104 darab napelem kerül a Faluház tetejére – Újabb pályázat nyert, így Bordány ismét környezetbarát fejlesztéssel gazdagodik

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

napelem

Bordány Nagyközség Önkormányzata legutóbb 2014. augusztusi ülésén döntött a Faluház napelemes rendszerének kiépítéséhez szükséges, 100% intenzitású pályázat benyújtásáról – áll Kiss-Patik Péter alpolgármester közleményében.

A KEOP-2014-4-10.0/N azonosítószámú ”Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című pályázat pozitív elbírálásáról a mai napon értesítették önkormányzatunkat, a jóváhagyott támogatás 19.501.230 Ft. Az igényelt támogatásnál 2.986.508 Ft-al kevesebbet ítéltek meg a kivitelezésre, de az önkormányzat az EU önerő alaphoz benyújtandó kérelem elbírálását követően akár önrész nélkül, azaz 100%-os támogatással valósíthatja meg a beruházást.

A Park téri ingatlan esetében 26 kWp teljesítményű rendszer kiépítésére kerül sor, ami 104 db napelem elhelyezését jelenti. Az új rendszer segítségével szinte teljes egészében kiváltható lesz az intézmény energia költsége, amely a tornateremhez és iskolához hasonlóan ismételten jelentős megtakarítást jelent településünk számára. A következő hetekben elkezdődhet a tényleges munka, így a napelemek 2015. nyarán már termelni tudják a napenergiát a Faluháznál.

Előző sztori

A szegedi rotarysok főztek a nehéz sorsúakra + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Jogerősen elítélték a szentesi hajléktalant bántalmazó fiatalokat

Legutóbbi hasonló cikkek