfigyelési pontú, IP kamerái a nap 24 órájában továbbítják a felvételeket a Makói Rendőrkapitányságra, amelyet a rendőrség munkatársai folyamatosan figyelnek és rögzítenek.

A kamerarendszert a szennyvízberuházás költségvetéséből, 85 millió forintból építették ki Makón és a társult településeken. Az éjszaka is kiváló minőségű képeket adó kamerákat új telepítésű – a környezeti viszonyoknak megfelelő magasságú – acéloszlopokra szerelték fel a szennyvízátemelőknél. A kiépített videofelügyeleti rendszert a Makói Rendőrkapitányság kezeli, a továbbított képek a nap 24 órájában a rendőrkapitánysághoz futnak be, ahol a felvételeket folyamatosan figyelik és rögzítik, így biztosítva a szükség esetén gyors és hatékony beavatkozást. "A Makón és térségében megvalósult szennyvízberuházás berendezései nagy értéket képviselnek, ezért meg is kell őket védeni, hiszen sérülésükkel nem csak műszaki kár keletkezik, hanem a szennyvízszolgáltatásban is zavarok keletkezhetnek" – mondta

Ortutay Miklós

, a csatornázás projektmenedzsere. "A fejlesztés elsődleges célja, hogy megvédje a szennyvízátemelőket, de természetesen az adott utcát is figyelni fogják, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a térségben élők még nagyobb biztonságban érezzék magukat szűkebb lakókörnyezetükben" – tette hozzá

Farkas Éva

, Makó polgármestere. A rendszert – amely a kamerákon kívül magában foglalja a szükséges kiegészítőket, szünetmentesítést biztosító és adatátviteli eszközöket, rögzítőberendezéseket – a fővárosi Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató alkotta konzorcium telepítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.