Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Az Elrabolva 3 vetítéséről “rabolták el” a szegedi dohánybolt rablóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

img_3497_0

Az Elrabolva 3 című mozit nézte volna meg a barátnőjével a szegedi dohánybolt kirablásával gyanúsított férfi, gépjárművét azonban felismerték a rendőrök, majd elvezették a férfit a vetítés kezdete előtt.

A Szeged Plázában fogták el a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói K. Sándort, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015. január 6-án 3 óra 35 perckor kirabolta a szegedi Zárda utcában lévő Nemzeti Dohányboltot. A 27 éves férfi arcát egy sállal és egy napszemüveggel takarta el, amikor belépett az üzletbe. A nála lévő késsel a bevétel átadására kényszerítette az eladót, majd elmenekült.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a támadó egy autóval távozott a helyszínről. A kocsit 2015. január 8-án megtalálták a Szeged Pláza mélygarázsában, majd néhány perccel később a vásárlótérben elfogták a gyanúsítottat is, miközben párjával moziba tartottak.

Egyik olvasónk a helyszínen tartózkodott a rendőri akció ideje alatt, aki az alábbi sorokat juttatta el portálunkhoz. “A srác egyfolytában kérdezgette: mit csináltam, hova visznek? A válasz annyi,hogy tudod te azt. A fiúval volt egy lány is,aki nekiesett a rendőröknek, hogy hagyják a fiút. Majd a társaság utat törve a 18 órási filmre várakozók között, nagy felbolydulást hagyva távozott. A csavar, hogy az Elrabolva 3-ra várakoztunk épp, a film promójának is beillett volna ez a rajtaütéses jelenet, de sajnos ez a való világ” – írta a helyszínen tartózkodó olvasónk.

A rablás sofőrje már feladta magát

A nyomozók az újszegedi körzeti megbízottakkal együttműködve kiderítették, hogy K. Sándort a rablásban testvérének élettársa segítette sofőrként. Ő az esti órákban feladta magát, miután megtudta, hogy a rendőrök megyeszerte keresik. A nyomozók a házkutatások során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést és sálat.

img_3523

A Szegedi Rendőrkapitányság K. Sándor és a 25 éves K. Andor ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben korábban kitűzött 200 ezer forint nyomravezetői díjat visszavonta. Ezzel a Szegedi Rendőrkapitányság valamennyi a város területén történt dohánybolt rablást felderített és minden gyanúsítottakat elfogott.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: nemzetközi edzőmeccsek is várnak a SZEOL-ra

Default thumbnail
Következő sztori

Változik a környezetgazdálkodás nyitva tartása szombaton

Legutóbbi hasonló cikkek